مرجع خبری پرسپولیس : پرسپولیس برای پنجمین بار در چهار سال گذشته دچار تغییرات مدیریتی میشود
«عباس انصاریفرد در زمان مدیریتش بر باشگاهی پرطرفدار به نام پیروزی نتوانست انتظارات را برآورده کند». این تنها بخشی از انتقاد تند یک سایت دولتی علیه مدیرعامل پرسپولیس است تا مشخص شود در آیندهای نزدیک باید منتظر اتفاقاتی غیرعادی در این باشگاه باشیم. به کار بردن عباراتی مانند «مدیر ناکارآمد» نشان میدهد در این فرضیه که عمر مدیریتی انصاریفرد مانند دوره دوم حضورش در این باشگاه، زودگذر خواهد بود.
حمله این سایت به مدیر باشگاه پرسپولیس به این دلیل، احتمال تغییرات تشکیلاتی در پرطرفدارترین باشگاه ایران را قطعی جلوه میدهد که بدانیم این سایت زمینهساز برنامههای مدیریتی سازمان تربیت بدنی است و هرگاه که قرار بوده تغییری صورت گیرد این سایت در کنار روزنامه ورزشی حامی دولت به دفاع از برنامههای مورد نظر پرداخته است.
جلسه کوتاه مدت حبیب کاشانی با رئیس سازمان تربیت بدنی آن هم تنها چند روز بعد از حضور افشین قطبی به عنوان سرمربی تیم ملی این ظن را که او برای قرار گرفتن در کنار تیم ملی با علیآبادی دیدار کرده تقویت کرد؛ در صورتی که او به پرسپولیس فکر میکرد. کاشانی که میدانست چه اختلافاتی با قطبی دارد و در برخی درگیریهای قطبی و استیلی از مربی وطنی حمایت کرده بود قطعاً به این نتیجه رسیده بود که وجودش در کنار تیم ملی با هر سمتی نه تنها برای سرمربی و تیم ملی آرامشی به همراه نخواهد داشت که تنش را بیشتر هم خواهد کرد. به این دلیل جلسه او با رئیس سازمان تربیت بدنی تنها یک دلیل میتوانست داشته باشد و آن هم باشگاهی بود که کاشانی را به اوج محبوبیت و مقبولیت مردمی و پرسپولیس را به قهرمانی رسانده بود. کاشانی که بعد از محمدحسن انصاریفرد و در پی یک معامله بزرگ سیاسی در انتخابات درونی شورای شهر بر سر انتخاب رئیس این شورا به مدیر عاملی پرسپولیس رسیده بود این بار در انتخاباتی با حجم و عظمت بیشتر دوباره همین سمت را طلب میکرد. او میخواهد بار دیگر مدیر قرمزها شود. با توجه به تأیید معاون اجرایی رئیس جمهور درباره تغییرات تشکیلاتی در این باشگاه و نفراتی که مد نظر سازمان تربیت بدنی هستند به هیچ عنوان حضور دوباره کاشانی روی صندلی شماره یک قرمزها بعید به نظر نمیرسد.
پرسپولیس دولتی میماند. این مهمترین نکتهای بود که از دل دو خبر مرتبط با خبرگزاری فارس درباره تیم محبوب پایتخت احراز میشد. درحالی که سازمان ورزش پیش از این از واگذاری
پرسپولیس در بازهای سه ماهه خبر میداد، علی سعیدلو معاون اجرایی دولت به فارس گفت: «به زودی به پرسپولیس برمیگردیم تا به این تیم خدمت کنیم.» جملهای که نشان از اطمینان نزدیکترین مرد به رئیسجمهور از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری دارد اما آنچه خبر برگشت سعیدلو به پرسپولیس را ابهامساز میکند، تناقض انتخاب هیأتمدیره جدید برای تیمی است که به قول دولت باید از شهریور ماه به مردم واگذار شود. انتخاب هیأتمدیره برای تیم حتی با این پیشفرض که دولت نهم پیروز انتخابات 22 خرداد باشد این چالش را با خود به همراه میآورد که سهامداران مردمی تیم چه نقشی در اداره تیم خواهند داشت در تیمی که قرار است خصوصی لقب بگیرد؟
هفته ابتدایی خرداد زمانی بود که ابلاغیه رئیسجمهور برای واگذاری دو تیم استقلال و پرسپولیس به سازمان ورزش رسید. از همان زمان مجری دولتی ورزش از واگذاری دو تیم در بازهای سه ماهه خبر داد. واگذاری با این پیششرط که سهام به عموم مردم سپرده شود و مالکیت تیم به دست افرادی خاص نیفتد و این خود مردم باشند که تیم محبوبشان را میگردانند. حالا کمتر از دو هفته از ابلاغیه ریاست جمهوری و درحالی که به نظر میرسید تلاش برای واگذاری تیم به مردم با جدیت دنبال میشود، معاون اجرایی دولت از تحولی عظیم در هیأتمدیره پرسپولیس سخن میگوید. مدیرانی که میآیند تا این فصل پرسپولیس را مدعی قهرمانی کنند؛ «من و برخی دوستان که میخواهیم به پرسپولیس خدمت کنیم به زودی به این تیم بازخواهیم گشت تا بتوانیم با کمک سازمان تربیت بدنی دل میلیونها هوادار پرسپولیس را شاد کنیم. فقط همینقدر بگویم که خبرهای بسیار خوشی برای هواداران در راه است. آنها میتوانند روی موفقیت این تیم حساب کنند؛ چون خدمت به مردم وظیفه اصلی ما است.»
فارس همراه با این خبر در گزارشی آورده است: « با نظر محمد علیآبادی رئیس سازمان تربیت بدنی، اعضای جدید هیأتمدیره باشگاه پرسپولیس معرفی میشوند.»
بر این اساس حسین هدایتی، حبیب کاشانی ، مجید فرخزادی و محمد آخوندی به عنوان اعضای جدید هیأتمدیره معرفی خواهند شد. امکان یک تغییر در بین این اعضا به جز هدایتی و کاشانی وجود دارد. همچنین علی سعیدلو، رئیس اسبق هیأتمدیره پرسپولیس با مسئولیتی جدید به این تیم بازخواهد گشت.
گفته میشود علی سعیدلو به عنوان رئیس مجمع و جانشین علیآبادی در امور مربوط به باشگاه، حسین هدایتی به عنوان رئیس هیأتمدیره و حبیب کاشانی به عنوان مدیرعامل فعالیت خواهند کرد. آنها پیش از این نیز در باشگاه پرسپولیس فعالیت میکردند. در حال حاضر عباس انصاری فرد، مجید فرخزادی، محمدحسین نژادفلاح و محمد آخوندی عضو هیأتمدیره هستند. حسین هدایتی چندی پیش از سمت خود استعفا کرده بود.»
این تغییرات را تابناک هم تأیید کرد و در گزارشی تحلیلی از موج جدید تغییرات در پرسپولیس نوشت: «در ترکیب جدید محمد علیآبادی همچون استقلال که ریاست مجمع عمومی این باشگاه و جانشینی خود را به زریبافان واگذار کرد، ریاست مجمع و جانشینی خود در پرسپولیس را به علی سعیدلو واگذار خواهد نمود.
همچنین حسین هدایتی به عنوان رئیس هیأتمدیره همچون حبیب کاشانی مدیرعامل جدید این باشگاه، مجدداً جایگاه خود را که در حال حاضر خالی باقی مانده، بازپس خواهد گرفت و مجید فرخزادی به عنوان چهره نزدیک به هدایتی و محمد آخوندی به عنوان چهره ابقاء خواهند شد تا تنها محمد حسین نژادفلاح باشد که بحث رفتنش مطرح شود و آلترناتیوی به نام علی پروین برایش، به وجود آید.
با این حال باید منتظر بود و دید، آیا علی پروین که حمایتش از یکی از کاندیداها را تکذیب کرد و رأیش را به نام احمدینژاد علنی کرد، به عنوان عضو مجهولی که هنوز نامش رسماً اعلام نشده، از پرسپولیس سردرخواهد آورد، و آیا او که برای خروجش از پرسپولیس، یکی از همین پنج مدیرعامل هزینههای فراوانی پرداخت کرد، به دلایلی که اظهرمنالشمس است، به این مجموعه تزریق خواهد شد؟!»
اما آنچه بیش از هر چیز در تغییرات وسیع درحال انجام برای پرسپولیس که بیش از 4 بار در این 4 سال تغییرات در هیأتمدیره را تجربه کرده است مورد سوال است ، ابهامی است که میان بحث واگذاری تیم و انتخاب هیأتمدیره به وجود میآید. اسماعیل غلامی معاون پیشین سازمان خصوصیسازی کشور میگوید: «استقلال و پرسپولیس چون از شرکتهای بند «الف» اصل 44 هستند باید حتماً تا پایان سال جاری بر اساس قانون به صورت کامل خصوصی شوند. به رغم همه مشکلات چون زیانده بودن اگر به بورس هم نروند یا باید به مزایده گذاشته شوند و یا باید از طریق فرابورس سهام آنها به فروش برسد.» این گفته را در روزچهارم خرداد، محمد علیآبادی هم در تمرین تیم ملی تأیید کرده بود و به خبرنگاران گفت: «70 درصد سهام تیم در اختیار مردم قرار میگیرد و 30 درصد دیگر هم در اختیار سازمان ورزش یا نهادی خواهد بود که توان اداره مالی تیم را تا زمان رسیدن به سوددهی داشته باشد.»
او پیش از این و در روز اول خرداد با تأکید بر واگذاری سهام دو تیم مردمی در پروسهای سه ماهه به ایسنا گفته بود: «نمیدانم این واگذاری به چه شکلی انجام میشود اما تا سه ماه دیگر این اتفاق میافتد.» حالا اما ادعای سعیدلو برای تغییرات مدیریتی در پرسپولیس و انتخاب هیأتمدیرهای که قرار است حداقل برنامهای یکساله داشته باشد این تردید را به وجود میآورد که سازمان ورزش از تصمیمش برای اجرای قانون خیلی زود منصرف شده است.
بر اساس قوانین چنانچه تنها 20 درصد سهام تیمی واگذار شود، باید مجمع قانونی برای انتخاب اعضا برگزار شود و مالکین جدید حق دارند بر اساس سهامی که در اختیار خواهند داشت در اداره تیمشان نقش ایفا کنند. حال اگر در مرحله اول این میزان سهام تیم به مردم سپرده شود یعنی باید اعضا تشکیل مجمع دهند و هیأتمدیرهای جدید را بسازند و در پروسهای که سهام مالکین مردمی تا 6 ماه دیگر به 70 درصد خواهد رسیدیعنی هیأتمدیره دولتی تیم باید خیلی زود تغییر کند. غلامی در این باره میگوید: «البته در حال حاضر منعی برای تغییر هیأتمدیره وجود ندارد اما با ورود سهامداران جدید آنها بر اساس قانون میتوانند در تصمیمگیریها مؤثر باشند و در نهایت مجمع در دست کسی قرار میگیرد که بالاترین بلوک سهام را داشته باشد.»
قانونی که ادعای جدید سعیدلو را درباره پرسپولیس تبدیل به سه پرسش اساسی برای هواداران تیم میکند. اولین تردید این است که شاید دولت خیلی زود از واگذاری تیم به مردم منصرف شده است. ادعایی که پیش از این از سوی کارشناسانی چون هاشمی طبا، فائقی و عابدینی طرح شده بود و وعده واگذاری دو تیم از سوی دولت را فقط بهانهای برای کسب آرا میدانستند اما احتمال دیگر این است که دولت با علم به تغییرات ساختاری پیشروی دو تیم محبوب پایتخت قصد دارد هیأتمدیرهای تنها با طول عمری سه ماهه آن هم به شرط امتداد دولت نهم در دوره آینده، بسازد که فقط بر مشکلات پرسپولیس میافزاید.
دیگر احتمال اما میتواند اتفاقی باشد که در واگذاری سهام شرکت فولاد خوزستان رخ داده. اینکه مالکین جدید تیم به رغم در اختیار داشتن سهام حق حضور در هیأتمدیره و تصمیمگیریهای اجرایی را نداشته باشند. که این حالت هم در تناقض آشکار است با ابلاغیه رئیسجمهور برای سپردن اختیار تیمهای محبوب پایتخت به مردم
برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)
Saturday, 2 November , 2024