مرجع خبری پرسپولیس : محمد رویانیان همچنان با قدرت برنامه هایش را برای حرفه ای سازی باشگاه پرسپولیس تشریح می کند، آنچنان که شنونده باور کند بالاخره حرف های رویانیان محقق خواهد شد.

 

آخرین گفت و گو با محمد رویانیان مدیرعامل باشگاه پرسپولیس را بخوانید:

 

از بحث خرید بازیکنان شروع کنیم. بازیکنانی که در تلویزیون دیدید و پسندیدید!

جدی گرفتی؟

 

پس با آنها مذاکره کردید؟
گروه مشاوره فنی ما در حال بررسی هستند و بر روی بازیکنان مورد نظر سرمربی به جمع بندی می رسند.

اما معمولا فصل نقل و انتقالات خیلی حساب و کتاب ندارد. سال قبل هم پرسپولیس تقریبا داشت همه اسمی ها را می خرید اما روز آخر بازیکن زیادی نتوانست بگیرد. این چرخه دلالیسم ، پول ، سقف ، خیلی برنامه بردار نیست!

من نگفتم چه بازیکنی می خرم که بد شود. ما تلاش مان را می کنیم که بهترین تیم ممکن را ببندیم چون با برنامه تیم می بندم ، قطعا موفق می شوم.

 
طرحی که شما برای خصوصی سازی تیم دادید ، قرار است دوای همین بی سامانی مدیریتی باشد؟
یکی اش همین است. اساسا مشکلات اصلی ما بر می گردد به مدیریت فوتبال کشور و ساختار باشگاه ها . باشگاه ها چون بیشتر تیم هستند همیشه دچار کنش ها و واکنش هایی هستند که مدیریت تابع ان قرار می گیرد. تیم نتیجه گراست و هزینه ای . سازماندهی درستی بین مدیریت و طرفداران و نخبگان و پیشکسوتان و ارباب رسانه صورت نپذیرفته و مدیر خیلی آسیب پذیر می شود. مدیری که نتواند این ارکان را به هم وصل کند ، خیلی راحت آسیب می بیند. هزینه گرایی مدیر را متزلزل می کند. من آمده ام یک باشگاه حرفه ای و تمام عیار بسازم و بتوانم میلیون ها هوادار تیم را بشناسم و با درآمدزایی ، باشگاه را اقتصادی کنم و رسیدن به چنین مدلی ، قطعا مشکلات حل می شود و دیگر تیم این قدر متلاطم نخواهد بود. ما اگر خواسته ها و دغدغه های هواداران را بفهمیم ، مشکلات بسیاری را از سر راه برداشته ایم.

 

و فکر می کنید پتانسیل اجرای این طرح وجود دارد؟
بله ؛ من این طرح را پیاده می کنم.

ولی …
چیه؟ ادعای بزرگی است؟ چرا چشم های تان گرد شده؟

حرف از خصوصی شدن را بارها شنیدیم اما شما الان یک بازه 5 ماهه گذاشتید. واقعا فکر می کنید این اتفاق می افتد؟
وقتی می گویی که تیم دو سال دیگر خصوصی می شود ، یعنی اتفاقی نمی افتد. دو سال دیگر مثلا دولت عوض می شود. وزیر ورزش و اقتصاد هم می روند و رئیس سازمان خصوصی هم که نیست. این یعنی هیچ اتفاقی نمی افتد. ولی وقتی می گویی 6 ماه دیگر یعنی برنامه داری . با رئیس جمهور حرف زدی ، با وزیر اقتصاد صحبت کردی ، همه را بسیج کردی که مشکل حل شود. اگر من برایش تاریخ نگذارم کسی به حرفم گوش نمی دهد. وقتی زمان می گذارم از روی ندانستنم نیست. نمی تواننند بگویند یارو گرم است نفهمیده کجا آمده ، این ها مثال های ایرانی است که می دانم الان درباره ام می گویند. ولی من کسی هستم که خدا توفیق داد 110 را در ایران طراحی و اجرا کردم. من این شماره را از تاکسی تلفنی گرفتم و در عرض 2 ماه این شبکه سراسری را راه انداختم که زیرساخت بزرگی می خواست که هر کدام از زیربناهایش 2 تا 6 ماه وقت می برد اما تنها 2 ماه بعد از حضور آقای قالیباف این راه افتاد ولی من از یکسال پیشترش داشتم روی این طرح کار می کردم.

برسیم به سوال بعد؛ شما به دنبال این که پول بدون پشتوانه وارد پرسپولیس کنید و در ازای آن سهم بدهید نیستید. درست است؟

مگر من در این شش ماه با همه این گرفتاری‌ها که همه گفتند رویانیان از کجا پول می‌آورد، مگر از کسی کمکی گرفتم؟ باز هم نخواهم گرفت و نیازی ندارم. من فکرم پول ایجاد می‌کند، برنامه‌هایم پول‌ساز است، یقین دارم سال آینده پرسپولیس هیچ احتیاجی به هیچ کسی مخصوصا به دولت ندارد.

 

این اعلام استقلال شما یکجورهایی بر خلاف خواسته وزارت ورزش است. یعنی گفتید ما پنج ماه بعد خصوصی شده‌ایم درحالی که همه سکوت کرده بودند.
در همین جریان فدراسیون چه کسی به اندازه من مستقل حرف زد؟ من آدمی نیستم که خودم را سانسور کنم. آمدم که با پشتوانه گذشته ام ، در فوتبال هم موفق باشم. شک نکنید که من آدمی نیستم که کسی بتواند چیزی را به من دیکته کند.

 

درباره انتخابات فدراسیون فوتبال، شما قرار بود بیایید بعد انصراف دادید. اگر ممکن است این را توضیح دهید.
بله من می‌خواستم برای ریاست بیایم ولی منصرف شدم. خودم احساس کردم می‌توانم رییس باشم. ولی وقتی رفتم برای ثبت نام دیدم فضای راحتی نیست که فرد خودش خودش را معرفی کند و فورا منصرف شدم. بعد خوشحال شدم که ثبت نام نکردم. چون دوست نداشتم بگویند رویانیان از طرف دولت کاندیدا شده.

دو سالی بود که هروقت بحث ریاست سازمان تربیت بدنی می شد می‌گفتند آقای رویانیان می‌آید. به نظر می‌رسید شما علاقه‌ای به ورزش داشتید ولی پیش نمی‌آمد که وارد شوید و می‌گفتند ولی آن را جدی نمی‌کردند.
به صراحت می‌گویم که من هیچ پستی را در عمرم به دنبالش نرفته‌ام و همه جا به من تکلیف کرده‌اند و پست داده‌اند بعد من رفته‌ام. ولی در این دولت خیلی جاها را گفته‌اند ولی نرفته‌ام که کمترین آنها استانداری دو سه استان بوده است. وزارتخانه‌ها و جاهای دیگر هم بوده است. من رییس راهنمایی و رانندگی بودم و داشتم یک تحلیلی به رییس جمهور می دادم و طرح‌هایی هم دادم که ایشان خوشش آمد و به شدت از من حمایت کرد و علاقمند شد.

برای ورزش چطور؟ اسم تان مطرح بود.
بله در دولت دهم از من برنامه خواستند و گفتند آماده باش. ما هم برنامه‌مان را نوشتیم. اما شب خوابیدم ، صبح دیدیم آقای سعیدلو انتخاب شده است. بعد آقای سعیدلو به من اصرار کرد که به عنوان قائم مقام به سازمان تربیت بدنی بروم تا با هم تحول ایجاد کنیم، که گفته شد هدفمند کردن یارانه‌ها مهمتر است. من آدم کسی نیستم. من در دولت هم کار کردم، هرجا به ما تکلیف کردند کار کردیم؛ من مشاور رییس جمهور بودم،‌ دبیر کارگروه حمل و نقل کشور بودم، دبیر دفاتر پیشخوان دولت کشور بودم، رییس ستاد حمل و نقل سوخت بودم، مدیرعامل شرکت قطارهای شهری کشور بودم. ولی در کارهای سیاسی وارد نشدم مثل استانداری و قائم‌مقامی وزیر کشور. بیشتر کارم همین اجرایی و خدماتی بوده است. علاقه و تخصصم بیشتر کارهای اجرایی، خدماتی و فرهنگی اجتماعی است. نگاه من نگاه فرهنگی است. بنابراین خیلی از مسوولیت‌ها را ما نپذیرفتیم و بعضی‌ها را هم به ما ندادند که خدا را شکر.

 

سردار سوخت ماشین‌ها را از هزار لیتر رساندید به 60 لیتر. آیا سقف قرارداد بازیکنان را می‌توان رساند به این مبلغی که اعلام کرده‌اند؟
اول کارت سوخت صادر می‌کنم بعد این کارها را می‌کنم.

 

مطرح شده بود می‌خواهید برای دوره بعدی ریاست جمهوری کاندیدا شوید توضیح دهید که درست است یا خیر.
شایعات که همیشه مطرح است. از قبل هم که در تلویزیون حضور پیدا می‌کردم می‌گفتند می‌خواهد رییس‌جمهور شود. الان هم که آمدیم اینجا بعید نیست که همین حرف را بزنند. به هر حال روزگار است و سیاست.

 

این که شما را رییس فدراسیون نکردند یعنی به شما گفتند نیایید دیگر؛ چرا این را شفاف نمی‌گویید؟
نگفتند نیا،‌ اتفاقا برخی از دوستان از دولت گفتند حتما اسم بنویس، آقای عباسی هم هیچ مخالفتی نداشت. ولی من دوست داشتم فضای انتخابات فدراسیون آزاد باشد.

 

منظورتان از انتخابات آزاد چییست؟
یعنی هرکسی بتواند در آن شرکت کند.

خب امثال آقای دادکان که نمی‌آمدند هیچ‌وقت چون می دانستند که خراب می‌شوند.
مساله همینجاست که چرا باید کسی فکر کند اگر بیایید نمی‌گذارند انتخاب شود؟

دلیلش این است که دور قبل اعضا امضاهای شان از آجورلو را پس گرفتند.
خب مساله همین است دیگر که چرا باید به این شکل باشد.

برگردیم به پرسپولیس و نیروی پتانسیل پیشکسوتان که ابزاری شده برای اعمال فشار.
من فکر می‌کنم پیشکسوتان پرسپولیس ابزار نیستند، وسیله نیستند بلکه سرمایه‌اند و یک نماد هستند. متاسفانه بعضی‌ها ابزاری از این ها استفاده می‌کنند و این خیلی بد است. من در این شش هفت ماه که آمده‌ام هیچ شعاری درباره این ها نداده‌ام و مدام هم نگفته‌ام پیشکسوت ، پیشکسوت. چون این ها سرمایه معنوی و اصلی پرسپولیس هستند بنابراین برای شان طرح‌های بسیار زیبا و ارزشمندی دارم که به زودی این طرح‌ها اجرا می‌شود. همه از من این کلمات طرح‌ها و به زودی را زیاد شنیده‌اند؛ علتش این است که نه کسی باور می‌کند در جامعه فوتبالی که این کارها صورت بگیرد و نه کسی می‌گذارد بنابراین ما مجبوریم به صورت پنهان این کارها را انجام بدهیم و یکدفعه رو کنیم.

خدای نکرده امکان دارد باز هم هیات مدیره پرسپولیس ریزش داشته باشد؟
الان که فقط من و آقای پروین هستیم.

درباره بحث فنی و مربی‌گری، آقای دنیزلی تا چه زمانی می‌ماند و فصل آینده را با او ادامه می‌دهید؟
مسوولیت فنی تیم ما با آقای دنیزلی است، کمیته فنی هم داریم که آقای پروین و خردبین و … هستند. ریاست این کمیته با آقای پروین است و دارند کار می‌کنند. ما هم با تیمی که داریم،‌ داریم ارزیابی می‌کنیم خروجی تفکر و رفتارهای این آقایان را، هرکجا که نیاز باشد به عنوان مدیرعامل وارد می‌شوم اگر اشکالی باشد. برای فصل آینده هم برنامه‌ای طراحی کرده‌‌ام برای بخش فنی که پیشنهاد می‌دهم به کمیته فنی، به مدیر فنی و آقای دنیزلی. کتبا پاسخ آقایان را می‌گیرم و آنوقت به آن عمل می‌کنیم.

یعنی شما به سرمربی برنامه می‌دهید یا از او می‌گیرید؟
ما اول نگاه آقای دنیزلی را گرفتیم. ایشان گفت که تیم آینده نباید پر از ستاره باشد. در حقیقت تیم می‌خواهد نه ستاره. ایشان ویژگی‌های تیمش را هم گفته و افرادی را هم که به من اجازه داده بگیرم در سنین مختلف اسم برده، پست‌هایی را هم که نیاز دارد و تاکید کرده باز هم اسم برده است. من این دیدگاه ایشان را بردم در برنامه کامپیوتری خودم ریختم، افراد را درآوردم و دارم خروجی آن را دوباره به آقای دنیزلی برمی‌گردانم که نظر نهایی‌اش را بدهد. بعد کمیته فنی هم نظرش را می‌دهد و آنچه اجماع شد را ما اجرا می‌کنیم.

آوردن دنیزلی تصمیمی مقطعی بود؟ گشتید ببینید محبوب‌ترین آدم از نظر طرفداران کیست که بحران را پشت سر بگذارید یا از همان زمان برای فصل بعد هم برنامه داشتید؟
همه اینها. من کسی را می‌خواستم بیاورم که آسیا را بشناسد، ایران و فوتبالش را بشناسد، طرفداران دوستش داشته باشند و قابل اعتماد هم باشد که فصل آینده هم بشود به او تکیه کرد. در این بین به گزینه‌های برانکو و دنیزلی رسیدم و با هر دو صحبت کردم. در کنار اینها، فکر دیگری هم کردم و گفتم اصلا چه اشکالی دارد که بیاییم فوتبال پرسپولیس را کلا تغییر بدهیم و نظام فنی و حرفه‌ای فوتبال پرسپولیس را عوض کنیم؟ بنابراین رفتم سراغ آقای اریکسون و دونادونی. گفتم مربی از اروپا بیاورم و کمک‌هایشان را هم بیاورند یک ساختار اروپایی درست کنم و از آن حمایت کنم. مثلا همین آقای کیروش، اگر من رییس فدراسیون بودم از آقای ک‌روش حمایت‌های همه‌جانبه می‌کردم و از او ده برابر این استفاده می‌کردم.

چون شما این سیستم مکانیزه و اتوماسیون را چند جای دیگر هم اجرا کردید قطعا می‌توانستید این کار را بکنید.
مثلا ما در راهنمایی و رانندگی 1700 آموزشگاه رانندگی داشتیم یعنی خصوصی آموزش می‌دادند و بعد امتحان می‌گرفتند و شخص قبول می‌شد و پلیس گواهینامه صادر می‌کرد ولی 1700 شرکت خصوصی پروژه گواهینامه را انجام می‌‌داد. من با الهام از این قضیه می‌خواستم 1000 آموزشگاه پرسپولیس راه بیندازم در ایران. استعدادیابی کنم و بعد در استان‌ها لیگ برگزار کنم. کی‌روش بسیار مناسب بود برای این کار که فوتبال و استعدادیابی را در سطح ملی ببریم. شما الان بروید از آقای دنیزلی بپرسید از روزی که وارد ایران شد هیچ چیزی را ایشان لب باز نکرد مگر این که در همان دقیقه آنجا بود. اصلا خودش تعجب کرده است. از ترکیه آمده و ماشین صفرکیلومترش در اینجا در اختیارش بوده است، بهترین خانه برایش آماده است، در ورزشگاه هرچه گفت آماده شد یا مثلا تجهیزات پزشکی. آقای دنیزلی چیزی نگفته که انجام نشود، حالا واقعا آقای ک‌روش در سطح ملی به همین صورت است؟ حرف من این است که باید به این مسائل توجه کنیم و این حمایت‌ها برای توسعه فوتبال لازم است.

شما دو تا کار ویژه در پلیس داشتید یکی این که اتوماسیون شد و پوسته‌اش شکست یکی دیگر این که مردمی شد یعنی پلیس با مردم آشتی کرد و پلیس شد یار مردم. حالا الان دقیقا جایی آمده‌اید که یک ساختار پوسیده دارد فوتبال و نیاز به اتوماسیون و تجهیزات لجستیکی دارد و دومی هم این که مردم با فوتبال قهرند. آن الگو را می‌شود اینجا هم پیاده کرد؟
بله به زودی خواهید دید.

چه برنامه‌های خاصی دارید؟ مردم را با فوتبال آشتی می‌دهید؟
مردم را فوتبالی خواهم کرد و خواهید دید. پرسپولیس را طوری می سازم که مردم با تیم محبوب شان آشتی کنند.

درباره اشاره‌ای که به قضیه انتخابات ریاست فدراسیون کردید، ما با آقای کفاشیان مصاحبه‌ای داشتیم و ایشان گفتند من چهار سال دیگر در فدراسیون فوتبال هستم. این حرفی که ایشان با قدرت زده را با توجه به صحبت‌هایی که داشتید درباره نماینده وزارت ورزش می‌خواستم یک ارزیابی کنید.
من امیدوارم آقای کفاشیان با قدرت بماند. و این دور هم اگر بخواهد بماند باید اصلاحات و تغییراتی انجام دهد. باید از گذشته‌ای که موفق نبوده درس بگیرد، به آینده روشن فکر کند و از همه ظرفیت‌ها استفاده کند. ایشان فرد سالمی است. آقای عزیزمحمدی هم که کاندیدا شده است،‌ ایشان هم چند سال در فدراسیون زحمت کشید‌ه و تجربه دارد. این دو یک مقدار امید به انتخابات آزاد و انتخاب شدن را افزایش داده‌اند که این خوب است و باید تشکر کنیم از آقای عزیزمحمدی و آقای کفاشیان که آمدند ایستادگی کردند، رقابت کنند و هیچ نگران نباشند و اگر رای هم نیاوردند مهم نیست چرا که مردم اینها را می‌شناسند و در جایگاه خودشان مردم کاملا با اینها ارتباط برقرار کرده‌اند و نقاط ضعف و قوت آنها را می‌دانند. درخواست من از آقایان عزیزمحمدی و کفاشیان این است که هردو بایستند، رقابت سالم بکنند، هر کدام هم رای نیاورد مثل پهلوان‌ها به آن یکی تبریک بگوید ولی از هم جدا نشوند و در ادامه کار به هم کمک کنند.

 

برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)