مرجع خبری پرسپولیس : سایت وزارت ورزش و جوانان در حالی از احتمال برگزاری مجدد انتخابات فدراسیون فوتبال خبر داده که معاون این ورزتخانه از پاسخگویی صریح در این باره خودداری کرده است.

 

نامه‌های سازمان بازرسی کل کشور در مورد ایرادهای وارد شده به انتخابات فدراسیون فوتبال و مطرح شدن موضوع غیرقانونی بودن احراز پست ریاست فدراسیون توسط کفاشیان، احتمال برگزاری مجدد انتخابات در این فدراسیون را قوت بخشیده است.

 

حمید سجادی معاون ورزش وزارت ورزش و جوانان در گفت‌وگو با سایت وزارت ورزش به سوالاتی که در خصوص احتمال برگزاری مجدد انتخابات و تاثیر این اقدام در مجامع بین‌المللی (فیفا) مطرح است، پاسخ گفت.

 

* سوالی که برخی از کارشناسان فوتبال و رسانه‌های ورزشی مطرح می‌کنند این است که با وجود اطلاع مسئولان وزارت ورزش و جوانان از ایرادات سازمان بازرسی کل کشور به شرکت افراد بازنشسته در انتخابات فدراسیون فوتبال، چرا کفاشیان به عنوان یکی از کاندیداها تایید صلاحیت شد؟

برای اینکه هیچ شبهه‌ای در مورد موضوع وزارت ورزش و جوانان در قبال علی کفاشیان باقی نماند لازم است به این نکته اشاره کنم که از بدو ورود عباسی به وزارت ورزش و جوانان بسیاری از کارشناسان بر این باور بودند که با ایجاد تغییرات در سطح مدیریتی فدراسیون فوتبال، وزیر ورزش و جوانان می‌تواند برگ برنده‌ای را نزد افکار عمومی به ویژه فوتبال دوستان برای خود داشته باشد، اما با وجود پیشنهادات بسیار، عباسی با اعتقاد بر محوریت قانون، رعایت همه مراحل قانونی مربوط به انتخاب رئیس فدراسیون فوتبال را مورد تاکید قرار داد و بر همین اساس انتخابات فدراسیون فوتبال روز 15 اسفند به ریاست وزیر ورزش و جوانان برگزار شد و عباسی هم به عنوان یک عضو مجمع به کاندیدای مورد نظر خود رای داد.

احراز صلاحیت کاندیداها برای شرکت در انتخابات صرفا توسط شورایی که توسط خود هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال تشکیل شده بود انجام گرفت، وزارت ورزش و جوانان هیچ دخالتی در این خصوص نداشت و کسانی که غیر از این را مطرح می‌کنند، احتمالا از اطلاعات لازم درباره انتخابات فدراسیون برخوردار نیستند.

 

البته این سوال هم مطرح است که علی رغبتی، مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت معاونت ورزش حرفه‌ای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان که به عنوان یکی از اعضای کمیته سه نفره در تعیین صلاحیت نامزدها حضور داشت، چرا از ثبت نام کفاشیان جلوگیری و یا دیگران را نسبت به این مساله قانع نکرد؟

فراموش نکنیم رغبتی به همراه فرشاد سپهر و مهدی محمدنبی، هر سه از سوی هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال انتخاب شده بودند، البته همه دوستان در سال‌های اخیر از ماه‌ها قبل از موضع‌گیری سازمان بازرسی کل کشور مطلع شده‌اند، مصاحبه‌های قبل از ثبت نام کاندیداهای محترم نیز موید این نکته است. ما هم قبل از برگزاری انتخابات در دو نوبت نامه‌های بازرسی کل کشور را به فدراسیون فوتبال ارجاع کردیم.

 

شاید در این رابطه بود که در برخی رسانه‌ها عنوان شده بود وزیر برای اثبات بی‌طرفی خود در این انتخابات، رای سفید به داخل صندوق خواهند انداخت؟

خیر، اصلا این طور نبوده است. من نمی‌دانم این حرف‌ها از کجا آمده است. وزیر در جلسه قبلی که در خصوص تغییر اساسنامه بود این موضوع را مطرح کردند و در مرحله مقدماتی انتخابات فدراسیون فوتبال هم که هر یک از کاندیداها به 10 رای علنی اعضای مجمع نیاز داشتند، به هیچ کدام از کاندیداها رای ندادند تا عملا بی‌طرفی خود را ثابت کنند، اما در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال به عنوان رئیس مجمع از ابتدای جلسه در تمامی مراحل انتخابات شرکت کرده و رای هم دادند.

 

به نظر می‌رسد در مورد موضع سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر غیرقانونی بودن حضور افراد بازنشسته، بازخرید و دوشغله در پست‌های دولتی به اندازه کافی اطلاع رسانی نشده است، شاید همین مساله یکی از دلایل بروز این همه شایعه باشد؟

مساله ممنوعیت به کارگیری افراد بازنشسته‌ در سال 1384 در مجلس محترم شورای اسلامی به عنوان قانون تصویب شده است و وزارت ورزش و جوانان که از بودجه عمومی کشور استفاده می‌کند و فدراسیون فوتبال نیز مانند دیگر نهادهای دولتی عمومی موظف به رعایت این قانون است، بدیهی است این قانون مختص به وزارت ورزش و جوانان هم نیست. فرض هم این است که با انتشار قانون و ابلاغ آن به مبادی ذیربط همه از مفاد آن مطلع خواهند شد. در این راستا نامه‌‌های سازمان بازرسی کل کشور برحسب وظیفه قانونی وزارت ورزش و جوانان به فدراسیون فوتبال ابلاغ شد.

 

با توجه به تمامی این شرایط و تحلیل‌ها احتمال برگزاری مجدد انتخابات فوتبال را تا چه اندازه جدی می‌دانید؟

من فقط می‌توانم بگویم مجمع عمومی فدراسیون فوتبال براساس ضوابط اساسنامه فدراسیون و قوانین لازم الاجرای کشور و مطابق با نتیجه اقدامات قانونی سازمان بازرسی، در این خصوص عمل خواهد کرد.

 

اگر انتخابات تجدید شود احتمال دخالت فیفا تا چه اندازه جدی خواهد بود؟

من بعید می‌دانم فضایی برای دخالت فیفا وجود داشته باشد، چرا که یکسری از قوانین در هر کشوری جنبه داخلی دارد و کشورها در خصوص اجرای قوانین داخلی به حاکمیت ملی خود استناد می‌کنند. مگر اینکه از سوی فدراسیون فوتبال یک کشور مسائل دیگری مطرح شود.

 

برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)