رئیس سازمان خصوصی‌سازی با اشاره به ورود باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس به بازار سرمایه گفت: با این اتفاق جعبه سیاه این دو تیم باز شد.

حسین قربان زاده در مراسم بازگشایی نماد سرخابی‌ها در فرابورس اظهار کرد: بورسی شدن استقلال و پرسپولیس فراز و نشیب‌های زیادی را طی کرد و با این اتفاق جعبه سیاه دو تیم باز شد.

وی با اشاره به روش بورسی شدن دو باشگاه، عنوان کرد: روش افزایش سرمایه از طریق سلب حق تقدم کمک کرد باشگاه‌ها نیز منتفع شوند. بر این اساس هر باشگاه ماهانه بالغ بر چهار میلیارد تومان از محل درامد حاصل از افزایش سرمایه منتفع می‌شوند.

قربان زاده از تشکیل یک کمیته مصارف برای هر دو باشگاه خبر داد و افزود: این کمیته با حضور مدیران عامل دو باشگاه و معاون وزیر ورزش برگزار می‌شود و مصوباتی مشخصی دارد. مهم‌ترین مصوبه درصدهایی است که باشگاه‌ها که از منابع حاصل از پذیره نویسی و ورود به بورس کسب کردند مورد استفاده قرار می‌دهند. بر این اساس حدود ۵ درصد برای پرداخت بدهی‌های معوق، حدود ۵ درصد برای بازارگردانی و حدود ۶۵ درصد نیز برای سرمایه‌گذاری‌های بلند مدت مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی در مورد بدهی‌های مالیاتی دو باشگاه نیز توضیح داد: این موضوع در جلساتی با سازمان امور مالیاتی مورد بررسی قرار گرفته است. بخشی از این مالیات بخشیده خواهد شد به شرطی که اصل مالیات پرداخت شود. برای این منظور ۸۰ درصد تضمین گرفته شده است.

قربان زاده با اشاره به بازگشایی نماد استقلال در معاملات امروز اظهار کرد: در کم‌تر از یک ساعتی که نماد استقلال بازگشایی شد، ۱۴۴ میلیون برگه سهم به ارزش ۵۸ میلیارد تومان معامله شد. ارزش کل باشگاه استقلال نسبت به قیمت گذاری، ۵۷ درصد افزایش یافته است. قسمت اعظم معاملات نیز توسط حقیقی‌ها انجام شده است.

بازگشایی نماد پرسپولیس در هفته آینده

وی در مورد زمان بازگشایی نماد پرسپولیس نیز گفت: سال مالی پرسپولیس ۳۱ خرداد ماه است و دو ماه برای ارایه صورت‌های مالی فرصت داشتند.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی ادامه داد: صورت‌های مالی این باشگاه نیز تنظیم شد اما ناظر بازار نکاتی را مطرح کرد که باید رعایت می‌شد. امیدوارم نماد این تیم نیز اوایل هفته آینده بازگشایی شود.

رقابت اصلی در زمین بازی است نه تابلوی بورس

رئیس سازمان خصوصی‌سازی از هواداران دو باشگاه تقاضا کرد از رفتارهای هیجانی پرهیز کنند و تاکید کرد: معاملات دو باشگاه باید بر اساس منطق باشد. رقابت اصلی در زمین بازی است نه در تابلوی معاملات. آوردن رقابت حاشیه‌ای روی تابلو در بلند مدت به ضرر دو باشگاه است.

همچنین مدیرعامل باشگاه استقلال می‌گوید برای وصول حق پخش تلویزیونی یک گام عقب نمی‌نشیند.

مصطفی آجورلو درباره بازگشایی نماد استقلال در بازار پایه فرابورس اظهار کرد: منصفانه بگویم اگر آقای قربانزاده نبود این انقاق رخ نمی‌داد. او قرارداد عملیاتی تاسیس کرد و ۷ الی ۸ ماه تلاش انجام شد. اتفاق بزرگی رخ داد و مبارک اهالی فوتبال باشد. امروز دو باشگاه بزرگ شفاف هستند و مردم از طریق بورس می‌توانند سهام باشگاه را بخرند. اگر شجاعت این تصمیم نبود مشکلات پا برجا می‌ماند. امروز ما فاتح دو قله فتح شده در بورس هستم و این آغازی برای ۳۰ میلیون نفر است.

او ادامه داد: ما در میدانی وارد شدیم که شاید کم‌تر مدیری چنین اقدامی می‌کرد. در ۱۶ تیم، ما دو باشگاه اطلاعات خودمان را افشا کردیم. اصلاح را باید از خودمان شروع کنیم. برخی می‌گویند این چرا گران و آن چرا ارزان است؟ خوب بازار همین است. ما در ۵ سال آینده ثروتمندتر خواهیم بود و می‌توانیم بازیکنان بهتری بخریم. فوتبال حرفه‌ای همین است.

وی با بیان این که نمی‌شود ۱۰۰۰ صفحه گزارش برای AFC بفرستیم و راستگو نباشیم؟ خاطرنشان کرد: همه تشیع به صداقت است. ما نباید حرفی غیرواقعی بزنیم. به اولین شخص اجرایی کشور، آقای رئیسی تبریک می‌گویم. با موافقت ایشان وزیر اقتصاد، ورزش و دادگستری تصمیم گرفتند در این اقدام انجام شود. مهم‌ترین اتفاقات در تصمیم‌سازی‌ها است. مسئولانی که ما را قضاوت می‌کنید، ما امروز در دو مسیر حرکت می‌کنیم. مسیر فوتبال حرفه‌ای، مسیر ما است.

آجورلو با تاکید بر این که یکی‌ از ارکان مهم فوتبال حق پخش است، تصریح کرد: مگر می‌شود ورزشگاه را اجاره کنیم و دوربین خودمان را راه ندهند؟ ما که با پخش زنده مشکلی نداریم اما مالک محتوای تولیدی فوتبال پرسپولیس و استقلال است. صداوسیما برای برنامه خاله شادونه چقدر هزینه می‌کند؟ وقتی ما برای صداوسیما ساعت‌ها برنامه تولید می‌کنیم، آیا مالکان این باشگاه‌ها حقی ندارند؟ تا دیروز می‌گفتند باشگاه دولتی است اما الان که این‌طور نیست. ۳۰۰ هزار نفر حق‌الناس مطرح است. هر زمانی شورای امنیت ملی تصمیمی گرفت ما تابع هستیم. ما را در تلویزیون مسخره می‌کنند که چرا زمین‌تان این‌گونه است؟ خب پول‌مان را بدهید. گرفتن حق ضد نظام است؟ من ضد نظام فاسد مالی هستم که شکل گرفته است. من مردم را در مقابل نظام قرار نمی‌دهم، ما همه نظام هستیم. ما به احترام صداوسیما می‌گوییم بازی زنده را پخش کنید، اما برنامه تولیدی چه؟ اسپانسر خودتان را پخش می‌کنید اما اسپانسر استقلال را پخش نمی‌کنید؟ این حق مردم است.

وی ادامه داد: ما یک قدم از انقلابی‌گری عقب نمی‌نشینیم. زندگی جهادی من می‌خواهم به شهادت ختم شود. من آمده‌ام برای حق مردم یقه پاره کنم. ما خود نظام هستیم و انقلابی هستیم. ما نماز می‌خوانیم، چرا می‌گویید من ضد نظام هستم؟ صداوسیما جمهوری اسلامی همه ما است اما حقم را می‌گیرم. ۱۰۰۰ میلیارد ما در آن‌جا گیر است. ۹ میلیون دلار پول پادوانی را از کجا بیاورم؟

رضا درویش، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس هم در این نشست گفت: متاسفانه سالهاست از حق پخش بی‌بهره هستیم و تلویزیون پول تبلیغات دیدارها را می‌گیرد اما چیزی به ما نمی‌دهد.

“رضا درویش” روز چهارشنبه در آیین بازگشایی نماد سرخابی‌ها در فرابورس و آغاز معاملات ثانویه باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس، اظهار داشت: این کار بزرگی است که سازمان خصوص‌سازی انجام داد. دولت، وزارت اقتصاد و وزارت ورزش همکاری داشتند تا این مساله انجام شود.

وی با بیان اینکه از سال‌های قبل بدهی‌های زیادی برای باشگاه به ارث مانده بود، اظهار داشت: از سال ۱۳۷۵ تا به امروز، بدهی‌های مختلفی باقی مانده و حتی اضافه شده بود. وقتی به باشگاه پرسپولیس آمدیم، مشکلات مالیاتی و بدهی زیادی داشتیم که باید آنها را سروسامان می‌دادیم.

درویش تصریح کرد: اکنون باشگاه به به جایی رسیده که بسیاری از بدهی‌ها پرداخت و تعهدات عملی شده است. جالب است در نامه مدیری نوشته بود که ۹۷۵ گرم طلا برای انجام امورات باشگاه از فردی گرفته شده که باید پس داده شود! این مشکلاتی است که در هیچ بنگاه اقتصادی با آن مواجه نخواهید شد.

مدیرعامل باشگاه پرسپولیس افزود: متاسفانه این دو باشگاه(استقلال و پرسپولیس) قائم به یک برنامه خاصی نبوده و خصوصی سازی باعث شد تا فکر عاجلی کرده و بدهی‌ها را به صفر برسانیم، چراکه باشگاه بدهکار نمی‌تواند در بورس باشد. در ۴۰ روز اخیر، بدهی ۴۶ نفر که حدود ۴۸ میلیارد تومان بود را پرداخت کردیم.

وی گفت: طی ۱۰ روز گذشته چند جلسه با مسوولان مالیاتی داشیم تا مشکلات مالیاتی باشگاه را به حداقل رسانده و به پایان برسانیم که باید از آنان تشکر کنم.

درویش با بیان اینکه باشگاه‌ها نیاز به رویه مشخص و برنامه‌محور دارند، عنوان کرد: این مساله موجب خواهد شد تا به سرمنزل مقصود برسیم. بتوانیم برنامه‌ریزی دقیقی داشته و با استفاده از توانمندی باشگاه، حتی به سوی ساخت ورزشگاه اختصاصی قدم برداریم؛ نه اینکه به دنبال چند میلیارد برای پرداخت بدهی باشیم.

وی گفت: باید از سهامدارانی دفاع کنیم که برای خرید سهام اقدام کرده‌اند چراکه این حق الناس است.

درویش با بیان اینکه صداوسیما برای خرید و ساخت یک سریال و یا برنامه تلویزیونی هزینه گزافی می‌کند، گفت: نهایتا این سریال‌ها در یک شبکه پخش می‌شوند. ما هر هفته بازی داریم که تمام شبکه‌های تلویزیونی چند روز از بازی ما استفاده می‌کنند. پول تبلیغات را می‌گیرند اما هیچ چیز به ما نمی‌رسد.

مدیرعامل پرسپولیس اظهار داشت: باید حق باشگاه‌ها را بدهند ولی متاسفانه تا امروز بر حسب مشکلاتی که وجود دارد، پولی به ما داده نشده است. اگر حق ما را بدهند دیگر برای فراهم کردن هزینه‌ها، دستمان را جلوی دیگران دراز نمی‌کنیم.

وی افزود: بارو کنید اگر در این سال‌ها حق پخش تلویزیونی داده می‌شد، علاوه بر تامین هزینه‌های باشگاه، می‌توانستیم در مناطق محروم مدرسه فوتبال پرسپولیس را تاسیس کرده و حتی در رشته‌های دیگر هم تیم‌داری کنیم.

درویش تصریح کرد: امیدوارم روزی برسد که چشم بینا و گوش شنوایی باشد تا درخواست‌های ما را ببینند و بشوند. این حق باشگاه‌هاست.

وی در پایان با اشاره به زحمات «حسین قربان‌زاده» رئیس سازمان خصوصی‌سازی در راستای فراهم‌ کردن شرایط خصوصی‌سازی، از وی قدردانی کرد.

 

برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)