مرجع خبری پرسپولیس : آخرين وضعيت واگذاري باشگاههاي استقلال و پرسپوليس از واگذاري بسيار خرد سهام آنها به هواداران و پيشكسوتان و باقي ماندن مالكيت دولت در اين باشگاهها حكايت دارد.
در حالي كه مسوولان سازمان خصوصيسازي از اعلام اظهارنظر رسمي در خصوص سرانجام و جزئيات واگذاري سهام باشگاههاي استقلال و پرسپوليس خودداري ميكنند كه بررسيها از واگذاري دو باشگاه ورزشي نشان ميدهد كه عليرغم اعلام زيانده بودن اين باشگاهها و اشكالات فراوان در صورتهاي مالي آنها، هنوز ايراد صورتهاي مالي به قوت خود باقي است.
حتي حسابرس و بازرس قانوني براي رسيدگي به صورتهاي مالي در اين باشگاه ها وجود ندارد به طوري كه صورتهاي مالي سال 89 اين باشگاهها حسابرسي نشده است و صورتهاي مالي آنها بدون امضا است.
همچنين عليرغم اينكه در گذشته قرار بود 100 درصد سهام باشگاههاي ورزشي به طور كامل واگذار شود كه هيات وزيران در جلسه 6 مهر ماه از تغيير در تركيب واگذاري باشگاهها خبر داد و اعلام كرد كه قرار است 20 درصد سهام استقلال و پرسپوليس در دست دولت باقي بماند و 80 درصد آن واگذار شود.
به اين ترتيب هيات دولت در جلسه 6 مهرماه امسال به استناد اصل 138 قانون اساسي با توجه به تشكيل وزارت ورزش و جوانان و ضرورت حفظ سهم بخش دولتي در ورزش، تصويب كرد كه شركت توسعه و نگهداري اماكن ورزشي و باشگاههاي فرهنگي ورزشي پيروزي و استقلال از گروه 1 بنگاهها و فعاليتهاي اقتصادي موضوع ماده 2 قانون اجراي سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي به گروه 2 منتقل شوند.
در اين مصوبه كه از سوي معاون اول رئيسجمهور ابلاغ شده، گفته شده است كه:براساس قانون اجراي سياستهاي کلي اصل 44 قانون اساسي، دولت مکلف است هشتاد درصد از ارزش مجموع سهام بنگاههاي دولتي در هر فعاليت مشمول گروه دو ماده 2 اين قانون را به بخشهاي خصوصي، تعاوني و عمومي غيردولتي واگذار کند. براين اساس 80 درصد از سهام باشگاههاي پرسپوليس و استقلال نيز واگذار خواهد شد.
انتقال واگذاري سهام باشگاه هاي استقلال و پرسپوليس از گروه يك به گروه دو پس از گذشت دو سال از مطرح شدن واگذاري و تغيير در تركيب واگذاري آنها نشان ميدهد كه به دليل مسائل سياسي و امنيتي كه باشگاهها دارند دولت قصد دارد كه سهام سرخابي را تحت حاكميت خود نگه دارد.
پيشكسوتان به رئيس جمهوري نامه نوشتند
يك منبع آگاه در امر واگذاري سهام باشگاهها در تشريح آخرين وضعيت واگذاري باشگاهها از نامهي پيشكسوتان به رييس جمهوري خبر داد و گفت: اخيرا پيشكسوتان پرسپوليس نامهاي به رييس جمهوري ارسال كرده و خواستار آن شدهاند كه 51 درصد سهام پرسپوليس به آنها واگذار شود و 49 درصد در دست دولت باقي بماند كه رييس جمهوري نيز از وزير اقتصاد درخواست كرد تا در صورت امكان اقدامات لازم را انجام دهد.
اين مقام آگاه با بيان اينكه مشكل اين باشگاهها تشكيل مجمع است، از انتخاب اعضاي مجمع باشگاه استقلال خبر داد و گفت: به دليل ايراد فيفا مبني بر نداشتن مجمع باشگاه استقلال و پرسپوليس، اخيرا مجمع استقلال تشكيل واعضاي اين مجمع انتخاب شدند.
وي ادامه داد: در اين جلسه وزير اقتصاد، وزير ورزش، رييس اتاق بازرگاني ايران، رييس سازمان خصوصيسازي و ابوالحسني به عنوان اعضاي مجمع انتخاب شدند تا فيفا به نداشتن مجمع ايراد نگيرد.
تشكيل صندوقهاي سرمايه گذاري با واحدهايي بسيار خرد براي هواداران و پيشكسوتان
پيگيري خبرنگار ايسنا از نحوه واگذاري80 درصد سهام استقلال و پرسپوليس نشان ميدهد كه دولت قصد دارد با در اختيار قرار دادن 20 درصد سهام سرخابيها نزد خود، مابقي سهام استقلال و پرسپوليس را به صورت بسيار خرد به فروش برساند تا كسي مالك اصلي باشگاه نشود كه براي اين كار نيز برنامهريزيهايي صورت گرفته است.
ادامه مالكيت دولتي سرخابي ها
به اين ترتيب قرار است براي پيشكسوتان و طرفداران صندوقهاي سرمايه گذاري با واحدهايي بسيار خرد و كمتر از يك درصد ايجاد شود تا اين صندوقها سهام باشگاهها را در زمان واگذاري خريداري كنند. با اين تصميم واگذاري باشگاههاي پرطرفدار استقلال و پرسپوليس نيز به سرنوشت ساير شركتهاي واگذار شده دچار ميشود كه تنها نام واگذاري به بخش خصوصي را يدك مي كشند و مالكيت اصلي آن همچنان در اختيار دولت باقي ميماند زيرا عليرغم واگذاري 80 درصد باشگاهها به صورت بسيار خرد، مديريت آنها همانند گذشته دولتي اداره مي شود.
البته اگر با ديد مثبت به اين تصميمگيري نگاه شود ميتوان گفت كه به دليل حساسيتهاي اجتماعي كه بر تيمهاي استقلال و پرسپوليس حاكم است دولت قصد دارد طوري مديريت كند تا از تنشهاي اجتماعي موجود در باشگاهها بكاهد ولي اين موضوع نبايد اصل اجراي اصل 44 و واگذاري مديريت و مالكيت را زير سوال ببرد.
هنوز جلسه اي براي واگذاري تشكيل نشده است
ديگر پيگيريها حاكي از آن است كه عليرغم اعلام هيات دولت مبني بر واگذاري 80 درصد سهام باشگاهها و مشخص شدن وزير ورزش، ولي هنوز جلسه جدي براي واگذاري سهام سرخابيها تشكيل نشده است و بورس و فرابورس نيز زير بار واگذاري اين شركتها با ساختارهاي فعلي نميرود و اگر سهام استقلال و پرسپوليس بخواهد با شرايط فعلي واگذار شود بايد تنها از طريق بازار پايه فرابورس به فروش برسد كه با اين شرايط ميتوان اميدوار بود كه سهام باشگاههاي استقلال و پرسپوليس تا پايان سال از طريق بازار پايه فرابورس واگذار شود.
همچنين در حالي كه سازمان خصوصيسازي در تابستان امسال قيمت گذاري سهام باشگاهها را تنها براساس ارزش برند آنها انجام داد و اين قيمت گذاري واكنشهاي زيادي را در جامعه ورزش برانگيخت، مقرر شد كه قيمتگذاري سهام استقلال و پرسپوليس براساس سرمايه و صورتهاي مالي انجام شود كه تاكنون قيمت گذاري سهام آنها توسط شركتهاي تامين سرمايه انجام نشده است و اگر قرار باشد با همان قيمت گذشته واگذار شود، تنها راه آن واگذاري آنها در بازار پايه فرابورس است.
بر اساس اين گزارش، قيمتگذاري سهام دو باشگاه ورزشي در مرداد ماه انجام شد و سازمان خصوصيسازي به كمك موسسه هوشمند تدبير كه گفته ميشود در ارزشگذاري برند تخصص دارد بر اساس ارزش برند باشگاه استقلال را 42 و باشگاه پرسپوليس را 45 ميليارد تومان قيمت گذاري كرد كه اين قيمتگذاري تنها براساس برند دو باشگاه صورت گرفت و صورتهاي مالي اين دو باشگاه در قيمتگذاري لحاظ نشد، اين در حالي است كه در ارزشگذاري هر شركتي صورتهاي مالي آن از اهميت ويژهاي برخوردار است، ولي به دليل زيان ده بودن استقلال و پرسپوليس تنها برند دو باشگاه مورد توجه ارزشگذاران قرار گرفته است.
به اين ترتيب با مشخص شدن وزير ورزش و جوانان و تصميم جديد هيات دولت مبني بر واگذاري80 درصد سهام استقلال و پرسپوليس، هنوز هيچ جلسهي رسمي با بورس و فرابورس براي سرنوشت واگذاري ها برگزار نشده است، بنابراين همچنان زمان و نحوه واگذاري سرخابيهاي تهران نامعلوم است.
برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)
Sunday, 24 November , 2024