سرپرست کمیته بازاریابی سازمان لیگ اعلام کرد باشگاه استقلال تمام مدارک و ضمانت نامههای کارگزارش در فصل گذشته که نامعتبر بوده را تأیید و ضمانت کرده است.
یاور امیدی سرپرست کمیته بازاریابی سازمان لیگ فوتبال ایران درباره آخرین وضعیت بدهی باشگاه استقلال درباره تبلیغات محیطی به سازمان لیگ گفت: در مورد قرارداد باشگاه استقلال در فصل گذشته، شرایط به نحوی بوده که با کارگزار این باشگاه قراردادی منعقد شد. روند عقد قرارداد با کارگزار به این علت بود که باشگاه دولتی محسوب میشد و امکان ارائه ضمانت نامه قرارداد از سوی آنها وجود نداشت به همین دلیل کارگزاری را معرفی و تمامی تعهدات و قرارداد آنها را مهر و امضا و تأیید کردند. با این حال بدهی از محل این قرارداد به وجود آمده که چشمگیر است. در آغاز فصل جاری جلساتی با حضور وزیر محترم ورزش و جوانان و معاون محترم توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای در وزارت ورزش برگزار و مقرر شد این بدهیها در فصل جدید مرتفع شود و قرارداد فصل جدید هم بر این اساس بسته شده است. باشگاه استقلال در هر دو فصل قرارداد دارد اما به تعهدات خود عمل نکرده که این موضوع از مسیر حقوقی در حال پیگیری است.
وی ادامه داد: هر گونه رفتاری که باعث شود جایگاه تبلیغات محیطی تضعیف شود صرفاً مربوط به یک باشگاه نیست، بلکه آسیب زدن به ارزش برند فوتبال باشگاهی ایران است که حتی تیم شانزدهم لیگ هم از آن متضرر می شود. به همین خاطر اگر باشگاهی مشکلی در این حوزه به وجود بیاورد فقط مربوط به خودش نیست و ضرر آن به همه باشگاهها برمیگردد. از این نظر سازمان لیگ با توجه به اینکه کارگزار سایر باشگاهها در بخش تبلیغات محیطی است باید حقوق آنها را نیز در نظر بگیرد.
سرپرست کمیته بازاریابی سازمان لیگ در پاسخ به این پرسش که آیا همچنان تبلیغات محیطی در اختیار باشگاه استقلال است؟ گفت: بله؛ مراحل طرح دعاوی در حال پیگیری است اما همچنان تبلیغات برعهده باشگاه است.
«بدهی کارگزار و باشگاه استقلال به سازمان لیگ چه مقدار است؟» امیدی در پاسخ به این سؤال گفت: بدهی کارگزار استقلال در فصل گذشته قابل توجه بوده و کارگزار تنها مبلغ یک بازی را تسویه کرده است. در فصل جاری سازمان لیگ با خود باشگاه استقلال قرارداد امضا کرده و تاکنون با توجه به تاریخ سر رسید پرداخت سه بازی خانگی استقلال تسویه نشده است. باید این را هم بگویم که فصل قبل باشگاه استقلال تمام مدارک و اسناد کارگزار این باشگاه را تأیید و ضمانت کرده است. اینها نکاتی است که باعث میشود باشگاه استقلال نیز درگیر این پروندهها باشد.
وی در واکنش به این موضوع که حسین آلاسحاق مشاور حقوقی سازمان لیگ اعلام کرده تمام ضمانتهای باشگاه استقلال برای تبلیغات محیطی جعلی بوده است، گفت: در این زمینه آقای آل اسحاق خودشان اشراف دارند و اظهار نظر خواهند کرد و سازمان لیگ پیگیر است. اینکه ضمانت نامههای کارگزار باشگاه استقلال معتبر نبوده صحت دارد، اما اینکه این موضوع در چه حد و به چه شکل است را آقای آلاسحاق بهعنوان مشاور حقوقی طبق قرارداد پیگیر هستند. در قراردادمان در فصل گذشته و فصل جاری هم بحث فسخ و حل اختلافات را در نظر گرفته بودیم. فقط موضوعی که در این بین وجود دارد این است که سرداور منتخب طرفین در هیئت حل اختلاف، آقای حمید سجادی (وزیر ورزش) به عنوان شخص حقیقی انتخاب شده است.
«شما اعلام کردید باشگاه استقلال مدارک کارگزارش در فصل گذشته را تضمین کرده و در صورت جعلی بودن این مدارک باشگاه استقلال نیز در این پرونده دچار مشکل خواهد شد؟» سرپرست کمیته بازاریابی سازمان لیگ در پاسخ به این سوال تأکید کرد: بدون شک همینطور است.
امیدی در مورد اینکه با برکناری آجورلو آیا خللی در روند پرونده ایجاد میشود، گفت: ترجیح میدهم آقای آل اسحاق درباره این موضوع صحبت کند اما طبیعتاً وقتی قرارداد بین دو طرف امضا میشود، جایگاه حقوقی دو طرف در قرارداد مدنظر است و تعهدات براساس آن در نظر گرفته میشود.
وی یادآور شد: شرکتها و سازمانهایی که بودجهای برای تبلیغات در نظر میگیرند هوشمند هستند، بودجهها هم برای کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند مشخص است. ادعای درآمدزایی آنچنانی برای کسانی که وارد این حوزه میشوند، زمینهای برای اختلال در امور بازاریابی و درآمدزایی فوتبال است. خواهش میکنم باشگاه ها و کارگزارانی که وارد این حوزه میشوند به برند فوتبال و لیگ فکر کنند؛ هر گونه اشتباه ما باعث میشود ارزش برند ما از نگاه سرمایهگذاران در حوزه تبلیغات فوتبال دچار اثرات منفی شود.
مشاور حقوقی سازمان لیگ هم گفت: طلب 90 میلیاردی ما از استقلال برعهده این شرکت است نه آجورلو.
حسین آل اسحاق، در مورد اینکه با توجه به برکناری مصطفی آجورلو از مدیریت باشگاه استقلال، تکلیف مطالبات سازمان لیگ بابت تبلیغات محیطی از این باشگاه به کجا خواهد رسید، اظهار داشت: سازمان لیگ از آجورلو طلب ندارد بلکه از شرکت فرهنگی – ورزشی استقلال که متعلق به سهامی عام است، بابت یک قرارداد دو ساله که تا پایان این اعتبار دارد، طلب داریم. استقلال به جز سه قسط، سایر تعهدات خود را پرداخت نکرده است. 70-60 میلیارد مربوط به اصل طلب است که با توجه به خسارت تاخیر در پرداخت، مبلغ بدهی استقلال بالغ بر 90 میلیارد تومان خواهد شد. پرداخت این بدهی برعهده و ذمه شرکت فرهنگی – ورزشی استقلال است.
وی در مورد اظهارنظر منصور قنبرزاده، نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال مبنی بر اینکه پرونده باشگاه استقلال و سازمان لیگ اکنون به مرحله داوری رسیده، توضیح داد: در قراردادمان تشریفاتی برای حل اختلاف و به ویژه فسخ قرارداد پیشبینی کردهایم. مرحله اول این است که موضوع با مذاکره طرفین حل شود. در این مرحله سازمان لیگ به شرکت استقلال نامه زد، اما تماس گرفته و اعلام کردند به جلسه نمیآیند. مرحله بعدی داوری است، سازمان لیگ و باشگاه استقلال هر کدام یک داور اختصاصی انتخاب میکنند. سرداور نیز شخصیت حقیقی حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان است.
مشاور حقوقی سازمان لیگ اضافه کرد: این سه داور پرونده را رسیدگی میکنند. البته روی حمید سجادی برای سر داوری توافق شد. او میتواند این موضوع را بپذیرد یا نپذیرد. اگر نپذیرفت از روش بعدی که پیگیری پرونده از طریق طرح دعوا در کمیته وضعیت فدراسیون است، اقدام خواهیم کرد تا مراحل بعدی هم انجام شود.
آل اسحاق در مورد ادعای اخیر خود مبنی بر اینکه ضمانتنامههای کارگزار باشگاه استقلال جعلی است، عنوان کرد: طبق قوانین و مقررات، فردی که میخواهد قراردادی ببندد باید ضمانت بیاورد. باشگاه استقلال به وزارت ورزش اعلام کرد به دلیل دولتی بودن امکان ضمانت دادن ندارد. هر چند این حرف وجاهتی نداشت و پیش از این هم گفتم میتوانستند از طریق موسسات مالی و اعتباری ضمانتنامههای لازم را ارائه کنند. با این وجود با اصرار برخی دوستان قرار شد استقلال یک نفر را به عنوان کارگزار معرفی کرده و او ضمانتنامه بیاورد. باشگاه استقلال هم برای تضمین، این ضمانتنامه را مهر و امضا کرد.
وی خاطرنشان کرد: در آن زمان روسای سابق فدراسیون چنین تصمیمی گرفته و خودشان هم پس از عقد قرارداد ضمانتنامهها را تحویل گرفتند. هر چند من با این موضوع موافق نبودم و سازمان لیگ هم چنین کاری انجام نداد. پس از اینکه دومین پرداخت کارگزار انجام نشد، برای اینکه ضمانتنامهها را به اجرا بگذاریم، متوجه شدیم صدر و ذیل این ضمانتنامهها با هم تفاوت اساسی و مشکل جدی دارد. درواقع به نوعی مخدوش و مجهول است.
مشاور حقوقی سازمان لیگ عنوان کرد: دسترسی به این ضمانتنامهها قابل دسترسی نبود و به قول معروف، ضمانتنامهها کشک بودند. هرچه به مسئولان استقلال گفتیم به این دلیل که شما تضمین دادهاید، بیایید و در جلسهای شرکت کنید تا بحث حل شود، مدام امروز و فردا کرده و این کار را انجام ندادند تا مشکل حل شود.
آل اسحاق در خصوص اینکه آیا پس از حضور مهدی تاج در فدراسیون فوتبال پیگیریها برای دریافت این طلب از باشگاه استقلال به شکل جدیتری انجام شده، گفت: از زمان ورود تاج کار بسیار عالی پیش میرود. او روی مقررات، قواعد و قوانین تاکید داشته و نسبت به حقوق باشگاهها و فوتبال حساسیت ویژهای دارد. میگوید؛ این پول و قراردادها متعلق به شخص نیست که بتوانیم گذشت کنیم، بلکه متعلق به باشگاهها است. باشگاههایی مثل نساجی، نفت مسجدسلیمان، صنعت نفت و … درآمدی ندارند و به بودجه جاری وصل نیستند. درآمد آنها از همین تبلیغات محیطی است که بخشی از این تبلیغات را نیز استقلال برعهده گرفت.
وی افزود: هرچه تا الان به سازمان لیگ آمده تقسیم شده است. برخی مواقع همین باشگاههایی که بودجه محدودی دارند، بازیکنان بزرگ را به تیم ملی میدهند، اما در هزینه سفر، غذای تیم و اسکان و… خود میمانند. خیلی ظلم است باشگاههای بزرگی که به بودجه دولتی هستند، در بورس قرار دارند یا از صدا و سیما حق پخش میگیرند تعهدات خود را در بحث تبلیغات محیطی اجرا نکنند. سازمان لیگ و فدراسیون با حساسیت موضوع را پیگیری کرده و نظرشان این است؛ با اقداماتی که از طریق قانونی انجام میدهیم به نتیجه برسیم.
مشاور حقوقی سازمان لیگ در خصوص اینکه آیا قرار است جلسهای با علی فتحالله زاده مدیرعامل جدید استقلال در خصوص این پرونده تشکیل بدهند گفت: ما مراحل را رفتهایم و حالا در مرحله داوری هستیم. نمیدانم فتح الله زاده یا سایر مسئولان شرکت استقلال در این خصوص اعلام آمادگی خواهند کرد یا صحبتی با مدیران فدراسیون خواهند داشت، زیرا من مسئول پیگیری حقوقی پرونده هستم.
وی در مورد اینکه آیا باشگاه پرسپولیس نیز چنین پروندهای با سازمان لیگ دارد، اظهار داشت: پرسپولیس اصلا قراردادی برای اجرای تبلیغات محیطی نداشت، اما ما به قرارداد خود به استقلال متعهد هستیم و باید در بازیهای خانگی ورزشگاه را خالی از تبلیغات در اختیار این شرکت قرار بدهیم.
برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)
خوب شد این پرونده به کمیته انظباطی نرفت وگرنه رضا جاودانی و دوستان سازمان لیگ رو مقصر اعلام میکردن ی چیزی هم طلب باشگاه استقلال میکردن،بخدا اینا دیگه دارن شورشو درمیارن،ساپینتو با دو جلسه کارت و تعلیقش باید هشت جلسه محروم میشد درصورتی که کلا سه جلسه کردن،رای های قبلیشونم که بماند،بازی هایی رو هم که پرسپولیسو محروم کردن هم یماند