مدیران چهار باشگاه لیگ برتری با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به وزیر ورزش، مشکلات بهداشتی و پزشکی ازسرگیری لیگ برتر را برشمرده‌اند و البته در پایان تهدید کرده‌اند که در صورت اصرار سازمان لیگ به انجام مسابقات، از حضور در ادامه بازی‌های این فصل سر باز خواهند زد. چهار باشگاه امضا کننده این نامه که گمان می‌رود نتوانسته‌اند متحدان بیشتری برای خود پیدا کنند، عبارتند از تراکتور و ماشین‌سازی تبریز، شهرخودرو مشهد و نساجی قائم‌شهر. نکته جالب، مالکیت مشترک دو باشگاه تبریزی است که باعث می‌شود یک اراده و تفکر، صاحب دو امضا باشد!

در مورد استدلال‌های مطرح‌شده در این نامه بحث‌های زیادی وجود دارد. اینکه نمونه‌های مثبت و بدون علامت کرونا تا چه اندازه تهدیدی برای برگزاری مسابقات هستند یک بحث است و اینکه زمان پایان کابوس این ویروس روشن نیست هم یک بحث دیگر به شمار می‌آید. در این مورد به اندازه کافی حرف زده شده و موافقان و مخالفان نتوانسته‌اند یکدیگر را قانع کنند؛ چرا که هر دو طرف بیشتر از مسایل بهداشتی و نوع‌دوستانه، دنبال نفع شخصی هستند. با این وجود چیزی که در این نامه بسیار آزاردهنده به نظر می‌رسد، مساله تهدید به انصراف است. به نظر می‌رسد رفته‌رفته قبح کناره‌گیری از مسابقات در فوتبال ایران در هم شکسته و تیم‌ها به راحتی این کار را انجام می‌دهند یا تهدید به آن می‌کنند.

بعد از عدم حضور استقلال در بازی سوپرجام که با شکایت بی‌نتیجه این تیم به دادگاه عالی ورزش نیز همراه شد، سپاهان اصفهان دیگر تیمی بود که در ژانری به مراتب بزرگتر، یعنی در لیگ برتر از رویارویی برابر پرسپولیس پرهیز کرد. داستان عدم حضور سپاهان در زمین چنان شفاف بود که بنا به ادعای یکی از اعضای کمیته انضباطی، رای این پرونده با اجماع کم‌نظیر قضات کمیته صادر شد و به همین دلیل هم بعد از شکست دوباره در استیناف، ظاهرا سپاهانی‌ها از شکایت به دادگاه عالی ورزش منصرف شده‌اند. در این میان اما احکام صادر شده برای استقلال و سپاهان به خاطر خودداری از حضور در دو مسابقه رسمی، بسیار سبک و صرفا در حد تعیین نتیجه بود. طبیعی است که چنین حکمی نمی‌تواند بازدارندگی کافی داشته باشد و واژه انصراف را از زبان و دهان سایر باشگاه‌ها ساقط کند. به همن دلیل هم الان فضا طوری شده که هر باشگاهی از هر مساله‌ای خوشش نیاید، فورا تهدید به انصراف می‌کند.

بحث این مطلب بر سر این نیست که لیگ برتر باید ادامه بیابد یا نه؛ داستان سر لزوم تمکین از قانون و جدی گرفتن آن است. همه حق اعتراض و اظهارنظر دارند، اما اگر قانون گذاشتند که «بازی می‌کنیم» دیگر نوبت تبعیت است. مطمئن باشید اگر فرانسه هم شبیه ایران بود و تیمی مثل آمیان به دلیل نیمه‌کاره ماندن فصل سقوط می‌کرد، مسوولان این باشگاه تا الان صد و پنجاه بار تهدید به عدم حضور در مسابقات دسته پایین‌تر کرده بودند! سوال این است که پس کی نوبت سختگیری بیشتر برای صیانت از قداست «قانون» می‌رسد؟

 

برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)