صادق رئیسی کیا کارشناس حقوقی درباره منع خرید سهام باشگاههای پرسپولیس و استقلال از سوی بانکها توضیحاتی را بیان کرد.
صادق رئیسیکیا کارشناس حقوقی درباره اینکه گفته میشود بانکها حق بنگاه داری ندارند و نمیتوانند سهام سرخابیها را خریداری کنند، اظهار کرد: اطلاعیه عرضه سهام در ۲۷ اسفندماه نشان میدهد ۵۱ درصد سهم کنترلی و مدیریتی دارد مالکیتش واگذار میشود. صحبت این است که احتمالا بانکها در عرضه سهام سرخابیها شرکت کنند و خریدار سهام ۵۱ درصدی باشگاههای پرسپولیس و استقلال باشند.
او درباره اینکه وضعیت ۱۰ درصد سهام سرخابیها که از قبل عرضه شده بود، چیست افزود: ۱۰ درصد سهام سرخابیها از طریق افزایش سرمایه عرضه شده بود که از طریق هواداران و جمعی از دوستداران این ۲ باشگاه خریداری شد. ۵۱ درصد سهامی که اکنون قرار است عرضه شود و ۱۰ درصد هم قبلا عرضه شده است و در مجموع ۶۱ درصد سهام واگذار میشود.
رئیسی کیا تصریح کرد: در مورد اینکه بانکها نمیتوانند بنگاه داری کنند و باشگاهها هم بنگاه هستند، قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر در سال ۹۴ از سوی مجلس مصوب شد که ماده ۱۶ این قانون به ویژه بند ب تاکید میکند که همه بانک ها، بنگاهها و شرکتهای تحت مالکیت و مدیریت خود را باید واگذار کنند و نمیتوانند بنگاه جدیدی را دایر کنند مگر اینکه موارد خاص و بحثهای توسعه ای و مناطق محروم باشد در آن موارد میتوانند بانکها سرمایه گذاری کنند و اگر بنگاهی را دارند اداره کنند.
کارشناس حقوقی درباره اینکه پس با وجود این قانون نمیشود باشگاههای استقلال و پرسپولیس را به بانکها واگذار کرد، گفت: ماده ۱۶ رفع موانع تولید رقابت پذیر از سال ۹۴ بانکها را از بنگاه داری منع کرده است، اما از همان سال تاکنون میبینیم که همه بانکها گروه مالی دارند و در ذیل گروه مالی خود شرکتهای متعددی دارند که تاکنون خیلی از آنها را واگذار نکردند. جریمه و ضمانت اجرایی که قانون برای بانکهایی که شرکتهای خود را واگذار نمیکنند در نظر گرفته این است که باید مالیات را به نرخ بیشتری بپردازند و نظارتش هم با بانک مرکزی است؛ بنابراین حتی فرض کنیم در در روز عرضه یک بانک بیاید و سهام باشگاه را خریداری کند، ممکن است این کار تخطئی از قانون به حساب بیاید، اما ضمانت اجرا این نیست که معامله فسخ شود و بی اعتبار شناخته شود.
او خاطر نشان کرد: معامله واگذاری سهام به بانک انجام میشود، اما شاید بانک مرکزی اشکالاتی را وارد کند از جهت اینکه چرا بانکها بنگاه داری کردند و یا از بانکها ایراد بگیرند که شما بودجه امسال خود را بسته بودید. بانکها باید مبلغ ۲۱۱ میلیارد تومان برای ضمانت نامه بدهند و به اضافه مبلغی که باید در روز عرضه برای خرید سهام پرداخت کنند و ۱۰ درصد آن را نقدی بدهند و مابقی آن را در ۶ سال و هر سال ۲ قسط پرداخت کنند و هر بانکی که خریدار سهام پرسپولیس یا استقلال باشد، این مبلغ را در بودجه ۱۴۰۳ پیش بینی نکرده است. بازرس قانونی، مجمع و نهادهای ناظر اشکالاتی را وارد میکنند.
رئیسی کیا درباره اینکه بانکها در صورت برگزار نشدن مجمع میتوانند به عنوان خریدار سهام سرخابیها حضور پیدا کنند، گفت: بله، ممکن است مجمع به هیئت مدیره ایراد بگیرد از جهت اینکه بدون مصوب و بودجه سهام خریداری کرده است، اما هیئت مدیره آن بانک میتواند مجمع خود را قانع کند که این خرید ضرورت داشته است و جنبه و صرفه اقتصادی داشته در آن صورت مجمع میتواند عدول کند و برخوردی در این مورد با هیئت مدیره نکند.
برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)
با سپاس .یعنی همه این دو سه ماه اخیر یک نمایش مضحک و خیمه شب بازی است .بقول خودشان با جعل امضا زمین ۴۲۰۰ متری در بهترین نقطه تهران که حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان می ارزد به یک شحصی و فرزندان و عروسش واگذارشد آنوقت برای باشگاه پرسپولیس که حتی به ۵۰۰ میلیارد تومان دخل و خرجش هم نمیرسد . هر لحظه یک خبر از فلان بانک و کمپانی و نهاد دولتی و غیردولتی میرسد . صدا و سیما هم چهار تا دلقک و شومن را می آورد که از اصل حق پخش تلویزیونی باشگاه و هوادار را ذهنش را منحرف کند . واقعا یکی توضیح کامل و مختصر بدهد که سرنوشت باشگاه چه میشود
از اول بگید نشدنیه خلاص ….
رسانه مزخرف میلی داره از قبل پرسپولیس
درامد میلیاردی کسب میکنه مگه مغز خر
خوردن تیم دولتی واگذار کنن ….
دولت هم یه نمایش مضحک راه انداخته….
والا حق پخش و بدن تمام مشکلات مالی
حل میشه . فقط چون رسانه دست نهاد
خاص میباشد کسی نمیتونه بگه بالا چشمت
ابروئه ….
خدایا اینا چرا تموم نمیشن ….