مرجع خبری پرسپولیس : مسئول هيات اعزامي از كنفدراسيون فوتبال آسيا به ايران، از بازديدهاي صورت گرفته از 18 باشگاه ليگ برتر ايران ابراز رضايت كرد اما در عين حال به نقاط ضعفي اشاره كرد.
توكواكي سوزوكي در كنفرانس مطبوعاتي پس از بازديدش از باشگاههاي ليگ برتر ايران كه به مدت 14 روز انجام شد، گفت: دوست دارم از همه باشگاهها كه براي ارتقاي سطح كيفي فوتبال در ايران تلاش ميكنند تشكر كنم.
در چند روز اخير از تمام باشگاههاي ليگ برتر و ورزشگاههاي آنها و همينطور امكانات سه باشگاهي كه تازه به ليگ برتر صعود كردهاند بازديد كرديم و امروز صبح نيز با مسئولان سازمان ليگ ايران جلسهاي طولاني داشتيم كه در آن جلسه نقاط قوت و ضعف فوتبال ايران را كاملا مطرح كرديم و در اين كنفرانس قصد داريم خلاصهاي از مطالب مطرح شده در آن جلسه را عنوان كنيم.
وي ادامه داد: درباره نقاط قوت فوتبال ايران بايد به شور و اشتياق تماشاگران ايراني اشاره كنم و اشتياق زيادي كه هواداران دو باشگاه استقلال و پرسپوليس دارند و به دليل اين شور و اشتياق تماشاگران به ايرانيها تبريك ميگويم. نقطه قوت ديگر فوتبال ايران اجراي خوب برنامههاي سازمان ليگ برتر توسط عزيز محمدي و همكارانش است و سومين نكته پيشرفت فوقالعادهاي است كه باشگاهها در برنامهريزي براي سطوح پايهي خود داشتند. تقريبا تمام باشگاههاي ايراني در ردههاي زير 10، زير 12، زير 14، زير 16، زير 18، زير 21 و زير 23 سال طرح و برنامه دارند و اميدواريم در آينده نزديك فوتبال را در ردههاي زير 8 و زير 6 سال نيز آغاز كنند تا از اين نظر بهترين كشور در آسيا باشند.
سوزوكي در ادامه به بيان نقاط ضعف فوتبال ايران از نگاه خود و همكارانش پرداخت و افزود: پيش از هر چيز بايد بگويم متوجه شديم كه مسئولان ورزشگاهها تلاش زيادي كردند تا به استانداردهاي آسيا نزديك شوند ولي همچنان امكاناتي كه در اختيار رسانهها در استاديومها قرار ميگيرد و همچنين راههاي ورودي تماشاگران و سطح كيفي زمينها خوب نيستند. اين مساله فقط شامل استاديومها نميشود، بلكه زمينهاي تمرين نيز از كيفيت خوبي برخوردار نيستند. باشگاهها خدمات رفاهي بيشتري بايد در اختيار رسانهها قرار دهند و تمام بليتفروشيها بايد در اختيار خودشان باشد. نكته ديگر برگزاري بازيها و شيوه كار رسانههاست. من شخصا علاقه زيادي به رسانههاي داخلي ايران دارم و مطمئنم ميزبانان بازيهاي فوتبال ميتوانند امكانات بيشتري در اختيار رسانهها قرار دهند.
وي افزود: در برگزاري بازيها بايد به نكات امنيتي و حراستي دقت بيشتري شود و با توجه به شور و اشتياق تماشاگران ايراني اين مسائل بايد بيشتر مورد توجه قرار بگيرد و من باز هم تاكيد ميكنم كه بايد براي بهبود كار خبرنگاران و امن كردن محيط براي تماشاگران تلاش بيشتري شود.
وي در ادامه گفت: براي جمعبندي صحبتهايم بايد بگويم ضمن تشكر از تمام كساني كه براي اين بازديدها به ما كمك كردند از بازديدهايمان راضي هستيم.
سوزوكي در ادامه نشست به پرسش خبرنگاران پاسخ داد. وي در پاسخ به اين سوال كه چند باشگاه ايراني توانستهاند استانداردهاي لازم را كسب كنند و اين مساله چقدر در تعيين سهميه ايران در ليگ قهرمانان آسياي فصل بعد تاثيرگذار است، گفت: ضمن اينكه از مديران باشگاهها و مسئولين ورزشگاههاي ايران تشكر ميكنم بايد بگويم يكي از مهمترين معيارهايي كه سهميهي هر كشور در ليگ قهرمانان آسيا را مشخص ميكند، استاندارد بودن ورزشگاههاي آن كشور است. در حال حاضر پنج استاديوم در ايران توانستهاند نمره A را كسب كنند ولي بايد توجه كنيد كه هنوز 13 ورزشگاه وجود دارند كه نتوانستهاند نمره لازم را بگيرند. همچنين بايد بگويم در حال حاضر براي صحبت درباره تعداد سهميههاي ايران در ليگ قهرمانان فصل آينده زود است و بايد تا بهبود شرايط ورزشگاهها صبر كرد.
وي در ادامه درباره حسابهاي مالي باشگاههاي ليگ برتر ايران نيز گفت: در اينجا نميخواهم درباره جزئيات حرف بزنم و نامي از باشگاهها بياورم، ولي بايد اين را بگويم كه از بين 18 تيم ليگ برتر فوتبال ايران، تنها 9 باشگاه حسابهاي ماليشان را به ما اعلام كردهاند كه از اين تعداد گزارش 7 باشگاه كاملا شفاف بود كه متاسفانه از اين تعداد نيز فقط 4 گزارش به زبان انگليسي بود. در جلسهاي كه با سازمان ليگ برتر ايران داشتيم اين نكته را براي آنها توجيه كرديم كه بايد در آينده نزديك تمام گزارشهاي مالي باشگاهها به صورت ترجمه شده مورد بررسي ما قرار بگيرد تا درباره آنها نظر دهيم.
وي همچنين با بيان اينكه درباره مسائل مالي باشگاهها دو نكته بسيار حائز اهميت است، گفت: نكته اول توازني است كه بايد ميان درآمدها و هزينههاي باشگاهها ايجاد شود، آنچنان كه ما ميدانيم اكثر باشگاههاي ايراني از يك اسپانسر و يا يك يارانه دولتي بهره ميبرند كه اين مساله بايد برطرف شود و نكته دوم اين است كه هزينههاي يك باشگاه نبايد در طول يك سال از درآمدهاي آن بيشتر شود. در حال حاضر چيزي حدود 70 درصد هزينههاي يك باشگاه صرف دستمزد بازيكنان ميشود كه اين مساله بايد با پايين آمدن سطح قراردادها برطرف شود. البته اين حرف به معناي شكسته شدن قراردادها نيست بلكه باشگاهها بايد بر اساس بودجه خود قرارداد ببندند.
رييس كميته مسابقات كنفدراسيون فوتبال آسيا در ادامه درباره حق پخش تلويزيوني بازيهاي ليگ برتر ايران نيز خاطر نشان كرد: ميزان حق پخش تلويويزني بازيهاي كشورهاي مختلف را نميشود با يكديگر مقايسه كرد چرا كه شرايط در هر كشور متفاوت است. آنچنان كه من ميدانم تا چهار سال پيش فدراسيون فوتبال ايران نميتوانست هيچ پولي از پخش كننده بازيهاي فوتبال بگيرد كه در حال حاضر اين مساله تا حدودي حل شده و ما خوشحاليم كه ميبينيم فدراسيون فوتبال ايران از طريق پخش تلويويزني بازيها ميتواند درآمدي كسب كند. البته بايد به اين موضوع نيز اشاره كنم كه سازمان ليگ برتر ايران بايد علاوه بر صداوسيما كه پخش كننده بازيهاي فوتبال در ايران است، با ساير شركتهاي پخش كننده نيز مذاكره كند تا بتواند از طريق پخش تلويزيوني بازيها درآمد بيشتري كسب كند و اين را نيز ميدانم كه در حال حاضر فدراسيون فوتبال ايران در حال مذاكره با چند شركت پخش كننده بازيهاي فوتبال است كه اين كار به حرفهايتر شدن فوتبال در ايران كمك ميكند.
سوزوكي در ادامه گفت: كنفدراسيون فوتبال آسيا از سال 2006 كميتهاي را مامور حرفهاي كردن ليگ قهرمانان آسيا كرد كه اين كميته پس از سه سال تحقيق و بازيد از امكانات كشورهاي مختلف به شيوهاي دست پيدا كرد كه بر اساس آن سهميهي كشورها را مشخص كرد. بازديدي كه امسال ما از ايران داشتيم نيز فاز دوم همان برنامه بود. سهميهي كشورهاي آسيايي در ليگ قهرمانان در سال 2012 تغيير خواهد كرد كه اين تغييرات بر اساس بازديدهاي نمايندگان AFC از امكانات آن كشورهاست. همچنين AFC در حال بررسي اين مساله است كه شيوهنامهي برگزاري ليگ قهرمانان آسيا را در سال 2013 بار ديگر تغيير دهد چون قرار است از آن سال كميتهي مالي و بازاريابي نيز در برگزاري رقابتها دخيل شوند.
وي در ادامه با اشاره به فاصلهاي كه در بين برگزاري رقابتهاي ليگ قهرمانان آسيا از مرحله يك شانزدهم نهايي به وجود ميآيد، تصريح كرد: بايد توجه داشت كه قاره آسيا بسيار پهنآور است و از ميان 10 كشوري كه در ليگ قهرمانان آسيا نماينده دارند شرايط آب و هوايي چهار كشور با سايرين تفاوت دارد، اين كشورها ايران، عربستان، امارات و قطر هستند. ما دوست داريم شرايطي را فراهم كنيم كه اين فاصله را برداريم چون ميدانيم اين فاصله براي كشورها مشكلاتي را ايجاد كرده است. البته اين را نيز بايد بگويم كه اين فاصله براي تيمهاي غرب آسيا امكاناتي را به همراه داشته است كه يكي از آنها اين است كه باشگاههاي غرب آسيا ميتوانند از مرحله يك شانزدهم نهايي به بعد با يك تيم كاملا جديد و حتي با كادر فني جديد به بازيها ادامه دهند.
سوزوكي در پايان درباره روند خصوصيسازي باشگاههاي ايران و به خصوص باشگاههاي پرسپوليس و استقلال به خبرنگاران گفت: يكي از معيارهاي اصلي AFC براي حرفهاي بودن باشگاهها، خصوصي و تجاري بودن آنهاست. تا جايي كه من ميدانم استقلال و پرسپوليس به صورت سهامداري اداره ميشوند ولي آنچه ما متوجه شديم اين است كه سهامدار اصلي اين دو باشگاه دولت است. پس اصل اين است كه يك ارگان نميتواند در آن واحد سهامدار دو باشگاه باشد ولي از آنجايي كه گفته ميشود مجمع دو باشگاه استقلال و پرسپوليس با يكديگر تداخل ندارند و از يكديگر مجزا هستند كنفدراسيون فوتبال آسيا ايرادي از اين دو باشگاه نميگيرد. به هر حال ما تا به امروز درباره اين دو باشگاه تصميم قاطعي نگرفتهايم و از سازمان ليگ برتر خواستهايم درباره اين دو باشگاه مدارك معتبرتري به ما ارائه كند.
برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)
Sunday, 12 January , 2025