مرجع خبری پرسپولیس : این روزها مهم ترین دغدغه هواداران سرخابی های پایتخت مشخص شدن وضعیت مدیریتی این باشگاه و حضور در فصل آینده لیگ قهرمانان آسیاست.
مشخص كردن تكليف هيات مديره استقلال و پرسپوليس هم بخشي از دغدغه سرخابي وزير ورزش و جوانان است تا به امروز به هیچ وجه خبرهای خوشی از وزارت ورزش بیرون نیامده است.
عباسی اين روزها هم بايد تركيب هيات مديره را روشن كند و هم مسير پيش روي اين دو باشگاه را نشان دهد كه اين موضوع باعث شده ابهامهايي در ارتباط با اين دو باشگاه به وجود آيد. عباسي در شرايطي بايد تركيب هيات مديره سرخابي را مشخص كند كه نگراني ديگري با عنوان «واگذاري» دارد، آنهم در شرايطي كه بايد ورزش را در عبور از دوران گذار هدايت كند.
در همين رابطه و براي بررسي اقداماتي كه تا بهحال در رأس مديريت ورزش براي واگذاري استقلال و پرسپوليس انجام شده، عباسي روز پنجشنبه جلسهاي داشت و گزارش كار گروهي كه در اين زمينه اقداماتي انجام داده بود را گرفت اما جمعبندي نهايي به هفته جاري موكول شد.
به هر حال چيزي كه مشخص است اينكه عباسي به واسطه حضورش در وزارت تعاون بهخصوصيسازي در بخشهاي مختلف ورزش فكر ميكند اما سوالي كه اين روزها دنبال جوابش ميگردد، اين است كه شرایط فعلی پرسپوليس و استقلال برای واگذاري به چه صورت است؟
به اعتقاد مسوول كارگروه واگذاري استقلال و پرسپوليس، ورزش از كاري كه در راستاي پروسه واگذاري بايد انجام ميداده، دريغ نكرده و اطلاعات لازم را به سازمان خصوصيسازي داده اما ترديدهاي بسياري براي واگذاري وجود دارد. اگر در نهايت تصميم مسوولان مربوطه، واگذاري در فاصله زماني كوتاه باشد، حتما اين سوال پيش ميآيد كه آيا كسي حاضر است تنها براي برند اين باشگاهها تا 45 ميليارد تومان هزينه كند؟
نيكخو كه در سازمان ورزش مسوول كميته اصل 44 بوده، به اين سوال پاسخ روشني ميدهد: «ابزارهاي واگذاري فراهم نيست. حداقل در شرايط فعلي چنين وضعيتي داريم. ما نامه نوشتيم و تمام مواردي كه بابت آنها نگران هستيم را به سازمان خصوصيسازي اعلام كردهايم. البته پيش از اين هم گزارشي كه شامل صورتهاي مالي و اموال باشگاه بوده را ارائه كرديم. بنابراين ما كوتاهي نكردهايم اما پيش از اينكه بحث واگذاري را مطرح كنيم، بايد راهكار قانوني پيدا كنيم. افراد زماني براي خريد چيزي اقدام ميكنند كه دارايياش روشن باشد اما ما براي استقلال و پرسپوليس مشكلات زيادي از اين بابت داريم.»
با توجه به اين صحبت ميتوان از مسوولان مربوطه اين سوال را پرسيد كه اگر تصميم به واگذاري در فاصله زماني نزديك بگيرند، تکلیف بدهی های این دو باشگاه چه خواهد شد. وقتي درباره بدهي اين دو باشگاه از مسوولان گذشته سازمان يا دستاندركاران امروز وزارت ورزش ميپرسيم، جواب روشني داده نميشود كه در اين فضا شنيدن اين پاسخ جالب است: «حقيقت اين است كه خيلي روشن نميتوانيم بگوييم بدهي چقدر است چون خودمان هم درست نميدانيم … !»
البته در كنار اين جواب، عدد 20 ميليارد تومان هم شنيده ميشود: «هر كدام از اين باشگاهها حدود 20 ميليارد تومان بدهي دارند كه در اين بين تراز مالي استقلال شفافتر است.» اما پیگیری های مرجع خبری حکایت از بدهی 7 میلیاردی پرسپولیس و 4 میلیاردی استقلال دارد.
اين ترديدها از موانع بر سر راه واگذاري اين دو باشگاه به حساب ميآيند، در شرايطي بيجواب ماندهاند كه درصورت واگذار نشدن استقلال و پرسپوليس، سوالات ديگري هم به وجود ميآيد. طبق مصوبه مجلس شوراي اسلامي وزارت ورزش نميتواند از بودجه امسالش مبلغي را به استقلال و پرسپوليس كمك كند و با اين شرايط بايد ديد اگر قرار است به خاطر موانعي كه گفته شده، واگذاري اين دو باشگاه عقب بيفتد، وزارت ورزش چطور ميخواهد به اين دو باشگاه كمك مالي كند؟
از وزارت ورزش اينطور شنيده ميشود كه قرار است واسطههايي به وجود آيند تا مشكلات اين دو باشگاه حل شود.
تمام اين اما و اگرها كه در اصل جزيي از موانع كلان به حساب ميآيند، حكايت از دردسرهاي امروز عباسي دارد كه بار ديگر ضرورت دقت عمل بيشتر را به مسوولان امروز وزارت ورزش گوشزد ميكند. به گفته يكي از نزديكان عباسي، واگذاري پرسپوليس و استقلال يك موضوع ساده قانوني نيست و در اصل يك مساله ملي به حساب ميآيد كه بخشهاي مختلفي روي آن حساس هستند و تعصب دارند. بنابراين با استناد به همه اين حساسيتها ميتوان گفت كه عباسي براي هر تصميمي بايد نظر بخشهاي مختلف را هم در نظر بگيرد تا اين دو باشگاه با مشكل مواجه نشوند.
بايد همه از هيات مديره «سرخابي» ها راضي شوند/ تركيبي از مجلس و دولت با رضايت خصوصي سازي
اولتيماتوم AFC به فوتبال ايران براي مشخص شدن هيات مديره دو باشگاه پرسپوليس و استقلال، رفت و آمدها را در اولين ماه حضور وزير ورزش در ساختمان سئول بالا برده تا بلكه بعد از دو سال تكليف اين دو باشگاه مشخص شود اما در اين مسير اتفاقهاي جالبي ميافتد.
اين رفتوآمدها و بالا و پايين شدن شانس افراد براي عضويت در هيات مديره اين دو باشگاه محبوب پايتخت باعث شده نامهايي در رسانهها مطرح شود كه بعضي از آنها در اثر تلاش صاحبانشان سر زبانها افتاده نه به خاطر پشتوانهاي در طبقه چهارم وزارت ورزش و جوانان. البته در اين قسمت وزارتخانه تازه تأسيس ورزش و جوانان، صحبتهايي شده و تصميمهايي گرفته شده تا تركيب هيات مديره دو باشگاه روشن شود اما به نسبت زماني كه سازمان تربيت بدني براي هيات مديره اين دو باشگاه تصميم ميگرفت، شرايط فرق كرده است. الان قرار است وزارتخانه براي هيات مديره دو باشگاه تصميم بگيرد؛ وزارتخانهاي كه در مقابل مجلس پاسخگو است و با مصوبه «منع هزينه كرد دولت در بخش خصوصي» مواجه است.
براي اينكه حكم اعضاي هيات مديره پرسپوليس و استقلال از طبقه چهارم وزارت ورزش خارج شود، بايد هم از مجلس فردي در اين گروه باشد و هم از بدنه دولت، ضمن اينكه بحث وزارت دارايي و سازمان خصوصيسازي هم مطرح است. البته تا زماني كه پرسپوليس و استقلال رسما به سازمان خصوصيسازي سپرده نشوند، وزارت ورزش ميتواند در رابطه با اعضاي هيات مديره تصميم نهايي را بگيرد اما از آنجايي كه عباسي قصد تعامل با بخشهاي مختلف را دارد، ميخواهد تصميمي بگيرد تا نظر بخشهايي كه از اين به بعد در ارتباط با استقلال و پرسپوليس هستند، تامين شود. به همين دليل نزديكان وزير ورزش و جوانان بر اين باورند كه پروسه انتخاب اعضاي هيات مديره دو باشگاه قدري طولانيتر ميشود.
البته با توجه به اينكه اعضاي منتخب بايد ويژگيهايي كه در بالا ذكر شد را داشته باشند، دايره انتخاب محمد عباسي خيلي وسيع نيست چون او در بين فاكتورهايش آشنايي با فضاي اين باشگاهها را هم قرار داده بنابراين به راحتي ميتوان نامهايي را پيشبيني كرد.
در بين افرادي كه براي استقلال مطرح هستند، اميدوار رضايي و رسولي نژاد گزينههاي قطعي به حساب ميآيند اما درباره علي انصاري، صحبتهايي متفاوت با آنچه در بعضي رسانهها مطرح ميشود، از وزارت ورزش به گوش ميرسد. به نظر ميرسد همان فاكتورهايي كه عباسي مد نظر قرار داده، در مقايسه با توان مالي انصاري ارزش بيشتري دارند، به همين دليل او از ليست گزينهها كنار رفته است.
ظاهرا بازهم در این ترکیب خبری از افراد دلسوز و خاک خورده ورزش نخواهد بود و زمان انتخاب هم آن قدر به تاخیر خواهد افتاد تا حضور این دو تیم در لیگ قهرمانان آسیا به هزار اما و اگر بکشد.
سجادي: كمي صبور باشيد، تركيب هيات مديره مشخص ميشود
«اقدامات خوبي در جهت ساماندهي مديريتي دو باشگاه پرسپوليس و استقلال انجام شده و به زودي اخبارش منتشر ميشود.»
اين جوابي است كه حميد سجادي، معاون ورزشي وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به سوال ايران ورزشي درباره وضعيت استقلال و پرسپوليس ميدهد.
او برخلاف صحبتهايي كه مطرح ميشود، اولتيماتوم AFC را دليل سرعت بخشيدن به وضعيت مديريتي اين دو باشگاه نميداند و ميگويد: «دكتر عباسي، در شروع كارشان و در كنار موارد ديگر كه دستور پيگيري آنها را دادند، در جهت ساماندهي مديريتي دو باشگاه دستوراتي دادند كه در راستاي همين موضوع، تصميمهايي گرفته شده اما نه به خاطر اولتيماتومي كه AFC به فوتبال داده است. به هرحال با توجه به شرايط اين دو باشگاه و ضرورت ساماندهي مديريتي پرسپوليس و استقلال در وزارت ورزش اقداماتي انجام شده است كه اگر شما و هواداران اين دو باشگاه قدري صبور باشيد، اخبارش را ميشنويد.»
او در پاسخ به اين سوال كه آيا به خاطر محدوديتهايي كه بحث واگذاري پرسپوليس و استقلال ايجاد كرده، در انتخاب نفرات و معرفي آنها با مشكل مواجه شدهايد، توضيحاتي ميدهد: «اين دو موضوع از هم جدا هستند، بنابراين بحث واگذاري خللي در روند انتخاب اعضاي هيات مديره استقلال و پرسپوليس ايجاد نكرده است. انتخاب تركيب هيات مديره اين دو باشگاه يك بحث اساسي است كه زودتر بايد روشن شود ضمن اينكه بحث واگذاري هم يك مقوله ديگر است كه در جاي خود به آن پرداخته ميشود. اگر امروز روي انتخاب تركيب اعضاي هيات مديره دو باشگاه تاكيد داريم، به اين خاطر است كه ميخواهيم اين دو باشگاه را به تثبيت برسانيم.»
برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)
Friday, 10 January , 2025