مرجع خبری پرسپولیس : برنامه شب گذشته نود به سوژه دلالی در فوتبال کشورمان پرداخت که نکات جالب توجهی را به همراه داشت.
برنامه نود شب قبل نسبت به هفتههای گذشته کمی زودتر شروع شد و از ساعت 22:45 روی آنتن تلویزیون رفت. اولین موردی که حسابی به چشم آمد، قطع و وصل شدن میکروفون عادل فردوسیپور بود که باعث شد مخاطبان به سختی صحبت های وی را بشنوند.
بعد از این اتفاق بلافاصله بازی تیم ملی ایران برابر اندونزی در رقابت های مقدماتی جام جهانی 2014 برزیل که با پیروزی سه بر صفر ملی پوشان کشورمان همراه بود، پخش شد تا فضای نود رنگ و بوی ملی بگیرد.
سوال نظر سنجی هم که شبیه به نظرسنجی برنا بود، مربوط به پیش بینی نتیجه بازی امشب ایران و قطر می شد. همچنین سه بازی تیم ملی برابر قطر در مقاطع زمانی مختلف در نود پخش شد تا اهالی فوتبال به یاد زمان های گذشته بیفتند تا خاطرات شیرین برایشان تداعی شود. گلزنی های علی دایی، وحید هاشمیان، علیرضا نیکبخت واحدی، مهدی مهدوی کیا و حضور بازیکنانی نظیر داوود فنایی، علیرضا امامی فر، داریوش یزدانی، پژمان جمشیدی و سید داوود سید عباسی مهمترین نکات مسابقات پخش شده بود.
* دلالی؛ موضوع اصلی برنامه نود
موضوع برنامه نود به بحث دلالی در فوتبال اختصاص داشت و به همین منظور دو میهمان به نام های رسول کربکندی و مجید جلالی در برنامه حضور داشتند؛ البته جلالی از طریق صدا و سیمای مرکز خوزستان با برنامه فردوسی پور ارتباط تصویری برقرار کرده بود. در این میان کربکندی ابتدا به بازی تیم ملی برابر قطر اشاره کرد و گفت: تیم ملی شرایط خوبی دارد و فکر می کنم می تواند در قطر هم به پیروزی برسد؛ هرچند تیم های قطر و بحرین نشان داده اند که در مقاطعی برایمان دردسرساز بودند و با این حال نباید تیمی را دستکم گرفت. کارلوس کی روش نشان داده به اسامی توجه نمی کند و هرکسی آماده تر باشد را در ترکیب قرار می دهد.
بعد از اظهار نظر کربکندی آیتم هایی از بازیکنان جوان و خانواده هایشان که از نظر مالی در شرایط خوبی قرار نداشتند، پخش شد؛ بازیکنانی که رویاهایشان بر باد رفته بود و دچار یاس و ناامیدی شده بودند. اکثر این بازیکنان یک حرف مشترک داشتند و آن هم بنیه مالی ضعیف خانواده هایشان بود. پدر و مادرهایی بودند که برای موفق شدن فرزندانشان حتی ماشین های خود را فروختند، اما ترفندهایی که دلال ها از آن استفاده می کردند، برنامههایشان را بهم می ریخت.
* کربکندی: مربیانی را میشناسم که بازیکنان خود را سرکیسه میکنند
رسول کربکندی در آغاز این گفتگو عنوان کرد: دلالی موضوعی است که واقعیت دارد و نمی شود آن را کتمان کرد. علاقه وافر خانواده ها به فوتبال سبب شده تا حساسیت ها نسبت به این رشته پرطرفدار بیشتر از گذشته شود. قبل از این که فوتبالمان را حرفه ای کنیم، باید سراغ زیر ساخت ها می رفتیم و آن قسمت ها را ترمیم می کردیم تا چنین اتفاقاتی برایمان رخ ندهد. نقش دلال ها در فوتبال پررنگ شده است و اگر جوان جویای نامی وضع مالی خوبی نداشته باشد و یا از داشتن یک پارتی مناسب بی بهره باشد، باید بیرون گود بنشیند. یکی از مادران را دیده بودم زمانی که فرزندش از لیست بازیکنان تستی خط خورد، گریه می کرد و این مساله نشان می دهد فوتبال برای خانواده ها اهمیت بسزایی پیدا کرده است.
وی افزود: برای از بین بردن ناپاکی های فوتبال باید بسیج عمومی تشکیل شود. اگر من دو سال پیش گفتم قسمت هایی از فوتبال پاک نیست، الان بیشتر اهالی فوتبال به این نتیجه رسیده اند. آن زمان دکتر شریفی رییس وقت کمیته انضباطی بنده را احضار کردند و به آنها گفتم بهتر است خودمان را گول نزنیم.
این مربی اصفهانی گفت: از حرف های عزیزمحمدی در هفته گذشته که گفته بود”مربیان ناراضی می توانند کار نکنند” ناراحت شدم و برایم قابل هضم نبود. یعنی امثال من که سالم هستند و سالم مربیگری می کنند، باید خانه بنشینند و افراد فاقد صلاحیت در فوتبال حضور داشته باشند؟!ذات فوتبال پاک است اما ناپاکی هایی را که افراد دیگر به وجود آورده اند، باید از بین برد تا به روزهای خوب برگردیم و در مسیر پیشرفت قدم بگذاریم.
کربکندی اظهار داشت: مربیانی هستند که برای در ترکیب گذاشتن بازیکنان خود مبلغی را می گیرند و با سرکیسه کردن آنها را به زمین می فرستند. در مورد بازیکنان خارجی هم چنین مصداقی وجود دارد. در سال 83 و زمانی که سرمربی ذوب آهن بودم، رقابت فشرده ای با فولاد خوزستان در بالای جدول داشتیم و دلال ها خواسته ای نامتعارفی از من داشتند. دلال ها می گفتند”اگر می خواهید در پنج بازی آخر خود در لیگ چهار پیروزی بدست آورید، باید پولی را پرداخت کنید تا ما هم کارمان را انجام بدهیم”. آنها ادامه دادند و گفتند نفراتی را می شناسیم که می توانند گل به خودی بزنند، کارت بگیرند، اخراج شوند و دیگر مسائل که جوابم به تمامی این صحبت های ناجوانمردانه و کارهای غیر اخلاقی منفی بود.
* جلالی: دلالها وعده حضورم در تیم ملی را داده بودند
سرمربی فولاد نیز در ادامه این بحث اظهار داشت: واسطه گری در فوتبال وجود دارد و این امر از سوی مسوولان فیفا پذیرفته شده و یک کار قانونی است. افرادی هستند که سالم کار می کنند و مشکلی هم ایحاد نمی کنند. عده ای هستند که شبکه قدرت تشکیل داده اند و باید جلوی آنها گرفته شود. اگر فوتبال کشورمان از نظر فنی پیشرفت نمی کند و یا ثبات مدیریت در باشگاه ها وجود ندارد، به خاطر وجود فسادی است که در حال فراگیر شدن می باشد.
وی افزود: یادم می آید هدایت تیمی را در دوازده بازی پایانی فصل برعهده گرفتم و زمانی که با بازیکنان صحبت می کردم، بیشتر آنها قراردادهای 60 میلیون تومانی داشتند، اما تنها نصف آن را گرفته بودند و بقیه اش به شبکه قدرت رسید. حتی زمانی که در پاس بودم، دلال ها به بنده وعده حضور روی نیمکت تیم ملی به عنوان سرمربی را داده بودند، اما آنها را بیرون انداختم. یکی از بازیکنانی که با مصدومیت روبرو بود درخواست کرد تا در پنج دقیقه پایانی به او بازی بدهم. وقتی دلیلش را پرسیدم، اعلام کرد که با این اتفاق به تیم ملی دعوت می شود. همین موضوع هم رخ داد و با مبلغ 5/8 میلیون تومان پیراهن تیم ملی را هم بر تن کرد.
جلالی عنوان کرد: در سال نزدیک 400 میلیارد تومان در فوتبال هزینه می شود و اگر 10 درصد هم به شبکه قدرت برسد، مبلغ 40 میلیارد در اختیارشان قرار می گیرد و با این پول می توانند در انتخابات فدراسیون و هیات های استانی حضور پیدا کنند. مسوولان امر تا یکی دو سال پیش اقداماتی انجام دادند، اما به وقتی به این موضوع نزدیک شدند، خودشان پا پس کشیدند و دیگر آن را پیگیری نکردند. دو سال پیش پیشنهاد داده بودند که این بازی را ببر و یا این بازی را بباز و این اتفاق خیلی برایم تعجب آور بود
درباره موضوع دوپینگ هم چند سال پیش در همدان گفته بودم که باید نظارت بیشتری صورت بگیرد و اصلا اسمی از شخصی مطرح نکردم. بازیکنان خارجی هستند که به فوتبال ما می آیند و بدون این که تستی بدهند مبلغی 500 هزار دلاری درخواست می کنند، اما وقتی تیمی اقدام به جذبش نمی کند، مدیربرنامه های همان بازیکن قیمتش را تا 150 هزار دلارهم پایین می آورد. باید اراده ای جمعی باشد تا این شبکه قدرت نابود شود. چرخه تولید بازیکن هم معیوب است و باید فکری اساسی انجام داد تا استعداد های فوتبال ایران به هدر نرود.
سرمربی فولاد بیان داشت: اگر فدراسیون فوتبال پایگاه های استعداد یابی را در مناطق مختلف کشور تشکیل دهد، از این وضعیت لجام گسیخته رهایی پیدا می کنیم. جوانانی را می دیدم که از خوی یا بوشهر به تهران می آمدند و تست می دادند و آن هم در شرایطی که شب قبل خود را در میدان آزادی گذرانده بودند. آرزوی این جوانان است که فقط تست بدهند و التماس هم می کنند، اما گوش شنوایی نیست
هرجایی که منافعی وجود داشته باشد، پای دلال هم به میان می آید و حتی رییس سازمان تربیت بدنی که اسمش را نمی گویم، قول داده بود تا این مسائل را پیگیری کند، اما وقتی متوجه شد نمی شود، خیلی راحت کنار رفت. حتی در نشستی با سر دسته دلال ها در راهروهای محل کار خود دست داد و گفت به نیابت از همه آنها این کار را انجام داده است.
*اتفاقی تاسف برانگیز؛ هفده نفر در یک خوابگاه
یکی از آیتم های برنامه نود به وضعیت معیشت بازیکنان جوانی که برای تست فوتبال آمده بودند، ارتباط داشت. هفده بازیکن جوان در یک خوابگاهی در شهر کرج که وضعیت خوبی نداشت، حضور داشتند و تصاویر این خوابگاه بسیار تاسف برانگیز بود. امکاناتی که ضعیف بود و کسی به آن رسیدگی نمی کرد. بازیکنی هم بود که با قول و قرارهای یک دلال برای حضور در فوتبال آلمان مواجه شده بود، اما راه به جایی نبرد و علاوه بر لطمات روحی، پول های خود را هم از دست داد.
*جبههگیری بزرگان فوتبال علیه پدیده دلالیسم
امیر عابدینی، محمد حسن انصاری فرد، خداداد عزیزی، ابراهیم قاسم پور، عبدالله ویسی و امیر حاج رضایی از جمله نفراتی بودند که در قسمت های ضبط شده برنامه نود به شدت مخالفت خود با پدیده دلالیسم در فوتبال ایران را مطرح کردند.
عزیری اعلام کرد بازیکنی را می شناسد که از مبلغ 180 میلیون قراردادش با باشگاه، 80 میلیون هم دریافت نمی کند و پول هایش به جیب دلال ها واریز می شود. عابدینی نیز از پلشتی های فوتبال یاد کرد و این که دلال ها سوار بازیکنان شده اند و پیاده هم نمیشوند. ویسی هم کسی بود که گفت او را تهدید به مرگ کرده اند.
*نیروی انتظامی: شکایت کنند، رسیدگی میکنیم
سرهنگ امیدی معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی که روی خط برنامه آمده بود، قول داد تا آنها همکاری لازمه را انجام بدهند. او گفت: اگر همه چیز از حالت شفاهی خارج شود و به صورت مستند در بیاید، آماده هستیم تا به شکایات رسیدگی کنیم.
*باشگاه پاس هم در مظان اتهام قرار گرفت
سه بازیکن فصل پیش پیکان قزوین به نام های علی قربانی، میثم رضاپور و علیرضا عباسفرد هم که مدتی در تمرینات پاس شرکت می کردند، نسبت به وعده های پوچ همدانی ها معترض بودند.
قربانی در صحبت های خود عنوان کرد مسوولان پاس با او قرار داد امضا کرده اند، اما خواستار این شدند تا مبلغ 90 میلیون تومان در نزد آنها قرار بگیرد و در غیر این صورت به بازیکن نیمکت نشین تبدیل خواهد شد.
بعد از این صحبت ها فراز کمالوند سرمربی پاس روی خط برنامه آمد و به دفاع از خودش و باشگاه پرداخت. کمالوند عنوان کرد اصلا چنین بحثی نبوده است و قربانی و سایر نفرات به خاطر عدم آمادگی با پاس ادامه ندادند. یکی از نکات جالب در صحبت های کمالوند امضای قرارداد پاسی ها با 90 بازیکن بوده است.
عباس صوفی و عبدالحمید رمضانی مدیرعامل و سرپرست پاس نیز روی خط آمدند و از خودشان دفاع کردند. علیرضا عباسفرد هم گلایه های خود را بازگو کرد و خواستار تشکیل اتحادیه فوتبالیست ها شد تا آنها بتوانند از حق و حقوق خود دفاع کنند.
*رای 77 درصدی طرفداران به پیروزی ایران
در انتهای برنامه بیش از دو میلیون نفر در مسابقه پیامک شرکت کردند و هواداران 77 درصد رای به پیروزی ایران برابر قطر دادند، 17 درصد نتیجه تساوی و 6 درصد شکست تیم کشورمان را برابر قطر پیش بینی کردند.
برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)
Sunday, 24 November , 2024