مقالات فوتبال

دورباطل خصوصی سازی

 چهارشنبه ۲۵ دی(۰۹:۱۰)
مرجع خبری پرسپولیس: پرسپولیس و استقلال از دولت به دولت تقدیم می شوند؟دورباطل خصوصی سازی
۱-سازمان تربیت بدنی فقط در سه حالت در بورس خبری قرار می گیرد یکی نتایج المپیک یکی بازی های آسیایی و دست اخرهم اتفاقات پرسپولیس و استقلال است.المپیک که هر۴سال یک بار برگزار می شود و بازی های آسیایی هم همین طور در این میان استقلال و پرسپولیس هستند که سازمان را در بالای خبر ها نگه می دارند که انها هم اگر واگذار شوند دیگرخبری از سازمان تربیت بدنی نخواهد بود.

۲-در صورتی که قرار باشد پرسپولیس و استقلال دولتی بمانند – که ظاهرا چنین قراری هست –سازمان تربیت بدنی اولین و آخرین صاحب آنها خواهد بود.چه اینکه اتفاقات گذشته ثابت کرده ،هیچ گاه سازمان ورزش حاضر نمی شود این دو تیم تحت تملک نهاد ،سازمان ویا وزارتخانه دیگری بمانند.شاهد مثال هم اتفاقاتی است که در دوره وزارت حسین محلوجی رخ داد.
او که وزیر معادن وفلزات دولت پنجم وششم بود تلاش زیادی برای خریدن باشگاه پرسپولیس کرد و به قولی مالکیت باشگاه را هم تصاحب کردو به نوعی باشگاه هم خصوصی شد اما باز هم این سازمان ورزش دولت هفتم بود که همه چیز را برهم زدوپرسپولیس را پس گرفت. در مورد استقلال البته ماجرا جالب تر است.این تیم در زمان دولت نهم وبه مدت ۱۰سال به وزارت رفاه واگذار و در کمتراز یک سال دوباره به سازمان تربیت بدنی عودت داده شد.

۳-ایراد بزرگی که در بحث تیم داری به سازمان تربیت بدنی وارد می شود وظایف این سازمان است. سازمان مامور به سیاست گذاری کلان ورزش شده و در این راستا تیمداری در هر ورزشی در شان سازمان تربیت بدنی به حساب نمی آید.حالا فکرش را بکنید وزارت صنایع و وزارت رفاه با شرح وظایف وی‍‍ژه و غیر ورزشی، قصد اداره پرسپولیس و استقلال را داشته باشند.

۴-مس سرچشمه ،مس کرمان، صنایع اراک،آلومینیوم سازی اراک،ماشین سازی تبریز تراکتور سازی تبریز،ذوب آهن اصفهان ،سپاهان اصفهان،فولاد خوزستان و… تنها قسمت کوچکی از ۱۰۰ باشگاه عضو وزارت صنایع به حساب می آیند.مجموعه ای که طبق اصل ۴۴خود قرار است خصوصی شود و زیر مجموعه هایش را یک به یک وگذار کند.مجموعه ای که در اداره درصد کوچکی از باشگاههای خود موفق بوده.وضعیت وزارت رفاه هم که مشخص است.واگذاری استقلال به این وزارتخانه در دوره قبل با مخالفت های بزرگی مواجه بود که به عنوان نمونه می شود به حرف های محمد خوش چهره از فعالان اقتصادی مجلس هفتم اشاره کرد:” وزارت رفاه به جای تیمداری باید در مناطق محروم کار کند”البته این وزارت خانه هم نتوانست قط یک سال تیم آبی را اداره کندوزیر سایه این مدیریت، استقلال از جام باشگاههای آسیا کنار گذاشته شد.

۵- در شروع لیگ برتر نامه رییس سازمان ورزش به وزیر صنایع رسانه ای شد.نامه ای که در ان اشاره به هزینه های سرسام آور تیم های صنعتی می شد و در آن از وزیر صنایع خواسته شده بود که جلوی این هزینه ها را بگیرد.ثروتمند بودن وزارت صنایع و البته وزارت رفاه شاید یکی از دلایل این دو واگذاری باشد اما دلیل اصلی چیز دیگری است.قانون برنامه چهارم و سیاست کلی اصل ۴۴ قانون اساسی به اضافه مصوبه هیات دولت سازمان تربیت بدنی را ملزم به اجرای قانون خصوصی سازی کرده‌اند.

۶-خصوص شدن دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در شرایط حال حاضر تقریبا به یک کار غیر ممکن می ماند.این دوباشگاه برای ورود به بازار سهام اول باید تراز مالی داشته باشند و بعد به عنوان شرکت مولد شناخته و وارد بورس شوند.در صورتی که با بدهی های موجود این دوباشگاه ورشکسته به حساب می آیندو نمی توانند وارد بازار شوند.اما نکته اصلی این جاست که واگذاری این دو تیم به وزارت خانه ها معنی بزرگ شدن دولت _ وظایف دو وزارت خانه در قبال این دو تیم _ را می دهد و کلا خلاف اصل ۴۴قانون اساسی است.

۷-هنوز هیچ کدام از مسوولان سازمان تربیت بدنی این انتقال را تایید نکرده اندو شاید هم این خبر فعلا تایید نشود اما اگرواگذاری به وزارتخانه ها،بسته پیشنهادی سازمان تربیت بدنی به هیات دولت برای خصوصی سازی پرسپولیس و استقلال باشد.بایداعتراف کرد که سازمان تربیت بدنی برای حفظ سرخابی در بدنه دولت از دور برگردان استفاده کرده

اشتراک
مطلع شدن
guest
0 نظرات
جدیدترین
قدیمی‌ترین پرامتیازترین
بازخورد (Feedback) های درون متنی
مشاهده همه دیدگاه ها