برخی نظرات برای عدم آغاز مجدد رقابتهای لیگ برتر فوتبال بیشتر از اینکه شبیه به نظراتی منطقی باشد، به بهانهجویی شباهت دارد.
هر روز تعداد بازیکنانی که از سوی باشگاههای آنها اعلام میشود به کرونا مبتلا شدهاند، بیشتر از قبل میشود. این در حالی است که سازمان لیگ اعلام کرده برخی باشگاهها بدون ارسال نتایج تستهای کرونا به این سازمان اقدام به شروع تمرینات کردهاند و نتایج اعلامشده نیز تا زمان ارسال برای سازمان لیگ مورد تأیید نیست. سهیل مهدی، سرپرست کمیته مسابقات سازمان لیگ حتی این باشگاهها را متخلف نامید که چگونه بدون گرفتن تأییدیه و عدم رعایت پروتکلهای اعلامشده، تمرینات خود را آغاز کردهاند.
این اتفاقات در شرایطی رقم خورده است که بهانهجویی برخی باشگاهها پیش از این هم برای عدم آغاز لیگ وجود داشت. هر کدام از این باشگاهها نیز با هدفی به دنبال تعطیلی کامل لیگ بودند که برخی برای قهرمان نشدن رقیب، برخی برای سقوط نکردن و برخی برای هزینه نکردن راضی به ادامه لیگ نبودند. با این حال با کنترل کرونا در کشور و کاهش مبتلایان، ستاد مبارزه با کرونا با بازگشایی بسیاری از مشاغل و در نهایت ادامه دادن مسابقات فوتبال موافقت کرد. اتفاقی که در بسیاری از نقاط مختلف دنیا از شرق آسیا تا غربیترین نقاط اروپا رخ داده بود و مشابه همین تصمیمات در کشورمان به اجرا درآمد.
زندگی پس از کرونا، مسئلهای بود که با شیوع جدی این بیماری بارها روی آن تأکید شد. اینکه این بیماری از بین نخواهد رفت و تاریخ مشخصی هم برای کشف واکسن یا داروی قطعی درمان آن تعیین نشده است، از همین رو دنیا باید زندگی در کنار این ویروس را ادامه دهد که تنها راه کنترل آن، رعایت اصول بهداشتی است. فوتبال نیز مانند سایر مشاغل و پدیدهها نمیتواند برای همیشه تعطیل شود و تصمیم دنیا به ادامه فوتبال با رعایت پروتکلهای بهداشتی است، اما گویا در ایران بهانهجوییها برای برخی پایانی ندارد و همچنان به صحبتهای قبلی خود اصرار دارند.
یکی از مواردی که هنوز در مورد آن قطعیتی وجود ندارد، ابتلای تعداد بالایی از بازیکنان در تیمهای مختلف است که به نظر آمارها به صورت تصاعدی بالا میرود. این آمارها هم میتواند نگرانکننده باشد و هم گولزننده که به همین دلیل فدراسیون پزشکی ورزشی بهعنوان رأس امور مبارزه با کرونا در ورزش، به دنبال راستیآزمایی برآمد. دکتر رضا سعیدی، سخنگوی فدراسیون پزشکی ورزشی در این مورد اعلام کرد که آزمایشگاههایی بهعنوان آزمایشگاه معتمد معرفی شدهاند تا تستهای کرونا در این آزمایشگاهها انجام شود یا اگر تیمهای شهرستانی شرایط حضور در این آزمایشگاهها را نداشته باشند، پزشکانی اعزام میشوند تا تستهای کرونا را زیر نظر داشته باشند. مسلماً به این شکل اگر آمار مبتلایان به کرونا در تیمها واقعی باشد، میتوان تصمیمات جدیدی گرفت و اگر این آمار واقعی نباشد و صرفاً شیوهای برای بهانهجویی جدید باشد، این فرصت را از تیمها میگیرد.
اتفاقات پیشآمده، اجرای بیچون و چرای راستیآزمایی را به امری ضروری تبدیل کرده است، چراکه برخی همچنان به بهانهجوییهای خود برای تعطیلی لیگ ادامه میدهند و این اصرار آنها در شرایطی است که حاضر به از دست دادن هیچ چیزی نیستند. از طرفی میگویند لیگ به اتمام برسد و سهمیه ما در جای خود باشد یا سقوط به لیگ پایینتر مشمول ما نشود و از طرفی مخالف اعلام صدرنشین فعلی لیگ به عنوان قهرمان هستند. این نظرات آنها یک بام و دو هوایی است که فرضیه بهانهجویی برای عدم شروع مجدد لیگ را تقویت میکند. آنهم در شرایطی که تصاویر منتشرشده از تمرینات برخی از همین معترضان نشان میدهد آنها در تمرینات برخلاف پروتکلهای بهداشتی بدون ماسک حضور دارند و عدم رعایت این پروتکلها نشاندهنده این است که چقدر سلامت جامعه برای آنها اهمیت دارد.
اگر مخالفان شروع مجدد لیگ بهانهجویی نمیکنند، چرا حاضر به قبول جدول فعلی لیگ برای پایان یافتن فصل جاری نیستند؟ اینکه به ترتیب فعلی تیم قهرمان، سهمیهها و سقوط کنندهها مشخص شوند؟ این در حالی است که برخی از آنها میگویند در لیگ این فصل تیمی قهرمان نشود، اما سهمیههای آسیایی به آنها تعلق بگیرد! این شکل از نظرات نه منطقی است و نه حساب و کتاب فوتبالی پشت آن وجود دارد. یعنی به نوعی سلامت جامعه دستاویزی برای خروج از رقابت شده است.
کشورهای مختلفی که لیگ خود را به پایان رساندند، هر کدام به شیوهای با تعیین قهرمان و سهمیهها از ادامه دادن به مسابقات منصرف شدند که شاید شبیهترین لیگ به ایران، اسکاتلند بود. جایی که ۱۱ تیم متعلق به پروتستانها مقابل سلتیکِ صدرنشین که متعلق به کاتولیکها بود باید در مورد ادامه یا پایان لیگ تصمیمگیری میکردند. فدراسیون فوتبال این کشور اعلام کرده بود در صورت رأی دادن به پایان لیگ، طبق جدول فعلی قهرمان تعیین خواهد شد که با این پیششرط رأی به پایان لیگ داده شد تا سلامتی جامعه بهانه یا دستاویزی برای پایان لیگ نباشد. حال این سؤال مطرح میشود که چرا در فوتبال ایران تصمیمی قاطع گرفته نمیشود تا مقابل بهانهجوییها گرفته شود؟ بدون شک راستیآزمایی بهترین راه برای مشخص شدن وضعیت سلامتی بازیکنان و البته جلوگیری از پیاده شدن اهداف بهانهجویان است.
برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)
وقتی فدراسیون فوتبال صاحب نداشته باشه نتیجه همین میشه که هرکسی یه نطقی میکنه، وقتی قاطعانه بیان اعلام کنن مسابقات بایدبرگزاربشه اگرهم نشه پرسپولیس قهرمان اعلام میشه همه خفه خون میگیرن دیگه نظرنمیدن باورکنیددردوسوزش ایناپوکرماست.
ایناهمه قول قهرمانی داده بودنندحالاخراب کردن دنبال اینن که بازیهانیمه تموم بمونه تاجوابگو طرفدارهاشون نباشن، اون دوپینگی هم میدونه که جام نیاره بایددوباره بره امارات به خاطرهمین بال بال میزنه که بازیها تعطیل بشه فصل بعدم باشه.