مرجع خبری پرسپولیس : پیشکسوت فوتبال ایران با انتقاد شدید از میزان بالای مدیریت دولتی در باشگاه های فوتبال گفت: آرزو میکنم روزی برسد که بخش خصوصی مدیریت فوتبال ما را بر عهده بگیرد.
جعفر کاشانی با بیان این که اداره تیمهای فوتبال توسط دولت، روالی است که از سالها پیش در فوتبال ایران پیاده شده است، اظهار کرد: همه تیمهای فوتبال ایران دولتی هستند و از پول دولت ارتزاق میکنند.
بدتر این که هیچ آماری هم از میزان پول هزینه شده توسط باشگاهها در میان نیست! من آرزو میکنم که روزی بخش خصوصی بیاید و کار را در دست بگیرد تا اهداف کلان فوتبال ما مشخص شود.
وی ادامه داد: سالهاست که آرزو میکنیم ورزشمان خصوصی شود چون وقتی بودجه تیمها را دولت میدهد، مدیر باشگاهها هم از سوی دولت انتخاب میشوند. سوالی که این جا مطرح میشود این است که مدیریت دولتی در سالهای گذشته چه تاثیری در فوتبال ما داشته است؟ اگر بپرسید که باشگاههای ما از بین آکادمی، فوتبال پایه و این گونه مسائل از چه چیزی برخوردار هستند، پاسخ میشنوید که هیچ، هیچ و هیچ!
كاشاني در ادامه و در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست کارشناسان فوتبال با حرفها و تذکرهایشان تلنگری به متولیان فوتبال کشور بزنند تا در راستای زدودن مدیریت دولتی از فوتبال اقدام کنند، گفت: تلنگر که سهل است، ما سالهاست که مشت میکوبیم اما هیچ کس اقدامی نمیکند! ابتدا باید جایگاه ورزش قهرمانی در جامعه ما مشخص شود تا زمینه برای حضور بخش خصوصی فراهم شود. بخش خصوصی میتواند در چارچوب اهداف دولت عمل کند و با استفاده از نخبگان کاری کند که باشگاهها بتوانند عرض اندام کنند.
وی افزود: اگر بخش خصوصی وارد کار شود به این دلیل که به دنبال افزایش سرمایه است، از نخبهها استفاده میکند و در راستای بازیکنسازی اقدام میکند. این کار باعث میشود که آموزش و پرورش هم وارد کار شود. از سوی دیگر مدیران باشگاهها در صورت تصدیگری بخش خصوصی باید به هیات مدیره و سهامداران باشگاه پاسخو باشند؛ این کاری است که مدیران دولتی هرگز انجام نمیدهند.
کاشانی در ادامه مدیریت دولتی در باشگاهها را به نوعی ماموریت تشبیه کرد و افزود: یک مدیر دولتی ممکن است یک سال باشد و سال بعد نباشد. این مساله باعث میشود آن مدیر حتی اگر قابلیت و توانایی زیادی داشته باشد، وقت زیادی برای کار در باشگاه نگذارد و برای پیشرفت اقتصادی آن نکوشد. مدیران دولتی سعی میکنند همان پولی را که از دولت میگیرند خرج کنند و کمتر به دنبال کار اقتصادی هستند چون مدیریت آنها تعریف نشده و سیاستگذاریها از جای دیگر اعمال میشود.
پیشکسوت فوتبال در ادامه به نحوه اداره باشگاهها در کشورهای صاحب فوتبالی مانند آلمان و انگلیس اشاره کرد و گفت: شنبه شب دو تیم بایرن مونیخ و چلسی در فینال لیگ قهرمانان اروپا به دیدار یکدیگر رفتند و شما میدانید که این تیمها از چه ساختاری برخوردار هستند. به هر حال باشگاههای اروپایی از کره مریخ نیامدهاند و ما هم میتوانیم با استفاده از الگوی این تیمها و بر اساس درایت و تفکر خودمان به سطوح بالای استاندارد برسیم.
کاشانی در ادامه نقطه ضعف فوتبال ایران را نبود آمار دخل و خرج در باشگاهها دانست و خاطرنشان کرد: مدیران باشگاهها نیاز دارند که بدانند در آغاز سال چه مقدار بودجه دارند و از سوی دیگر برنامه آنها برای خرج کردن این بودجه هم باید مشخص باشد. به عنوان نمونه آیا تاکنون آمار درآمد بلیت فروشی در ورزشگاه آزادی اعلام شده است؟ یا مثلا معلوم است که تیمی مثل پرسپولیس با آن دبدبه و کبکبه چه قدر درآمد دارد و درآمدش از کجاست؟ دنیای امروز بر پایه آمار و ارقام استوار است اما این جا این مسائل گویی جایی ندارند!
کاشانی در ادامه با بیان این که مدیران دولتی به حاضری خوری عادت کردهاند گفت: مدیری که خودش ثبات ندارد طبیعی است که به دنبال کار اقتصادی نرود اما بخص خصوصی با کار حرفهای میتواند کلی از معضلات اجتماعی را حل کند. باز هم به فینال لیگ قهرمانان اروپا اشاره میکنم. دیدار بایرن مونیخ و چلسی را میلیونها نفر در سراسر دنیا به صورت زنده و مسقیم دیدند که این مساله بعد بین المللی فوتبال را نشان میدهد. خیلی از ارگانها حتی در سطح وزارتخانهها نمیتوانند چنین پوشش رسانهای عظیمی داشته باشند. بنابراین باید مسائل فوتبال ایران سازماندهی شود.
وی ادامه داد: از ما که گذشت اما آرزو میکنم که جوانان کشورمان روزی را ببینند که بخش خصوصی وارد فوتبال شده و آن را به سمت حرفهای شدن پیش برده است. به هر حال بخش خصوصی خواه ناخواه باید فعال شود. دولت و مجلس هم باید شرایط را برای فعالیت بخش خصوصی فراهم کنند. تنها حرف زدن کافی نیست و عمل باید وجود داشته باشد.
برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)
Sunday, 15 December , 2024