کارشناس فوتبال ایران با تحلیل لیگ سیزدهم و برشمردن ایرادهای آن معتقد است لیگی که یکی از چهار مدعی اصلی قهرمانیاش پنجم میشود نمره قبولی نمیگیرد.
بیژن ذوالفقارنسب در گفتوگو با تسنیم، به ارزیابی لیگ سیزدهم پرداخت و گفت: باید واقعبین باشیم و از همین رو نباید دو هفته پایانی لیگ را ملاک بررسی قرار دهیم. در مجموع برگزاری بازیهای لیگ ما با توجه به میزان هزینهای که در آن صورت گرفت نمایانگر لیگی ضعیف بود. اکثر باشگاههای ما به دلیل عدم برخورداری از ساختار مناسب؛ بدون برنامه و تنها تابع شرایط برگزاری مسابقات بودند.
وی افزود: کیفیت فنی تیمها بسیار نازل بود. تغییر سیستم به تناسب وضعیت حریفان کم مشهود بود و بیشتر تیمها از سیستم بسیار ساده و دفاعی 1-3-2-4 استفاده میکردند. محتاط ظاهر میشدند و بدون هیجان بازی را برگزار میکردند. به دلیل فوتبال کم تحرکی که خیلی از تیمها ارائه دادند وضعیت تیمهای ما امسال از سالهای گذشته فوتبال خودمان هم ضعیفتر بود. از نظر استقبال از بازیها و حضور تماشاگران به دلیل کیفیت پایین مسابقات آمار تماشاگران هم با کاهش همراه بود.
ذوالفقارنسب عنوان کرد: برگزاری لیگ به دلیل بازیهای لیگ قهرمانان، اردوهای تیم ملی و مسائل مربوط به جام جهانی با تعطیلات همراه بود و این مسئله باعث شد تیمها بین بازیهای خود فرصت لازم برای تمرینات تاکتیکی نداشته باشند. این فشردگی باعث شد خیلی از مربیان و باشگاهها فرصت پیدا نکنند به جوانان شانس بازی کردن بدهند و همین موضوع باعث شد امسال پدیدههای زیر 21 سال کمی داشته باشیم.
این کارشناس فوتبال در مورد اینکه از نظر او پدیدههای لیگ کدام بازیکنان بودند گفت: بازیکن پدیده داشتیم مثل فرشاد احمدزاده از تراکتورسازی. در سپاهان هم یکی دو نفر بودند از جمله مهدی شریفی، در فولاد هم دو سه نفر بودند که خیلی جوان نبودند اما امسال شکوفا شدند مانند مهرداد جماعتی. یکی دو بازیکن دیگر هم بودند اما در پایان لیگی که 16 بازیکن دارد باید به راحتی نام 20 بازیکن شاخص را بیان کنیم.
ذوالفقارنسب با اشاره به تبعات کمبود آزمایش دوپینگ در لیگ سیزدهم گفت: داوری این لیگ هم با حریف و حدیثهای زیادی همراه بود. از نظر پزشکی هم به دلیل بالا بودن هزینه تست دوپینگ این آزمایش بسیار کم انجام و باعث شد سوء استفادههایی هم در این زمینه شود. از همه شاخصتر وابستگی تیمهای ما به به بودجه دولتی بود و اینکه برخی از آنها از سوی مدیران غیر تخصصی هدایت میشدند. همه این اتفاقات باعث میشود که این فرآیند بسیار مهم درست انجام نشود و در نهایت به لیگ نمره زیر 10 بدهیم. در واقع لیگ نمره قبولی نمیگیرد.
این کارشناس فوتبال درباره اینکه آیا رقابت پنج تیم برای قهرمانی اتفاق مثبتی در لیگ امسال بود یا منفی عنوان کرد: وقتی که محصولات کشاورزی به بار میآیند دایعه اولیه تولیدکنندگان رعایت مسائل بهداشتی و جلوگیری از آفت محصولات است. در فوتبال وقتی یک تیم هفت هشت هفته جلو است و به راحتی عقب میافتد این موضوع نشان از بیماری آن مزرعه است. استقلال بیست و چهار پنج هفته در میان یکی از چهار تیمی که مدعی قهرمانی بودند جا داشت اما در نهایت از میان این چهار، تیم پنجم شد. این فاجعه است و نمیشود گفت که اتفاقی بوده است.
ذوالفقارنسب درباره قهرمانی تیمی مانند فولاد و سومی نفت که در چند سال گذشته با برنامه پیش آمدند به تسنیم گفت: باشگاههایی که متکی به برنامه و مدیریت هستند و با سلامت کار میکنند شانس موفقیت بیشتری دارند. فولاد با برنامه، منظم و با مدیریت خوب و با کادر فنی سالم کار کرد و نفت هم همین وضعیت را داشت. چند سال با استفاده از جوانان، بودجه کم و مربیان کمحاشیه توانست موفق شود و این در حالی است که خیلی از تیمها سعی میکنند با شایعهپراکنیها و حاشیهسازیها و استفاده از ابزار ژورنالیستی تیمشان را اداره کنند و نتیجه بگیرند.
وی در پایان در مورد اینکه چگونه باید میان تیمهای حاضر در لیگ قهرمانان و تیم ملی در فرصت باقیمانده تا جام جهانی تعامل ایجاد شود گفت: در این زمینه نقش و مدیریت فدراسیون فوتبال تعیین کننده است. فدراسیون باید میان سرپرستان و مربیان تیم ملی باشگاهها جلسات منظمی برگزار کند تا به توافق برسند و نیازهای هردو طرف با اولویت تیم ملی تأمین شود. این اولویت به این دلیل است که جام جهانی هر 4 سال یک بار برگزار می شود و امسال هم سال جام جهانی است.
برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)
Sunday, 24 November , 2024