عضو هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال گفت: عزیزان ما در صدا و سیما بیایند و راه حل جدید بدهند، وقتی آنها هم موضوع را رها کرده‌اند نتیجه می‌شود همین و ادامه این راه نتیجه‌ای جز باخت-باخت برای فدراسیون فوتبال و صدا و سیما ندارد.
محمود اسلامیان در خصوص مسئله حق پخش تلویزیونی و حمیت جامعه فوتبال برای محقق شدن این موضوع اظهارداشت: در همه کشورهایی که صاحب فوتبال هستند ۶۰ الی ۷۰ درصد درآمدزایی از طریق حق پخش است و اکنون مثل ۴۰ سال پیش نیست که ورزشی مثل فوتبال بدون در نظر گرفتن این حق مسلم خود به راهش ادامه دهد. فوتبال یک مسئله پیچیده شده با حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی قابل مقایسه نیست. در قرنی که زندگی می‌کنیم ۲-۳ اتفاق عجیب افتاده که فوتبال یکی از آن اتفاقات است. هرکاری اگر چرخه اقتصادی مثبتی نداشته باشد حتماً با مشکل مواجه می‌شود.

وی افزود: من از کشورهای همسایه مثال می‌زنم مثلاً در امارات حق پخش ۸۰ میلیون دلار و در عربستان ۱۱۰ میلیون دلار است. شما جمعیت و علاقه‌مندی مردم این سرزمین به فوتبال را هم اگر لحاظ کنید قابل مقایسه با ایران نیست. تازه کشورهای اروپایی که دیگر بماند که مبالغ حق پخششان بزرگتر از این اعداد است. متأسفانه در ایران این حق حذف شده است در حالیکه صدا و سیما از فوتبال برنامه تولیدی دارد.

اسلامیان ادامه داد: صدا و سیما حداکثر استفاده را از فوتبال می‌کند و در کنار فوتبال برای خود درآمدزایی می‌کند. مثلاً همین سامانه‌های تلفن همراه که در برنامه‌های مختلف فوتبالی در صدا و سیما دیده می‌شود به نظر من خلاف عقل و شرع است کسی که خودش از فوتبال تولید می‌کند خودِ فوتبال را از این درآمدزایی محروم کند مثلاً برنامه‌ای مثل ۹۰ که ظاهراً خود عادل فردوسی‌پور تهیه کننده آن است اگر صدا و سیما ۳-۴ هفته به او پول ندهد آیا می‌تواند برنامه‌اش را اداره کند؟ البته ما می‌دانیم که صدا و سیما مشکلات مالی دارد اما دلیل نمی‌شود که حق فوتبال را ندهد.

عضو هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال تصریح کرد: در باشگاه‌ها همه بدهکار هستند. اکثر بازیکنان فوتبال بعد از دوران بازیگری به سمت مربی‌گری می‌روند و اگر چرخه اقتصادی در فوتبال درست بود مثلاً همین باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال هرکدام می‌توانستند ۳۰ الی ۴۰ آکادمی فوتبال در سطح کشور داشته باشند و مربیان آموزش دیده در این آکادمی‌ها مشغول به کار شوند اما چون این باشگاه‌ها پول ندارند بالطبع آکادمی‌‌ای هم در کار نخواهد بود.

اسلامیان تأکید کرد: ما باید بگوییم در این مسئله حق پخش انصاف چیست؟ انصاف و عدالت این چیزی که اکنون هست نیست. تا زمانی که آقای ضرغامی رئیس صدا و سیما بود حداقل پولی می‌داد اما آقای سرفراز که به صدا و سیما آمد کلاً آن را قطع کرد و اکنون هم که نتیجه شده است همین. حتی با ورود بخش خصوصی به فوتبال هم مشکلات حل نشده، وقتی بخش خصوصی مثلاً باید سالی ۱۵ میلیارد در یک باشگاه هزینه کند و برگشتی هم ندارد مسلم است که بعد از ۲ الی ۳ سال کم می‌آورد و حضورش در فوتبال را تعطیل می‌کند. پیش رفتن با این وضعیت فقط فوتبال را تضعیف می‌کند.

وی درباره اینکه اینفانتینو حتی ایران را تهدید کرد که اگر موضوع حق پخش را حل نکند دیگر به کشورمان نمی‌آید، گفت: اینفانتینو موضوع قانونی خودش را گفت. هیچ کشور صاحب فوتبالی را نداریم که حق پخش در آن رعایت نشود، اصلاً راه دیگری وجود ندارد. عزیزان ما در صدا و سیما بیایند و راه حل جدید بدهند. وقتی آنها هم موضوع را رها کرده‌اند نتیجه می‌شود همین و ادامه این راه نتیجه‌ای جز باخت-باخت برای فدراسیون فوتبال و صدا و سیما ندارد.

اسلامیان در جواب به این پرسش که به نظر می‌رسد این مردم هستند که با این شرایط شکست می‌خورند و باید از جیبشان هم برای تماشای فوتبال هزینه کنند، گفت: نه شما قضیه را اینطور نبینید. صدا و سیما که تاکنون در این قضیه راه نیامده خودش یک راه‌حلی بدهد. آنها باید بپذیرند که باید حق فوتبال را بدهند. وقتی اصل قضیه از طرف آنها پذیرفته نیست این مشکلات هم به وجود می‌آید، دوستان ما باید با تعامل با فدراسیون فوتبال به دنبال راه‌حل باشند. راه حلی که برای هر دو طرف منجر به درآمدزایی شود. مثلاً صدا و سیما می‌گوید ما نمی‌توانیم سالی ۵۰۰ میلیارد تومان به فوتبال بدهیم ولی در عوض N تومان می‌توانیم بدهیم. بحث صدا و سیما و فدراسیون باید به یک موضع مثبت برسد، اگر امروز این داستان حل نشود به فردا می‌افتد و این مسئله همینطور ادامه دارد مثل مریضی که اگر هرچه دیرتر اقدام به درمان کند دیرتر هم خوب می‌شود و هزینه بیشتری باید بدهد.

 

برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)