مدیرعامل سابق استقلال از دیدارهای علی فتح‌الله‌زاده با سفرای کشورهای خارجی انتقاد کرد و گفت که با این کارها مشکلات مالی استقلال مرتفع نمی‌شود.

کاظم اولیایی درباره مشکلات مالی باشگاه استقلال و پرسپولیس اظهار کرد: حل مشکلات این دو باشگاه بر عهده وزارت ورزش و جوانان است. یعنی باید وزارت ورزش و جوانان وضعیت مالکیت این دو باشگاه را روشن کند. حالا کار اجرا را به فردی بدهند، یک بحث دیگر است اما همین فرد نهایت تلاشش را می‌کند و در نهایت یک بدهی انباشته به قول خودش باقی می‌ماند. باید آزادسازی و تجاری سازی این دو باشگاه در یک برنامه دنبال شود. وعده‌هایی در دولت قبل داده شده بود، مثل دادن این دو باشگاه به پیشکسوتان، هواداران، تعاونی‌ها و یا حتی واگذاری به وزارت رفاه. این مسائل بیشتر ما را از جاده اصلی دور می‌کند.

او در پاسخ به این سوال که نظرش راجع به اینکه عده‌ای می‌گویند جلسات فتح‌الله‌زاده تنها یک شوی نمایشی برای پوشش دادن مشکلات استقلال است، چیست، بیان کرد: وقتی که سرمربی یک تیم می‌گوید باشگاه به صورت خیریه اداره می‌شود و جامعه هم می‌داند که چه اتفاقی می‌افتد و با چه وضعیت مالی‌ای کار می‌کنیم نمی‌توان با برخی اقدامات ظاهری مردم را فریب داد. جالب است که هیات مدیره این باشگاه می‌گوید که وظیفه ما تامین اعتبار نیست. ریاست هیات مدیره این باشگاه را فردی بر عهده دارد که رییس بزرگ‌ترین فراکسیون مجلس است. به هر حال خوب است آقای فتح‌الله‌زاده با سفیران خارجی دیدار و با آنها جلسه برگزار می‌کند و شیرینی و شربت می‌خورند ولی این مساله به بدهی‌های باشگاه و آینده استقلال هیچ ارتباطی ندارد. بدهی استقلال و پرسپولیس مثل بدهی آمریکاست. هر چقدر بدهی‌ بالا می‌رود، عده‌ای به به و چه چه بیشتری می‌کنند.

 

مدیرعامل سال‌های نه چندان دور استقلال ادامه داد: این دو باشگاه ظرفیت خودکفایی را دارند. فوتبال یک صنعت وارداتی از غرب به ماست. الان در اروپا با وجود بحران اقتصادی باشگاه‌ها چرخ‌شان می‌چرخد و در برخی کشورها در اوج درآمد هستند. مساله اصلی نحوه مدیریت است. پرسپولیس در حکومت قبلی خصوصی و استقلال نیمه دولتی بود. هسته مرکزی ورزش حرفه‌ای در باشگاهداری است. اساسنامه باشگاهداری در فوتبال ایران 60 سال قدمت دارد و هیچ تغییری هم نداشته است. ما در تفکر باشگاهداری بسیار عقبیم.

 

اولیایی در پایان و در پاسخ به این سوال که باشگاه استقلال و علی فتح‌الله‌زاده بارها مشکل مالی این تیم را به پرداخت نشدن پول تعهد داده شده از سوی وزارت ورزش و جوانان مربوط دانسته‌اند، اظهار کرد: البته مساله اصلی اینجاست که این قرار پول دادن به استقلال را چه کسی می‌گذارد؟ به عبارت دیگر آیا وزارت ورزش موظف است به استقلال و پرسپولیس پول بدهد؟ اساسا قانون در برنامه پنج ساله چهارم دولت پرداخت پول از سوی دولت به باشگاه‌ حرفه‌ای را ممنوع کرده است. در زمان آقای عباسی عده‌ای از مجلسیان که وارد هیات مدیره باشگاه‌ استقلال و پرسپولیس شدند، آمدند راهکاری را ایجاد کنند که اگر باشگاهی نیاز به پولی داشت، وزارت ورزش و جوانان تشخیص دهد که آن باشگاه حرفه‌ای است یا خیر. وزارت ورزش و جوانان هم به طور کلی اعتقاد دارد که ورزش ایران آماتور است، اما مساله اینجاست که چطور ما به AFC می گوییم حرفه‌ای هستیم ‌اما به دنبال گرفتن پول از دولتیم. این وضعیت شتر-گاو-پلنگ کار را خراب می‌کند. به بازی‌های آسیایی که می‌رسیم حرفه‌ای هستیم و چهار سهمیه می‌خواهیم اما در داخل خودمان هیات مدیره‌مان جلسه تشکیل می‌دهد و بر اساس پولی که قرار است وزارت ورزش و جوانان بپردازد، برنامه می‌ریزد. با این وضعیت هیچ اتفاق خوبی نمی‌افتد.

 

برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)