پرسپولیس نیوز : آئین نامه پیشنهادی نقل و انتقال بازیکنان به باشگاهها منتشر شد.
آئین نامه نقل و انتقال بازیکنان برای فصل آینده به باشگاهها ارسال شده تا آنها نظرات خود را ارایه کنند. فارس برای اولینبار نسخه کامل این آئین نامه را منتشر کرد.
متن آئین نامه به شرح زیر است.
تعاریف و اصطلاحات بهکار رفته در این قوانین:
1. اتاق حل اختلاف : این اتاق بخشی از کمیتۀ وضعیت بازیکنان بوده که در چارچوب این مجموعه قوانین و مقررات سازمان لیگ میتواند راجع به حل و اختلاف بین باشگاهها و بازیکنان از طریق داوری عمل کند و در سایر موارد کماکان کمیتۀ انضباطی فدراسیون اقدام می نماید.
2. آکادمی: سازمان یا مؤسسه قانوناً مستقل که هدف اولیه و درازمدت آن مبتنی بر تعهد درازمدت آموزش بازیکنان از طریق تهیه امکانات زیربنایی و لازم آموزشی است. هدف مقدماتی آن تا حد محدود عبارت است از ایجاد مرکز آموزشی فوتبال، کمپهای فوتبال، مدارس فوتبال و غیره.
3. بازیکن: هر بازیکن فوتبال که توسط فدراسیون مجاز به شرکت در مسابقات شمرده میشود.
4. بازیکن صغیر (زیر سن قانونی): بازیکنی که سن او هجده سال تمام نشده باشد( زیر 18 سال).
5. باشگاه لیگی: مجموعه ورزشی است که عضو لیگ می باشد.
6. باشگاه غیر لیگی: مجموعه ورزشی است که عضو لیگ نباشد.
7. باشگاه جدید: باشگاهی که بازیکن به آن پیوسته یا در حال پیوستن به آن است.
8. باشگاه انتقال دهنده: باشگاهی که بازیکن خود را انتقال میدهد.
9. باشگاه انتقال گیرنده: باشگاهی که بازیکن از باشگاه دیگر میگیرد.
10. حق تعلیم: پرداخت هایی که مطابق با ضمیمه 4 صورت پذیرفته تا هزینه های پیشرفت بازیکنان جوان را جبران نماید.
11. دورۀ ثبت: دوره ای که توسط فدراسیون مربوطه مطابق با ماده 6 تعیین شده است.
12. دورۀ حمایت شده: دوره ای در سه فصل کامل یا سه سال، هر کدام که زودتر شروع شود، متعاقب لازم الاجرا شدن یک قرارداد، زمانی که چنین قراردادی قبل از بیست هشتمین سال تولد بازیکن حرفه ای منعقد میشود، یا دو فصل کامل یا دو سال، هر کدام که زودتر شروع شود ، به دنبال انعقاد قرارداد بعد از بیست و هشتمین سال تولد بازیکن حرفه ای.
13. رکن قضایی فدراسیون فوتبال: شامل کمیته انضباطی، کمیته اخلاق و کمیته تجدیدنظر میباشد.
14. سازمان لیگ حرفهای: مؤسسۀ وابسته به فدراسیون که در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده است و در خصوص برگزاری مسابقاتی که انجام آن به سازمان لیگ واگذار شده باشد با رعایت مقررات، اقدام نماید.
15. سیستم انطباق انتقال T.M.S : سیستمی است بر اساس دادههای مبنایی وب (اینترنتی) با هدف اولیه تسهیل روند نقل و انتقالات بازیکنان و نیز شفاف سازی و گردش اطلاعات.
16. فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران: بالاترین تشکیلات رسمی فوتبال در سرزمین ایران.
17. فدراسیون قبلی: فدراسیونی که باشگاه قبلی بدان وابسته میباشد.
18. فدراسیون جدید: فدراسیونی که باشگاه جدید به آن وابسته است.
19. فرم: مدرکی که فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ مشخصات آن را تعیین و تدوین می نماید.
20. فصل: دورۀ زمانی که با اولین مسابقه رسمی لیگ برتر آغاز شده و با آخرین مسابقه رسمی خاتمه مییابد.
21. فصل مسابقات: شروع و خاتمه مسابقات در هر فصل ورزشی توسط سازمان لیگ تعیین و اعلام شده باشد.
22. کارگزاران رسمی نقل و انتقالات بازیکنان فیفا: اشخاص حقیقی که با مجوز فدراسیون فوتبال و فیفا براساس دستورالعمل های تأیید شده از سوی هیأت رئیسۀ سازمان لیگ و هیئت رئیسۀ فدراسیون فوتبال مسئولیت نقل و انتقال بازیکنانان را عهده دار میشود.
23. مسابقات رسمی: مسابقاتی که در چارچوب فوتبال سازمان یافته انجام میگیرد مانند مسابقات لیگ برترو جام حذفی اما شامل مسابقات دوستانه و آزمایشی نمیشود.
24. مسابقات فوتبال سازمان یافته: مسابقاتی فوتبالی که تحت نظارت فیفا، کنفدراسیون فوتبال آسیا و فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران سازمان یافته یا از آنها مجوز گرفته شده است.
25. نیم فصل: فاصله بین خاتمه مسابقات دور رفت تا شروع دور برگشت که توسط سازمان لیگ تعیین و اعلام میشود.
توضیح: عباراتی که اشاره به اشخاص حقیقی ای دارند برای هر دو جنس مذکر و مونث قابل کاربرد می باشد. همچنین هر عبارت در حالت مفرد برای حالت جمع نیز کاربرد دارد و بر عکس.
فصل اول – چشم انداز
ماده 1: اهداف و اصول
1.1 – این قوانین به استناد مادۀ 6 اساسنامۀ فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران و مطابق با اصول تصریح شده در اساسنامه ومقررات فدراسیون بین المللی فوتبال FIFA)) با هدف تعیین وضعیت بازیکنان، صلاحیت آنها برای حضور در فوتبال سازماندهی شده، چگونگی نقل و انتقال بازیکنان، فسخ قرارداد با علت موجه، حل و اختلاف بین بازیکنان و باشگاهها و پیش بینی سیستمی برای پاداش به باشگاههایی که بر آموزش و تربیت بازیکنان جوان سرمایه گذاری می کنند، تدوین شده است.
1.2 – اصول عمدۀ حاکم براین مقررات شامل:
• پیش بینی راههای مناسب به منظور حفظ ثبات قراردادی؛ احترام لازم به قواعد الزامی و توافق نامه های مذاکرات دسته جمعی؛
• اصلی که قراردادها باید محترم شمرده شوند؛
• اصلی که قراردادها توسط طرفین قرارداد ممکن است در جایی که "دلیل موجه ای" وجود داشته باشد بدون عواقب فسخ شوند.
• اصلی که قراردادها می توانند توسط بازیکنان حرفه ای در صورت وجود "دلیل موجه ورزشی" فسخ شوند.
• اصلی که قراردادها نمی توانند در طول یک فصل فسخ شوند.
• اصلی که در صورت فسخ قرارداد بدون دلیل موجه، باید غرامت پرداخت شود و چنین غرامتی می تواند در قرارداد قید شود.
• اصلی که در صورت فسخ قرارداد بدون دلیل موجه، جرائم ورزشی باید برطرف نقض کننده قرارداد تحمیل شود.
1.3 – این مقررات همچنین حاکم بر آزاد سازی بازیکنان برای تیمهای ملی و واجد شرایط بودن بازیکنان برای بازی در چنین تیمهایی بر اساس مقررات پیوست 1 می باشد. این مقررات برای فدراسیون ها و هم باشگاه ها لازم الاجرا می باشند.
فصل دوم – وضعیت بازیکنان
ماده 2: تعیین وضعیت بازیکنان – بازیکن حرفه ای و آماتور
2.1 – بازیکنانی که در فوتبال سازمان یافته مشارکت می کنند یا آماتور هستند و یا حرفه ای.
2.2- یک بازیکن حرفه ای بازیکنی است که دارای قرارداد کتبی با یک باشگاه بوده و به وی مبالغ بیشتری بابت فعالیتهای فوتبالیاش نسبت به هزینههایی که به طور مؤثری تقبل می کند پرداخت می شود. سایر بازیکنان صرفنظر از وجود یا عدم قرارداد به عنوان بازیکن آماتور در نظر گرفته می شوند.
ماده 3: کسب مجدد وضعیت آماتور
3.1 – بازیکنی که به عنوان یک بازیکن حرفه ای ثبت شده، نمیتواند دوباره به عنوان یک بازیکن آماتور ثبت شود مگر آنکه حداقل 30 روز از آخرین مسابقه او به عنوان بازیکن حرفه ای گذشته باشد.
3.2 – پس از کسب مجدد وضعیت آماتور هیچگونه مزایایی به بازیکن پرداخت نخواهد شد. اگر یک بازیکن ظرف 30 ماه از ثبت نام به عنوان یک آماتور مجدداً به عنوان بازیکنی حرفه ای ثبت شود، باشگاه جدید باید هزینۀ تعلیم وی را به باشگاه سابق پرداخت نماید.
ماده 4: خاتمه فعالیت
4.1- بازیکنان حرفه ای که دوره کاری خود را با انقضا قرارداد خاتمه داده و بازیکنان آماتوری که فعالیت خود را خاتمه میدهند، باید در فدراسیون باشگاه آخرشان به مدت 30 ماه همچنان ثبت نام شده باقی بمانند.
4.2- این دوره زمانی از آخرین مسابقهای که بازیکن در یک مسابقه رسمی باشگاه حضور داشته، شروع خواهد شد.
ماده 5 : بازیکن آزاد
بازیکنی است که تحت قرارداد هیچ باشگاه داخلی یا خارجی نبوده باشد یا این که قراردادش به پایان رسیده و یا به طور منصفانه فسخ گردیده و یا با رأی اتاق حل اختلاف باطل شده باشد.
ماده 6: بازیکن تحت قرارداد
هر بازیکنی که با یکی از باشگاههای داخل در سطح کشور یا خارج از کشور قرارداد معتبر داشته باشد، بازیکن تحت قرارداد خوانده میشود.
ماده 7: قرض دادن بازیکنان حرفه ای
7.1 – تنها یک بازیکن حرفه ای ممکن است به باشگاه دیگری بر مبنای قرارداد کتبی بین وی و باشگاه های مربوطه انتقال قرضی یابد. چنین انتقال های قرضی تابع همان قوانین در خصوص انتقال بازیکنان بوده و شامل مقررات در مورد حق تعلیم و مکانیسم همبستگی نیزمی باشند.
7.2 – انتقال موقت به معنی انتقال (مدتدار) یک بازیکن به شرط زیر است:
7.2.1 – انتقال موقت بین کلیه باشگاه ها مجاز بوده و حداقل مدت انتقال قرضی میبایستی فاصله زمانی بین دو دوره نقل و انتقالات باشد و حداکثر آن 5 سال می باشد. مدت انتقال بخشی از مدت قرارداد اصلی بازیکن با باشگاه انتقال دهنده محسوب میشود.
7.1.2 – تقاضای ثبت انتقال موقت باید در فرمهای مربوطه توسط باشگاه خواهان به صورت مکتوب جهت بررسی و اظهار نظر به سازمان لیگ ارائه گردد.
7.1.3 – باشگاهی که یک بازیکن را بر مبنای انتقال قرضی پذیرفته حق انتقال وی را به باشگاه سوم بدون اجازه کتبی از باشگاهی که بازیکن را به وی قرض داده است را ندارد.
فصل سوم – ثبت بازیکنان
ماده 8: ثبت نام بازیکنان
8.1 – بازیکنان تنها میتوانند در طی یکی از دو دوره نقل و انتقالات قبل از آغاز فصل و یا در نیم فصل ثبت نام شوند و تنها بازیکن ثبت نام شده مجاز به شرکت در مسابقات رسمی میباشند و متعهد خواهند بود که به قوانین و مقررات فیفا، کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) و فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران احترام بگذارد و آنها را رعایت کند.
8.2 – هر بازیکن تنها میتواند در یک زمان با یک باشگاه ثبت قرارداد شده باشد.
8.3 – هر بازیکن در هر فصل میتواند برای دو باشگاه به صورت قطعی یا قرضی بازی نماید.
8.4 – بازیکنها ممکن است که حداکثر با سه باشگاه در طول یک فصل ثبت شوند. در طول این مدت، بازیکن تنها واجد شرایط بازی در مسابقات رسمی برای دو باشگاه میباشد. به عنوان استثنا بر این قانون، بازیکنی که بین دو باشگاه متعلق به فدراسیون هایی با فصول مسابقاتی دارای همپوشانی(برای مثال شروع فصل فوتبال در تابستان/ پائیز در مقابل زمستان/ بهار) منتقل می شود میتواند واجد شرایط بازی در مسابقات رسمی برای باشگاه سوم در طول فصل مربوطه باشد به شرط آنکه او کاملاً از تعهدات قراردادی باشگاه های قبلی خود تبعیت نموده باشد. به همین ترتیب، مقررات مربوط به دوره های ثبت و همچنین حداقل طول یک قرارداد نیز باید رعایت شوند.
8.5 – تحت هر شرایط، باید توجه خاصی به یکپارچگی ورزشی مسابقه انجام پذیرد. به طور مشخص یک بازیکن نمی تواند در بازیهای رسمی برای بیش از دو باشگاه در مسابقات لیگ برتر یا جام حذفی در طول همان فصل شرکت نماید که این امر تابع قواعد خاص محدودکننده مسابقات فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران می باشد.
8.6 – هر باشگاه در طول فصل میتواند حداکثر 2 بازیکن آزاد و حائز شرایط که در زمان مقرر نقل و انتقال نتوانستهاند قرارداد منعقد نمایند با رعایت استثنای پیش بینی شده در بند 9.3 مذکور در ذیل، قرارداد امضاء نماید.
ماده 9: دورۀ نقل و انتقالات
9.1 – دورۀ نقل و انتقالات در یک فصل که توسط فدراسیون فوتبال مشخص و به اطلاع فیفا خواهد رسید و هیأترئیسه حداکثر مدت تعیین شده برای نقل و انتقال، تبادل بازیکن، فسخ قرارداد و جایگزینی بازیکنان با علت منصفانه ورزشی و تکمیل لیست اسامی و استخدام بازیکن از طریق انتقال موقت و یا حذف و اضافه بازیکنان سرباز خود اعلام میدارد در این زمان باشگاههای عضو لیگ میتوانند با رعایت دقیق مفاد آئیننامه نقل و انتقالات حداکثر با هفت بازیکن جدید که حائز شرایط باشند قرارداد منعقد و ثبت نام نمایند، مشروط بر آنکه سقف تعداد بازیکنان مربوط به هر باشگاه رعایت شده باشد.
9.2 – اولین دورۀ ثبت بعد از پایان یافتن فصل آغاز شود و باید 2 هفته قبل از آغاز فصل جدید پایان یابد و این دوره نمی تواند از دوازده هفته تجاوز نماید. دورۀ ثبت دوم در اواسط فصل شروع شده و نمی تواند بیش از چهار هفته ادامه یابد. دو دورۀ ثبت در طول فصل باید حداقل 12 ماه قبل از اجرا در سیستم انطباق انتقال (TMS) وارد شود ( مراجعه شود به ضمیمه 3).
9.3 – بازیکنان میتوانند تنها در طول یکی از دو دوره ثبت نام سالیانه تعیین شده توسط فدراسیون فوتبال ثبت شوند. به عنوان استثنایی بر این قاعده، یک بازیکن حرفه ای که قرارداد وی قبل از دوره نقل و انتقالات خاتمه یافته است میتواند در خارج از فصل نقل و انتقالات، ثبت شود. فدراسیون ها مجاز به ثبت کردن چنین بازیکن حرفه ای به شرط توجه خاص به یکپارچگی ورزشی مسابقات مربوطه می باشند. در صورتی که یک قرارداد با دلیل موجه فسخ گردد، فدراسیون فوتبال می باید اقداماتی احتیاطی اتخاذ نموده تا از سوء استفاده از این امر جلوگیری نماید.
9.4 – بازیکن ها تنها میتوانند با رعایت استثنا پیش بینی شده در بند 9.3 فوق الذکر با تسلیم یک درخواست معتبر از باشگاه به فدراسیون فوتبال در طول یک دوره نقل و انتقال ، ثبت شوند.
9.5 – مقررات مربوط به دوره های ثبت برای مسابقه هایی که تنها آماتورها در آن شرکت دارند اعمال نمی شود.
9.6 – باشگاههای دارنده بازیکنان موظف هستند، مشخصات کامل و تایپ شده همراه عکس اسکن شده هر یک از بازیکنان خود را با قید شماره پاسپورت، شماره پیراهن، کد ملی، نام پدر، محل و تاریخ تولد، شماره تماس و نشانی برای برگزارکننده مسابقات ارسال نماید.
ماده 10: شناسنامۀ فوتبالی بازیکن
فدراسیون فوتبال موظف است که شناسنامۀ فوتبالی بازیکن که دربردارنده اطلاعات مربوط به بازیکن است به باشگاهی که بازیکن در آن ثبت کرده است ارائه نماید. شناسنامۀ فوتبالی بازیکن باید نام باشگاه (هایی) که بازیکن از زمان دوازدهمین فصل تولدش با آنها قرارداد ثبت کرده را دربرداشته باشد. اگر روز تولد مابین دو فصل قرارگیرد، پاسپورت بازیکن باید به باشگاه هایی که او در طول فصل متعاقب روز تولدش با آن ثبت کرده، اشاره نماید.
ماده 11: مجوز انتقال بینالمللی (ITC)
11.1 – دریافت مجوز انتقال بین المللی (ITC) از طریق سیستم انطباق انتقال ) (TMS برای بازیکنانی که قرارداد حرفهای دارند صورت میپذیرد. بازیکنان ثبت شده در یک فدراسیون تنها میتوانند زمانی در فدراسیون فوتبال ثبت شوند که فدراسیون فوتبال یک گواهی انتقال بین المللی (ITC) را از فدراسیون قبلی دریافت کرده باشد. ITCباید بدون هزینه و بدون هیچ شرط یا محدودیت زمانی صادر شود. هر گونه شروط مغایر با این اصل، باطل و بی اعتبار خواهند بود. فدراسیون صادر کننده ITC باید یک نسخه از آن را به فیفا تسلیم نماید. روند اداری برای صدور ITC در ضمیمه 3 از این قوانین ذکر شده اند.
11.2 – فدراسیون ها از درخواست ITC برای بازیکنان برای اجازه شرکت در مسابقات دوستانه منع میگردند.
11.3 – فدراسیون فوتبال می باید پس از ثبت به عنوان بازیکن حرفه ای و بعد از دریافت ITC، باشگاه (های) فدراسیون (هایی) که بازیکن از 12 تا 23 سالگی در آنها تعلیم و آموزش یافته است را به صورت کتبی مطلع نمایند.
11.4- ITC برای بازیکنان زیر 12 سال ضروری نمی باشد.
ماده 12: درخواست برای ثبت نام
درخواست ثبت نام یک بازیکن با یک نسخه از قرارداد بازیکن همراه مدارک بند 9.6 فوق الذکر ارسال شود. سازمان لیگ صلاحیت در نظر گرفتن هر نوع اصلاحیه قراردادی یا توافقات اضافی که به موقع تسلیم نشده اند را دارا می باشد.
ماده 13: بازیکنهای ثبت نام نشده
بازیکنی که قراردادش ثبت نگردیده و در بازی رسمی شرکت میکند به صورت غیرقانونی بازی کرده درآن صورت نتیجه مسابقه به نفع تیم مقابل تغییر یافته وحسب آئیننامه انضباطی جرایم یا مجازاتهایی برای بازیکن و باشگاه اعمال می¬شود.اما چنانچه تشکیلات رسمی برگزارکننده مسابقه مرتکب اشتباه شده باشند تیم مزبور بازنده نمیشود و طبق نظر اتاق حل اختلاف عمل خواهدشد.
ماده14 : لیست اسامی بازیکنان
14.1 – هر باشگاه میتواند در هر فصل با در نظر گرفتن شرایط زیر حداکثر نام بیست و هفت بازیکن را جهت شرکت در مسابقات رسمی ثبت وارائه نماید.
14.1.1 – از جمع 27 نفر بازیکن ثبت شده، حداقل میباید 20 بازیکن دارای قرارداد حرفهای باشند.
14.1.2 – ازجمع 27 نفر بازیکن ثبت شده، حداقل میباید 6 بازیکن باشرایط سنی زیر 23 سال باشند.
14.1.3 – هر باشگاه عضو لیگ برتر و دسته اول در زمان مجاز نقل و انتقالات اول فصل میتواند حداکثر با پنج بازیکن عضو باشگاههای لیگ برتر قرارداد حرفهای منعقد نماید.
14.1.4 – تیمهای صعودکننده به لیگ برتر در زمان مجاز نقل و انتقالات اول فصل میتوانند حداکثر با شش بازیکن عضو باشگاههای لیگ برتر قرارداد حرفهای منعقد نماید.
14.1.5 – بازیکنان تیمهای نزولکننده از لیگ برتر به لیگ دسته اول باشگاه های کشور سهمیۀ لیگ برتری محسوب می شوند.
14.1.6 – اگر چنانچه بازیکنان فصل قبل حداقل در پنج بازی در لیست اسامی 18 نفر مسابقه قرار نگیرند سهمیۀ لیگ برتری محسوب نمی شوند.
14.1.7 – سهمیههای تعیین شده لیگ برتری فقط درآغاز فصل مسابقات اعتبار دارند و در زمان مجاز نقل و انتقالات نیم فصل سهمیههای تعیین شده فاقد اعتبار میباشد.
14.1.8 – در زمان مجاز نقل وانتقالات نیم فصل، باشگاههای حاضر در لیگ برتر و لیگ دسته اول میتوانند تا سقف چهار نفر (بدون قید و شرط) از سهمیه لیگ برتری نسبت به جذب بازیکن تا سقف حداکثر بازیکنان تعیین شده از سوی سازمان لیگ بازیکن اعم از بازیکنان آزاد، انتقال قطعی، سه جانبه، قرضی، مبادلهای، سرباز، مصدوم، خارجی واجدشرایط در چهارچوب مقررات و آئیننامههای جاری اقدام نمایند.
14.1.9 – در طول نیم فصل اول اگر چنانچه بازیکن و باشگاه قطع همکاری نمایند (فسخ قرارداد یا دریافت رضایتنامه) بازیکن آزاد شناخته شده و در زمان مجاز نقل و انتقالات نیم فصل با رعایت سایر مقررات می تواند جذب باشگاه مورد علاقه شود و متقابلاً باشگاه نیز می تواند بازیکن مورد نظر خود را با رعایت سایر مقررات جایگزین نماید.
14.2 – هرباشگاه می تواند باشرایط زیر حداکثر چهار بازیکن خارجی را استخدام و ثبت نام نماید:
الف: حداقل یک بازیکن آسیائی باشد؛
ب: بازیکنان آسیایی ، اقیانوسیه و نیوزلند می بایست حداقل در سه فصل گذشته سابقه بازی در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا (ACL) و یا عضویت در تیمهای ملی بزرگسال و یا امید کشور متبوع را داشته باشند.
ج: بازیکنان کشورهای آفریقایی و آمریکای شمالی میبایست حداقل در سه سال گذشته عضویت تیم های ملی بزرگسال یا امید کشور متبوع را داشته باشند.
د: بازیکنان اروپایی یا آمریکای جنوبی و یا بازیکنان سایر قاره ها، شاغل در اروپا و آمریکای جنوبی میبایست حداقل در سه فصل گذشته عضویت در دو رده بالای مسابقات کشور مبدأ را داشته باشند.
ه: باشگاه ها می توانند چهار بازیکن خارجی خود را همزمان در هر بازی به کار گیرند.
و: مدارک مربوط به احراز شرایط استخدام بازیکن خارجی شامل (تأئیدیه فدراسیون و باشگاه دارنده بازیکن) به عهدۀ باشگاه گیرنده میباشد و فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ هیچگونه مسئولیتی در قبال استعلام مدارک فوق نخواهند داشت.
ز: استخدام بازیکنان خارجی در رده سنی امید (21-18) دارای شرایط مندرج در جذب بازیکنان خارجی می باشد.
ح: استفاده از بازیکنان خارجی رده سنی امید مشمول سهمیههای تعیین شده در آئین نامه نقل و انتقالات بازیکنان میباشد.
14.3 – باشگاه های حاضر در لیگ دسته اول به هیچ وجه مجاز به جذب و استخدام بازیکن خارجی نمیباشند.
14.4 – انطباق وضعیت بازیکنان خارجی با قوانین فدراسیون و وزارتخانههای ذیربط بر عهدۀ باشگاهها بوده و پس از تعیین وضعیت و ارائه ITC ثبتنام شده و مجوز حضور در مسابقات صادر خواهد شد.
14.5 – بر اساس قوانین فیفا، قرارداد منعقده بین باشگاه و بازیکن معتبر بوده و نمیتواند به علت عدم موفقیت در تستهای فنی، پزشکی یا عدم دریافت مجوز کار و اقامت لغو گردد، لذا کلیه باشگاهها موظف هستند قبل از انعقاد هر گونه قرارداد از سلامت و انطباق وضعیت بازیکنان خارجی خود با قوانین جاری وزارتخانهها و مبادی ذیربط اطمینان حاصل نمایند.
14.6 – باشگاهها میتوانند تا حداکثر 10 نفر از بازیکنان دو رده سنی پائین تر خود (امید زیر 21 سال – 7 نفر و جوانان زیر 19 سال- سه نفر) را در صورت داشتن تیمهای پایه (زیر 14سال، نوجوانان، جوانان و امید) مشروط به ثبتنام و شرکت در مسابقات رده سنی و دستجات مربوطه که از طرف هیأتهای استانی یا فدراسیون برنامهریزی و برگزار میشود به لیست 27 نفر معرفی شده اضافه نمایند. اضافه شدن این نفرات هیچ گونه حق جدیدی برای باشگاه در مورد بازیهای هم زمان این بازیکنان در مسابقات سنی مربوطه یا مسابقات تیمهای ملی رده مربوطه ایجاد نمیکند. مهلت معرفی و استفاده از این دسته بازیکنان از ابتدای فصل تا محدوده زمانی نقل و انتقالات نیم فصل میباشد.
تبصره: باشگاه ها موظفند در لیست 18 نفره خود حداقل 2 نقر . در لیست 11 نفر حداقل 1 نفر از این بازیکنان را قرار دهند و در موقع تعویض باید با افراد همین رده تعویض شوند.
ماده 15 – مذاکره باشگاه با بازیکن
15.1 – هر باشگاهی که قصد انعقاد قرارداد با یک بازیکن حرفه ای را دارد قبل از شروع مذاکرات با وی باید باشگاه کنونی بازیکن را کتباً از این امر مطلع سازد. یک بازیکن حرفه ای تنها در صورتی مجاز به عقد قرارداد با باشگاه دیگری می باشد که قرارداد وی با باشگاه کنونی پایان یافته یا در طی شش ماه آینده پایان خواهد یافت. هر نوع تخلف از این قاعده منجر به جریمه های متناسب خواهد شد.
15.2 – هر باشگاه در صورتی می تواندکه با بازیکنی که دارای قرارداد می باشد وارد مذاکره شودکه باشگاه خواهان و یا بازیکن مجوز کتبی از باشگاه انتقال دهنده داشته باشند. هیچ بازیکن تحت قرارداد حق ندارد بدون مجوز کتبی باشگاهش با یک باشگاه دیگر وارد مذاکره شود حتی اگر این مذاکره به طور غیر مستقیم و توسط نماینده قانونی بازیکن صورت گیرد. در صورت اثبات چنین حالتی، بازیکن مشمول جریمه نقدی تا یکصد میلیون ریال از طرف سازمان لیگ میشود که 60 % جریمه مزبور به حساب باشگاه دارنده بازیکن و 40% مابقی به حساب سازمان لیگ منظور خواهد شد.
15.3 – هر باشگاهی که در رسانههای گروهی نسبت به استخدام یک بازیکن از باشگاه دیگر ابراز علاقه نماید در صورت اثبات مذاکره اعم از مستقیم و غیر مستقیم، مقصر تلقی میشود و با نظر کمیته وضعیت بازیکنان تا مبلغ دویست میلیون ریال جریمه خواهد شد که 60% جریمه مزبور به حساب باشگاه دارنده بازیکن و 40% به حساب سازمان لیگ منظور خواهد شد.
15.4 – هیچ باشگاهی حق ندارد با پرداخت مبالغی یا مزایایی به بازیکنان یا نمایندگان قانونی و کارگزاران رسمی بازیکنان آنها را به ماندن در باشگاه یا عقد قرارداد تشویق کند
15.5 – هر بازیکن آزاد میتواند شخصاً یا به وسیله نمایندهاش برای عقد قرارداد با یک باشگاه وارد مذاکره شود.
ماده 16: اجرای مجازات های انضباطی
هرنوع مجازات انضباطی که برای یک بازیکن قبل از انتقالش در نظر گرفته شده باید توسط فدراسیون جدیدی که بازیکن در آنجا ثبت نموده است اجرا یا اعمال شود. فدراسیون قبلی متعهد میشود که به فدراسیون جدید هر نوع مجازات انضباطی را به طور مکتوب و همراه با صدور ITC به فدراسیون جدید اطلاع دهد. کمیتۀ انضباطی فدراسیون فوتبال میتواند مجازات های انضباطی را بر باشگاهها یا بازیکنانی که تعهدات عنوان شده در این مقررات را رعایت نکنند، اعمال نماید.
ماده 17: بازیکنان مشمول(مقررات وظیفه عمومی)
17.1- کلیۀ باشگاهها موظفند از عقد قرارداد و بکارگیری بازیکنانی که به سن 19 سال تمام رسیده (سال احضار براساس مقررات وظیفه عمومی) و وضعیت نظام وظیفه خود را مشخص نکردهاند، خودداری کنند.
17.2 – برابر ماده 50 آئین نامه اجرائی قانون خدمت وظیفه عمومی ارائه مدارک مشروحه ذیل مبین روشن شدن وضعیت نظام وظیفه بازیکنان محسوب میشود:
کارت پایان خدمت، کارت معافیت دائم، کارت معافیت موقت در مدت زمان اعتبار، گواهی تحصیلی با تأییدیه حوزه نظام وظیفه، گواهی استخدام در نیروهای مسلح، گواهی تعهد خدمت در وزارتخانههای آموزش و پرورش، بهداشت، سازمان کشتیرانی و دیگر سازمانهای تأئید شده، برگ اعزام بدون مهر غیبت وگواهی اشتغال به خدمت دوره ضرورت.
17.3- بازیکنان شاغل به خدمت در دوره ضرورت میتوانند با کسب مجوز کتبی از مدیریت تربیت بدنی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران هر فصل در سایر باشگاههای غیر نظامی و یا باشگاه قبلی بازیکن تحت قرارداد ثبت نام و بازی نمایند.
17.4 – مجوز کتبی مدیریت تربیت بدنی نیروهای مسلح برای بازیکنان سرباز شاغل در تیمهای غیرنظامی فقط برای یک فصل معتبر میباشد.
17.5 – باشگاههای نظامی و انتظامی نمیتوانند بیش از دو فصل(تا پایان خدمت) با مشمولان عقد قرارداد نموده و آنان را بکار گیرند.
17.6 – باشگاههای نظامی و انتظامی نمیتوانند با بازیکنان در حال خدمت سربازی قراردادشان را بیش از پایان خدمت سربازی تمدید یا تجدید نمایند.
17.7 – بازیکنان شاغل خدمت سربازی به محض اتمام دوره سربازی با رعایت سایر مقررات آئیننامه نقل و انتقالات در صورت بودن جای خالی میتوانند در دو زمان مجاز نقل و انتقالات(قبل از فصل و نیم فصل) به تیمهای اولیه تحت قرارداد خود اضافه شوند.
17.8 – بازیکنان شاغل خدمت سربازی پس از اتمام دوره سربازی با موافقت باشگاه تحت قراردادش میتواند تا پایان نیم فصل اول یا دوم فعالیت خود را ادامه دهد.
17.9 – باشگاههای نظامی و انتظامی میتوانند به تعداد حداکثر 7 نفر از بازیکنان را که در طول فصل خدمت سربازی را به اتمام میرسانند با رعایت سایر مقررات در اولین زمان مجاز نقل و انتقالات (نیم فصل) جایگزین نمایند.
17.10 – باشگاههای نظامی و انتظامی میتوانند فقط در دو زمان مجاز نقل و انتقالات(پیش از فصل و نیم فصل) اقدام به استخدام و یا جذب بازیکن نمایند.
17.11 – باشگاههای نظامی و انتظامی نمیتوانند بازیکنان سرباز جذب شده و شاغل خود را به باشگاههای دیگر به هیچ عنوان انتقال دهند.
17.12- مدت زمان بازی در باشگاه نظامی و انتظامی جزو قرارداد باشگاه اولیه بازیکن سرباز جذب شده محسوب نمی شود.
ماده 18: حقالزحمه بازیکنان و مربیان
18.1 – حقالزحمۀ بازیکنان و مربیان اعم از داخلی و خارجی و شرایط پرداخت براساس اصل آزادی قرارداد و با رعایت ماده 10 قانون مدنی به تشخیص طرفین بوده که حقوق و مزایای آنها باید دقیقاً در قرارداد ذکر شود.
18.2 – اگر باشگاه در پرداخت حقوق و مزایای بازیکن مندرج در قرارداد کوتاهی نماید، علاوه بر مجازات های انضباطی، هیأت رئیسۀ سازمان لیگ می تواند از ثبت قرارداد جدید باشگاه تا پرداخت کلیه مطالبات بازیکنان خودداری نماید.
18.3 – هزینۀ استخدام
18.3.1 – هزینۀ استخدام تنها به بازیکنانی پرداخت میشود که قرارداد آنها بیش از 3 ماه میباشد؛
18.3.1 – در صورتی که مدت قرارداد بازیکن و باشگاه بیش از یک سال بوده باشد، هزینۀ استخدام به صورت اقساط مساوی سالیانه پرداخت خواهد شد.
18.3.2 – در صورت انتقال بازیکن تحت قرارداد اگر مقداری از مبلغ هزینۀ استخدام باقی مانده باشد، برعهده باشگاه انتقال دهنده می باشد که این مقدار باقی مانده را به وی پرداخت نماید مگر آنکه انتقال متعاقب خاتمه قرارداد توسط باشگاه به دلیل نقض شروط قرارداد بوسیله بازیکن یا به درخواست بازیکن با این اثر صورت گرفته باشد .
18.3.4. در صورت اختلاف ،اتاق حل اختلاف به درخواست باشگاه انتقال دهنده یا بازیکن تحت قرارداد به موضوع رسیدگی نموده که می توان به تصمیم کمیته در نزد کمیته فرجام سازمان لیگ درخواست استیناف داد.
18.4 – کلیۀ قراردادها بعد از توافق بازیکن یا مربی و تأیید باشگاه باید در هیأت فوتبال استان ثبت و در سازمان لیگ برتر و لیگ دسته اول نیز به فاصله 3 روز اداری به ثبت برسد و ملاک اجراء و زمان شروع قرارداد، روز و تاریخ ثبت در دبیرخانه و تأئید آن در سازمان لیگ میباشد.
ماده 19: قراردادهای تبلیغاتی
هرگونه قرارداد تبلیغاتی که میان بازیکن و باشگاه به صورت اختصاصی منعقد میشود، جزئیات آن باید در قرارداد بازیکن به صورت کامل ذکر شده و به عنوان ضمیمه به قرارداد فرم شماره 12 پیوست گردد در غیر اینصورت بازیکن موظف به رعایت قراردادهای تبلیغاتی باشگاه است.
ماده 20: شرایط لازم برای استفاده از بازیکنان
20.1 – هر بازیکن در صورتی میتواند برای یک تیم در یک مسابقه رسمی وارد مسابقه شود که مجوز بازی او توسط کمیتۀ مسابقات سازمان لیگ صادر شده و حداقل یک هفته از ثبت قرارداد ارائه شده، گذشته باشد.
20.2 – قرارداد هر بازیکن بعد از ارسال مدارک لازم و بررسی توسط کمیته مسابقات و ثبت در سازمان لیگ رسمیت یافته و بازیکن در صورتی میتواند برای تیم باشگاه تحت قرارداد وارد مسابقه رسمی شود که مجوز حضور او در سری مسابقات فصل توسط سازمان لیگ صادر و یک هفته تمام از تاریخ صدور مجوز گذشته باشد. باشگاه ها تنها در صورت دریافت مجوز کتبی از دبیرخانۀ سازمان لیگ و صدور کارت بازیکن میتوانند از بازیکن تحت قرارداد خود استفاده نمایند.
20.3 – کمیتۀ مسابقات سازمان لیگ موظف است پس از بررسی موارد ذیل نسبت به صدور مجوز مسابقه و صدور کارت ورود به مسابقات بازیکن اقدام نماید:
– دریافت فرم شماره 12 (5 نسخه اصلی تائید شده توسط بازیکن، باشگاه و هیأت فوتبال استان)، مدارک پیوستی و درخواستی ضمیمه فرم
– شناسنامه ( اصل و رونوشت) تمام صفحات به همراه کارت ملی
– مدرک وضیعت خدمت نظام وظیفه(اصل و رونوشت)
– مدرک تحصیلی(رونوشت تأیید شده برابر با اصل)
– عکس 4 × 6 عادی تمامرخ و عکس با پیراهن ورزشی و شماره اختصاص داده شده
– کارت بیمه ورزشی(و رونوشت)
– تکمیل و ارائه فرمهای مرتبط با وضعیت قرارداد با توجه به وضعیت قبلی و فعلی بازیکن (اصل فرم)
– ارائه فیش خروج از استان و حق عضویت فدراسیون
– ارائه مفاصا حساب مالیاتی از سازمان امور مالیاتی استان محل قرارداد سال قبل
– استعلام از کمیته وضعیت بازیکنان و کمیته انضباطی توسط کمیته مسابقات در مورد وضعیت بازیکنان
– ارائه فرم تأیید اخلاقی و رفتاری از کمیته توسعه بازیهای جوانمردانه و فرهنگی سازمان لیگ مرتبط با منشور اخلاقی و رفتاری.
20.4 – کمیتۀ مسابقات بعد احراز تکمیل بودن مدارک مرتبط با قرارداد بازیکن ، پرونده را به دبیرخانۀ سازمان لیگ ارائه داده و دبیر سازمان لیگ پس از بررسی موارد نسبت به تأیید پرونده ثبتنام بازیکن و ارائۀ آن به ریاست سازمان لیگ جهت اخذ مجوز صدور کارت ورود به مسابقات اقدام خواهد کرد.
20.5 – موارد اختلافی و پروندههای فاقد مدارک در کمیسیون پنجنفرهای متشکل از دبیر سازمان لیگ، مسئولین کمیتههای نقل و انتقالات، مسابقات و فرهنگی سازمان لیگ به ریاست رئیس سازمان لیگ مطرح شده و پس از بررسی در صورت لزوم مجوز صدور کارت ورود به مسابقات، با اخذ تعهد و تضمین لازم از بازیکن، مربی و باشگاه (بنا به مورد) صادر خواهد شد.
ماده 21: مراحل استخدام بازیکنان
21.1 – باشگاهها و بازیکنان تنها میتوانند با رعایت کامل مقررات در یکی از زمانهای مجاز نقل و انتقال که توسط سازمان لیگ اعلام میگردد قرارداد منعقد و ثبتنام نمایند.
21.2 – باشگاهها میتوانند با بازیکنان واجد شرایط مشروحه ذیل با رعایت کامل مقررات قرارداد تنظیم و منعقد نمایند:
• بازیکن تحت قرارداد با باشگاه دیگری نباشد.
• قرارداد بازیکن منقضی شده باشد.
• قرارداد بازیکن با باشگاه طرف قرارداد بدون هیچگونه قید و شرطی با توافق طرفین فسخ شده باشد و یا قرارداد بازیکن توسط باشگاه یا بازیکن رد و توسط کمیته حل اختلاف باطل شده باشد.
21.3 – ثبت قرارداد با 2 بازیکن آزاد باید با تکمیل فرم مربوطه و ارسال آن به دبیرخانه سازمان لیگ همراه باشد.
21.4 – برای عقد قرارداد با یک بازیکن که قبلاً تحت قرارداد بوده ، باید فرم مربوطه پس از تکمیل به همراه اصل درخواست باشگاه و یک نسخه از قرارداد(جدید) بازیکن به سازمان لیگ تحویل گردد.
ماده 22: وضعیت ثبت قرارداد کادر فنی
سرپرست (مدیرتیم)، مربیان، کادر پزشکی، مترجم، کادر خدماتی، مدیر رسانه ای و یا هر عضوی که مجاز می باشد از روی نیمکت تیم خود را در حین مسابقه همراهی نماید، می باید نسبت به عقد قرارداد (فرم تیپ فدراسیون) با باشگاه اقدام نموده و یک نسخه از آن را به هیأت فوتبال و یک نسخه به سازمان لیگ مطابق با بند 20.3 فوق جهت ثبت قرارداد تسلیم نمایند.
ماده 23: ابطال قرارداد
23.1 – قرارداد در پایان مهلت تعیین شده( فصل مسابقاتی که مورد نظر بوده) خاتمه می یابد.
23.2 – قرارداد میتواند قبل از پایان مهلت ثبت شده(اتمام فصل مسابقات) فسخ شود که در این صورت پس از توافق طرفین بلافاصله باید مراتب فسخ کتباً با امضاء بازیکن و باشگاه به سازمان لیگ ارسال گردد.
23.3 – بنابر رأی کمیته وضعیت بازیکنان یا اتاق حل اختلاف، قرارداد بنابر دلایل قانونی غیر صحیح تشخیص داده شده یا ادامه قرارداد تأیید نشده و فسخ و ابطال آن اعلام گردد.
23.4 – قرارداد جدید یک بازیکن در صورتی که بازیکن تحت قرارداد باشگاهی دیگر بوده و باشگاه قبلی با امر انتقال موافق نباشد، اعتبار نداشته و ابطال میگردد( مشمول جرایم نیز خواهد بود).
ماده 24: لیست فروش
هر باشگاه موظف است در صورت عدم تمایل برای تمدید قرارداد، پانزده روز قبل از انقضای مدت قرارداد بازیکن را در لیست فروش قرار داده و کتباً در قالب فرم مربوطه به سازمان لیگ اعلام کند. سازمان لیگ باید 10 روز مانده به شروع فصل نقل و انتقالات، لیست بازیکنان آماده فروش را رسماً اعلام نماید.
ماده 25: لیست رسمی بازیکنان یک باشگاه
پس از پایان یافت مهلت نقل و انتقالات در هر فصل، یک هفته قبل از شروع فصل جدید هر باشگاه موظف است که فرم لیست رسمی بازیکنان را تکمیل و به سازمان لیگ تحویل نماید. در این فرم که نام تمامی بازیکنان استخدام شده باشگاه ذکر میشود، اسامی بازیکنان باید در گروههای زیر دسته بندی و اعلام گردد:
• بازیکنان تحت قرارداد با شرایط سنی آزاد (جوانان به بالا-21 نفر)؛
• بازیکنان تحت قرارداد با شرایط سنی زیر 23 سال (6 نفر)؛
• بازیکنان تحت قرارداد در دو رده سنی پائین تر (جوانان و امید -8 نفر) که این تعداد تا شروع نیم فصل دوم می تواند تکمیل شود؛
• بازیکنانی که با قرارداد موقت استخدام شده اند؛
• کارآموزانی که قرارداد کارآموزی امضاء کرده اند (تحت پوشش آکادمی).
ماده 26: لیست اعلام وضعیت بازیکنان در پایان فصل
26.1 – پانزده روز قبل از پایان مسابقات هر فصل باشگاه ها میبایست لیست اعلام وضعیت بازیکنان را تکمیل و به سازمان لیگ تحویل نماید. در این فرم که نام تمام بازیکنان استخدام شده در گروه های زیر دسته بندی و اعلام گردد:
• بازیکنان تحت قراردادی که قرارداد آنها در آن فصل به اتمام میرسند و باشگاه بر طبق آئین نامه نقل و انتقالات به آنها قرارداد جدید پیشنهاد کرده است.
• بازیکنانی که قرارداد آن ها در آن فصل خاتمه می یابد اما باشگاه به آنها پیشنهاد تمدید قرارداد ارائه نداده است.
• بازیکنانی که قرارداد آن ها ادامه داشته و در فصل های بعدی مسابقات خاتمه می پذیرد با ذکر زمان خاتمه قرارداد.
26.2 – در صورتی که باشگاه نام بازیکن طرف قرارداد خود را در مهلت تعیین شده در لیست اسامی درج نماید، باید موضوع را کتباً به بازیکن اطلاع دهد. این بازیکن به عنوان بازیکن آزاد شناخته خواهد شد و باشگاه حقی بر بازیکن نخواهد داشت و موظف به پرداخت حق و حقوق قانونی بازیکن طبق قرارداد تا زمان استخدام وی در باشگاه دیگر می باشد.
ماده 27: قطع عضویت
27.1 – هر باشگاهی که از عضویت در لیگ و دسته اول انصراف دهد (نه این که سقوط کرده باشد) کلیه بازیکنان تحت قرارداد به جز آن هایی که قرارداد موقت امضاء کرده اند در اختیار سازمان لیگ خواهند بود تا آن ها را به باشگاه های دیگر منتقل نمایند. بخشی از درآمد این نقل و انتقال براساس نظر هیأت رئیسه سازمان لیگ و با رعایت سن و شرایط بازیکنان (برابر مقررات) به باشگاه خارج شده از لیگ پرداخت می شود. در صورت لزوم گروه کارشناسی سازمان لیگ ارزش بازیکنان را مشخص و باید باشگاه متقاضی آن را بپذیرد.
27.2 – بخشی از این درآمد متعلق به سازمان لیگ است ولی هیأت رئیسه سازمان لیگ باید اولویت را به یکی از موارد زیر اختصاص دهد:
الف. به باشگاه خارج شده پرداخت نماید تا بدهی احتمالی آن ها مستهلک گردد.
ب. به باشگاه های دیگر مساعدت گردد.
ماده 28: تغییر وضعیت باشگاه
28.1 – در صورتی که سهام یک باشگاه واگذار شود، در وضعیت قراردادهای موجود بازیکنان تغییری حاصل نخواهد شد مگر اینکه قبل از انتقال سهام، قرارداد بازیکن طبق مقررات منقضی ، فسخ یا ابطال شده باشد.
تبصره 1: امتیاز تیم قابلیت واگذاری ندارد.
28.2 – انجام نقل و انتقال و واگذاری سهام باشگاه های حاضر در مسابقات در رده های سنی مختلف با توجه به مقررات و دستورالعمل های جاری در خصوص واگذاری تیم های مربوطه به شرح زیر بلامانع می باشد:
الف: باشگاه جدید می بایست به صورت مؤسسه یا شرکت ورزشی دارای اساسنامۀ ورزشی و مدارک مربوط به ثبت شرکت ها باشد و نسبت به اخذ پروانه فعالیت از اداره کل تربیت بدنی وزارت ورزش و جوانان استان اقدام نماید.
ب: بدواً باشگاه واگذار کننده می بایست نسبت به اخذ مفاصا حساب با فدراسیون فوتبال اقدام نماید.
ج: توافق نامه کتبی (مبایعه نامه) در خصوص واگذاری سهام فیمابین باشگاه قدیم و جدید می بایست به تأیید هیأت فوتبال استان ذیربط برسد.
د: کلیه مراحل نقل و انتقال می بایستی از طریق ادارۀ ثبت شرکت ها با هماهنگی کمیسیون ماده 5 اداره کل تربیت بدنی وزارت ورزش و جوانان استان ذیربط انجام پذیرد.
ه: پس از تحقق مراحل انتقال، هریک از باشگاه های قدیم و جدید می بایست به میزان 5% (جمعاً 10%) از کل مبلغ مورد معامله مندرج در مبایعه نامه را در وجه هیئت فوتبال استان ذیربط پرداخت نمایند.
ز: یک نسخه از کلیه مستندات فوق الذکر را به فدراسیون فوتبال جهت اقدامات بعدی ارسال نمایند.
28.3 – چنانچه باشگاه به دلایلی منحل یا از شرکت در مسابقات انصراف دهد، بازیکن آن آزاد شناخته می شوند و فدراسیون به قائم مقامی از باشگاه قبلی با باشگاه جدید بازیکن مذاکره کرده و پس از عقد قرارداد از جمع کل مبلغ مورد قرارداد 40% به خود بازیکن و از 60% باقیمانده، 75% سهم باشگاه قبلی، 20% به فدراسیون و یا سازمان لیگ و 5% به هیئت فوتبال استان مربوطه تخصیص می یابد.
تبصره: بازیکنان آزاد شده در اولین زمان مجاز نقل و انتقالات می توانند طبق سایر مقررات با باشگاه جدید عقد قرارداد نموده و مجوز بازی اخذ نمایند.
فصل چهارم – حفظ ثبات قراردادی مابین بازیکنان حرفه ای و باشگاه ها
ماده 29: احترام به قرارداد
یک قرارداد بین بازیکن حرفه ای و یک باشگاه تنها پس از اتمام مدت قرارداد یا طبق توافق دو طرفه پایان می پذیرد.
ماده 30: فسخ قرارداد با وجود دلیل موجه
30.1 – یک قرارداد میتواند بدون هر گونه آثاری (یا پرداخت غرامت و یا تحمیل محرومیت های ورزشی) در جائیکه که "دلیل موجه ای " وجود دارد، توسط هر یک از طرفین فسخ شود.
30.2 – دلیل موجه از جمله شامل:
الف. بازیکن به دلیل بیماری یا مصدومیت طولانی مدت، صلاحیت بازی را از دست داده باشد؛
ب. بازیکن بنا به تقصیر خود، الزامات قانونی برای استخدام یا اقامت به عنوان فردی خارجی در ایران را دیگر دارا نباشد؛
ج. نقض مکرر یا شدید قرارداد استخدامی، مقررات یا دستورالعمل های که بازیکن به صراحت آنها را پذیرفته است؛
د. از دست دادن جواز فعالیت باشگاه بر اثر انقضاء و ابطال آن؛
ه. اجرایی شدن تعلیق بازیکن به موجب رفتار اشتباه خود بازیکن تا 3 ماه یا بیشترتوسط سازمان لیگ یا فدراسیون فوتبال.
ماده 31: فسخ یک قرارداد با وجود دلیل موجه ورزشی
یک بازیکن حرفه ای رسمی که در طول یک فصل، در کمتر از ده درصد مسابقات رسمی باشگاهش شرکت داشته باشد، میتواند پیش از موعد با استناد به وجود دلیل موجه ورزشی قرارداد خود را فسخ نماید. در ارزیابی چنین مواردی توجه خاصی به شرایط بازیکن باید مبذول داشت. وجود دلیل موجه ورزشی باید بر اساس مورد به مورد اثبات شود. در چنین حالتی مجازات های ورزشی نباید اعمال شوند اگرچه ممکن است خسارت قابل پرداخت باشد. یک بازیکن حرفه ای تنها می تواند براین مبنا ظرف 15 روز پس از آخرین مسابقه رسمی آن فصل که باشگاهش برگزار نموده، قرارداد خود را فسخ نماید.
ماده 32: محدودیت فسخ یک قرارداد در طول فصل
یک قرارداد را نمیتوان به طور یک جانبه در طول یک فصل فسخ نمود. در صورت توافق طرفین برای فسخ قرارداد، بلافاصله باید مراتب فسخ کتباً با امضای بازیکن و باشگاه به سازمان لیگ ارسال گردد.
ماده 33: نتایج فسخ یک قرارداد بدون وجود دلیل موجه
مقررات زیر زمانی که یک قرارداد بدون دلیل موجه فسخ شود اعمال خواهند شد:
33.1- در همه موارد، طرفی که قرارداد را نقض میکند باید خسارت بپردازد. با رعایت ماده 38 و ضمیمه 4 در رابطه با حق تعلیم و چنانچه در قرارداد بر خلاف آن توافق نشده باشد، خسارت نقض باید با توجه خاص به قوانین فدراسیون فوتبال و قوانین جاری کشور، شاخصه های ورزشی و هر معیار عینی دیگر محاسبه خواهد شود. اینگونه معیارها باید بطور خاص شامل حقوق و مزایای دیگر بازیکن در قرارداد مربوطه و قرارداد جدید، زمان باقی مانده در قرارداد موجود تا حداکثر پنج سال، هزینه ها و مخارج پرداخت شده به باشگاه سابق یا تحمیل شده توسط این باشگاه (مستهلک شده در طول مدت قرارداد) و اینکه آیا نقض قرارداد در دوره حفاظت شده اتفاق افتاده یا خیر، میباشند.
33.2 – وظیفه پرداخت خسارت را نمی توان به شخص ثالثی واگذار نمود. اگر یک بازیکن حرفه ای ملزم به پرداخت خسارت باشد، بازیکن و باشگاه جدید وی به طور تضامنی و انفرادی مسئول پرداخت آن می باشند. می توان میزان قابل پرداخت را در قرارداد ذکر نمود یا طرفین می توانند بر آن توافق کنند.
33.3 – علاوه بر الزام به پرداخت غرامت، به هر بازیکنی که قرارداد را در طول دوره حفاظت شده نقص کرده است، مجازات های ورزشی نیز تحمیل خواهد شد. این مجازات ها میتواند شامل 4 ماه محرومیت از شرکت در مسابقات رسمی باشد. در صورت وجود اوضاع تشدید کننده، این محرومیت تا 6 ماه طول خواهد کشید. در همه موارد، این مجازات های ورزشی بلافاصله پس از اطلاع یافتن بازیکن از تصمیم مربوطه لازم الاجرا خواهد شد. مجازات های ورزشی در فاصله مابین آخرین مسابقه رسمی فصل گذشته و اولین مسابقه رسمی فصل جدید معلق باقی خواهد ماند که شامل مسابقات جام حذفی و قهرمانی بین المللی برای باشگاهها نیز می گردد. بهر حال ، مجازات های ورزشی اگر بازیکن عضو رسمی تیم ملی باشد که می تواند به عضویت آن درآید و فدراسیون مربوطه در مسابقات نهایی یک تورنمنت بین المللی در فاصله مابین آخرین مسابقه رسمی فصل گذشته و اولین مسابقه رسمی فصل جدید شرکت دارد اینگونه تعلیق ها اعمال نخواهد شد و بازیکن می تواند در آن مسابقات شرکت نماید. نقض یک طرفه قرارداد با دلیل موجه یا دلیل موجه ورزشی بعد از دوره حمایت شده منتج به مجازات های ورزشی نخواهد شد. بهر حال ، موارد انضباطی در خارج از دورۀ حمایت شده به دلیل قصور در اطلاع دادن از خاتمه قرارداد در طی 15 روز از آخرین بازی رسمی فصلی باشگاهی ( شامل جام حذفی ) که بازیکن در آن ثبت نام کرده ممکن است در نظر گرفته شوند. در زمانی که قرارداد تجدید شده و یا دوره قرارداد قبلی تمدید شود، دوره حفاظت شده مجدداً آغاز خواهد شد.
33.4- علاوه بر تعهد برای پرداخت غرامت، برای هر باشگاهی که قرارداد را در طول دوره حفاظت شده نقض میکند یا دیگران را به این امر اغوا می نماید، مجازات های ورزشی باید در نظر گرفته شوند. فرض میشود ، مگر آنکه خلاف آن ثابت شود، که هر باشگاهی که بایک بازیکن حرفه ای که قرارداد خود را بدون دلیل موجه فسخ نموده باشد، قراداد منعقد نماید، باشگاه آن بازیکن حرفه ای را اغوا نموده تا قرارداد خود را فسخ نماید. باشگاه از ثبت قرارداد هر بازیکن جدید، ملی یا بین المللی، برای دو دوره ثبت نام محروم خواهد شد.
33.5 – هر فرد که تابع اساسنامه و مقررات فیفا (مقامات باشگاه، کارگزاران بازیکنان، بازیکنان و غیره) اگر به شیوه ایی عمل کنند که منجر به نقض قرارداد بین یک بازیکن حرفه ای و یک باشگاه شود تا انتقال بازیکن را امکان پذیر سازند با مجازات روبرو خواهند شد.
ماده 34: شروط خاص مربوط به قراردادهای بین افراد حرفهای و باشگاهها
34.1 – اگر یک کارگزار رسمی نقل و انتقالات فیفا در مذاکرات یک قرارداد دخالت نماید، نام وی نیز باید در قرارداد ذکر شود.
34.2 – حداقل طول مدت یک قرارداد باید از تاریخ شروع آن تا پایان فصل می باشد، در حالیکه حداکثر مدت یک قرارداد پنج سال می باشد.
34.3 – پس از ثبت قرارداد منعقد شده برابر بندهای فوق در فرمهای قراردادی ، باشگاه گیرنده بازیکن باید حداکثر سه روز کاری پس از عقد قرارداد این قرارداد را به کمیته نقل و انتقالات سازمان لیگ ارائه داده و پس از تأیید مراتب توسط کمیته مزبور در دبیرخانه سازمان لیگ به ثبت رسانده شده و گواهی ثبت از دبیرخانه اخذ گردد. این قرارداد در پنج نسخه تنظیم و با شماره واحد ثبت شده و به ترتیب در اختیار بازیکن، باشگاه، هیأت فوتبال استان، کمیته نقل و انتقالات سازمان لیگ برتر و دسته اول، دبیرخانه سازمان لیگ برتر و دسته اول (کمیته مسابقات) گذاشته خواهد شد و تمامی نسخههای آن در حکم واحد می باشند.
34.4 – هر گونه قرارداد یا توافق نامه یا آییننامه انضباطی داخلی باشگاهها که در چارچوب مفاد و مقررات آئیننامه نقل و انتقالات مصوب فدراسیون تنظیم گردیده میبایست در موقع ثبت در هیأت فوتبال استان ضمیمه فرمهای قرارداد شود.
34.5 – قراردادهای بازیکنان با باشگاهها باید در فرمهای مخصوص (فرم شماره 12) هر گروه نوشته و ثبت شوند. در صورتیکه قراردادهای بازیکنان باشگاهها در سهمیه 20 بازیکن حرفهای باشد در فرم شماره 12 حرفه ای و چنانچه غیرحرفهای باشند در فرم شماره 12 آماتور ثبت خواهد شد.قرارداد بازیکنان کارآموز نیز در فرم مربوطه ثبت و هر قرارداد خارج از فرمهای مربوطه بوده قابل ثبت نمی باشد و عودت داده خواهد شد.
34.6 – باشگاه و بازیکن میتوانند هر چند بار که بخواهند در زمان مجاز نقل و انتقال بازیکنان قرارداد فیمابین را بنا به توافق تمدید یا تجدید نمایند.
34.7 – مدت قرارداد برای بازیکنان زیر 28 سال تمام حداقل فاصله زمانی بین دو دوره نقل و انتقالات و حداکثر 5 فصل و برای بازیکنان بالای 28 سال تمام حداقل فاصله زمانی بین دو دوره نقل و انتقالات و حداکثر 3 فصل خواهد بود.
34.8 – بازیکن های زیر سن 18 سال نمی توانند قرارداد حرفه ای برای بیش از سه سال منعقد نمایند و هر بندی در قرارداد که به یک دوره طولانی تر اشاره دارد معتبر نمی باشد ( بر مبنای مواد 10 و 219 قانون مدنی، قوانین و مقررات فدراسیون فوتبال قرارداد این دسته از بازیکنان با حضور ولی یا قیم/ وکیل، مدیر باشگاه و خود بازیکن در محل هیأت فوتبال استان مربوطه به امضاء و به ثبت میرسد.
تذکر: هرگاه بازیکن به سن 18 سال تمام رسید در استمرار قرارداد ثبت شده مندرج در بند 2-6 با رضایت طرفین و رعایت سایر مقررات نسبت به اصلاح فرم قرارداد و ثبت قرارداد جدید با باشگاه تحت قرارداد اقدام خواهد کرد.
34.9 – اگر باشگاهی بر خلاف بند 16.2 همین مقررات عمل کند کمیته وضعیت بازیکنان سازمان لیگ میتواند تا زمان جبران خسارت توسط باشگاه و پرداخت جریمه تعیین شده، اجازه استخدام بازیکن دیگری را به آن باشگاه ندهد. بازیکن و باشگاه میتوانند در صورت توافق نسبت به اصلاح مدت قرارداد فیمابین حداکثر تا پایان فصل مسابقات همان فصل اقدام نمایند، در غیر این صورت استفاده از این بازیکن بعد از خاتمه تاریخ مندرج در قرارداد غیر مجاز تلقی شده و بازیکن مزبور نیز تا زمان فصل نقل و انتقالات نمیتواند با باشگاه جدیدی قرارداد منعقد نموده و یا از باشگاه سابق تحت قرارداد درخواست حقوق و مزایا داشته باشد.
34.10 – اعتبار و ارزش قرارداد ارتباطی به مثبت بودن نتایج آزمایشات پزشکی یا دریافت اجازه کار نمیباشد.
34.11- اگر بازیکنی قبل از مهلت مقرر و در فصل نقل و انتقالات با باشگاهی قرارداد یا توافقنامه امضاء نماید(با امضاء و اثر انگشت بازیکن و مهر و امضاء مدیرعامل باشگاه و به شرط انجام تعهدات فیمابین)، در صورت عقد قرارداد دیگری با هر باشگاهی در فصل نقل و انتقالات اعلامی از سوی سازمان لیگ، بازیکن بابت عقد قرارداد یا توافق اولیه متخلف شناخته شده و بازیکن مزبور به میزان 50% مبلغ توافقی قرارداد اولیه جریمه خواهد شد که:
الف) مبلغ جریمه به طور مساوی بین باشگاه ارائه دهنده قرارداد و سازمان لیگ تقسیم خواهد شد؛
ب) برای بازیکن متخلف تا تأدیه کامل مبلغ جریمه، مجوز بازی صادر نخواهد شد.
34.12 – اگر باشگاه قرارداد نامبرده را در زمان مجاز نقل و انتقالات در سازمان لیگ به ثبت نرساند یا نام وی را در لیست اسامی بازیکنان آن فصل درج ننماید باشگاه به میزان 50% مبلغ توافق شده در قرارداد جریمه خواهد شد که:
الف) مبلغ جریمه به طور مساوی بین باشگاه ارائه دهنده قرارداد و سازمان لیگ تقسیم خواهد شد؛
ب) تا باشگاه مبلغ فوق را پرداخت ننماید، نمی تواند قرارداد بازیکن را ثبت نماید.
34.13- اگر باشگاهی با بازیکن تحت قرارداد خود، قرارداد جدیدی منعقد نماید و در زمان مجاز نقل و انتقالات در سازمان لیگ به ثبت نرساند یا نام وی را در لیست اسامی بازیکنان آن فصل درج ننماید، آن قرارداد با تمامی حقوق و تکالیف مندرج در آن معتبر بوده اگر چه در فدراسیون و سازمان لیگ در دورۀ نقل و انتقالات به ثبت نرسیده باشد.
34.14- اگر یک بازیکن حرفه ای بیش از یک قرارداد که همان دوره را پوشش می دهد را منعقد نماید، مقررات پیش بینی شده در فصل 4 همین قانون در مورد وی اعمال خواهد شد.
فصل پنجم – نفوذ شخص ثالث
ماده 35: تأثیر اشخاص ثالث روی باشگاهها
35.1 – هیچ باشگاهی حق انعقاد قراردادی را ندارد که طرف دیگر قرارداد یا هر شخص ثالثی را قادر می سازدکه توانایی تاثیر در قرارداد استخدامی و امور مربوط به انتقال ، استقلال، سیاست ها یا عملکرد تیم های باشگاه را دارا شود.
35.2 -کمیتۀ انضباطی می تواند مجازات های انضباطی در مورد باشگاه هایی که از الزامات ذکر شده در این ماده تعبیت نمی کنند، وضع نماید.
35.3 – هیچ باشگاهی حق ندارد با پرداخت مبالغی با مزایائی به بازیکنان یا کارگزاران رسمی فیفا، آنها را به ماندن در باشگاه یا آمدن به آن باشگاه یا عقد قرارداد و غیره تشویق کند.
35.4 – متقابلاً بازیکنی حق ندارد که به کارگزاران رسمی بازیکنان فیفا اجازه دریافت مبلغی بابت بازاریابی از باشگاه را بدهد و در صورت وقوع، چنین امری تخلف محسوب شده و با باشگاه و بازیکن متخلف برخورد قانونی خواهد شد.
35.5 – هر گونه ایفای نقش پنهان و واسطه گری توسط مقامات رسمی فدراسیون و سازمان لیگ، مربیان یا سایر عوامل باشگاهها در بخش نقل و انتقالات بازیکنان، نحوه تنظیم قرارداد، مبالغ قرارداد، و همچنین تطمیع و فریب بازیکنان ممنوع می باشد و در صورت اتفاق، موضوع جهت رسیدگی و اخذ تصمیم متقضی به کمیتۀ وضعیت بازیکنان گزارش خواهد شد.
35.6 – برای مبارزه با نفوذ دلالی و پدیده واسطهگری هیچ فردی یا موسسهای به عنوان نماینده یا وکیل یا مدیر برنامه بازیکنان بجز کارگزاران رسمی بازیکنان فیفا حق مذاکره با باشگاهها و بازیکنان را نداشته و در صورت وقوع چنین اتفاقی بازیکن از حق نقل و انتقال جاری ( به تعداد تخلف) تا دوره نقل و انتقالات بعدی محروم شده و مورد جهت بررسی و اخذ تصمیم به مبادی ذیربط ارجاع خواهد شد.
35.7 – فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ موظف است نسبت به تهیه و اعلام لیست کارگزاران رسمی نقل و انتقالات فیفا یک ماه قبل از شروع مهلت نقل و انتقالات اقدام نمایند.
فصل ششم – انتقال بین المللی بازیکنان صغیر
ماده 36: حمایت از بازیکنان صغیر( زیر18 سال)
36.1 – انتقالهای بین المللی تنها زمانی مجاز است که بازیکنان بالای 18 سال باشد.
36.2 – انتقال بازیکنان زیر 18 سال زمانی مجاز است که:
الف – والدین بازیکن به کشوری که باشگاه در آن قرار گرفته با دلایل غیر از دلایل فوتبالی سفر کنند؛
ب – بازیکن در فاصله دورتر از 50 کیلومتر از مرز ملی خود زندگی نکند و باشگاهی که بازیکن مایل است در فدراسیون کشور همسایه ثبت نام نماید نیز در فاصله 50 کیلومتری از آن مرز واقع شده باشد. حداکثر مسافت بین اقامتگاه بازیکن و ساختمان مرکزی باشگاه باید 100 کیلومتر باشد. در چنین مواردی، بازیکن باید به زندگی در خانه خود ادامه داده و دو فدراسیون مربوطه باید با رضایت صریح خود بدین امر را اعلام دارند.
36.3 – شرایط این ماده نیز باید برای هر بازیکنی که هرگز قبلاً در یک باشگاه ثبتنام نکرده و دارای ملیت کشوری نیست که تمایل دارد برای اولین بار در آنجا ثبت نام کند، اعمال خواهد شد.
36.4 – هر انتقال بین المللی مطابق با بند 18.2 آیین نامه نقل و انتفال فیفا و هر ثبت اولیه مطابق با بند 18.3 فوق الذکر، منوط به تأئید کمیته تعیین وضعیت بازیکنان فیفا می باشد. درخواست تأییدیه توسط فدراسیونی که مایل به ثبت بازیکن می باشد می بایست ارائه گردد. به فدراسیون قبلی باید این فرصت داده شود تا وضعیت خود را در این زمینه روشن نماید. تأییدیۀ فیفا می باید قبل از هرگونه تقاضائی از فدراسیون جهت ITC و/ یا ثبت اولین قرارداد صورت گیرد. هرگونه تخطی از این مقررات توسط کمیته انضباطی فیفا مطابق با مجموعه مقررات انضباطی فیفا قابل مجازات خواهد بود. علاوه بر فدراسیونی که درخواست خود را به کمیته تعیین وضعیت بازیکنان فیفا برای تأئید ارسال نکرده است اینگونه مجازاتها ممکن است برای فدراسیون فوتبال قبلی که ITC را بدون تائیدیه کمیتۀ فوق صادر نموده و همچنین برای باشگاه هایی که برای انتقال بازیکن زیر 18 ساله به توافق رسیده اند اعمال می گردد.
36.5 – روند درخواست اولین ثبت نام و انتقال بین المللی بازیکنان زیر 18 سال در ضمیمه 2 این قوانین درج شده است.
ماده 37: ثبت و گزارش بازیکنان صغیر در آکادمی ها
37.1 – باشگاههایی که دارای آکادمی فوتبال بوده که به طور قانونی، اقتصادی یا در عمل بدانها وابسته می باشند موظفند تا وضعیت بازیکنان زیر 18 سال خود را که در آکادمی حضور دارند را به فدراسیون فوتبال گزارش دهند.
37.2 – فدراسیون فوتبال موظف است تا از موارد زیر در مورد آکادمی هایی که به طور قانونی، اقتصادی یا در عمل به باشگاههایی وابسته نمی باشند، مطمئن گردد:
الف. هدایت باشگاهی را بر عهده گیرد که در لیگ حضور دارد و موظف است که لیست تمامی بازیکنان را به فدراسیون فوتبال ارسال نماید یا آکادمی، خود، با باشگاهی قرارداد منعقد نماید؛ یا
ب . اسامی تمامی بازیکنان زیر 18 سال خودکه برای تمرین در آکادمی حضور دارند را به فدراسیون گزارش کند.
37.3 – هر فدراسیونی باید تمامی اطلاعات ثبت شده را که شامل نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد بازیکنان زیر 18 سال را که قبلاً توسط آکادمی باشگاه به فدراسیون گزارش شده است را در اختیار داشته باشد.
37.4 – در مدت فعالیت می باید، آکادمیها و بازیکنان به قوانین و مقررات فیفا و فدراسیون فونبال احترام بگذارند.
37.5 – هرگونه نقض این قوانین توسط کمیته انضباطی مطابق با مقررات انضباطی قابل مجازات میباشد.
37.6 – ماده 37 آیین نامه نقل و انتقال فیفا همچنین باید گزارش تمامی بازیکنان زیر 18 سال که تبعه کشور دیگری غیر از کشوری که حضور آنها را گزارش می دهد نیز میشود.
فصل هفتم – حق تعلیم و مکانیسم همبستگی
ماده 38: حق تعلیم
حق تعلیم باید به باشگاه (های) تعلیم دهندۀ بازیکن پرداخت شود: 1) زمانی که یک بازیکن اولین قرارداد خود را به عنوان یک بازیکن حرفه ای امضا میکند و 2) هر زمان که یک بازیکن حرفه ای تا پایان فصل بیست و سومین سال تولد خود انتقال می یابد. تکلیف در مورد پرداخت حق تعلیم در صورتیکه انتقال در طول یا در پایان قرارداد بازیکن انجام شده باشد، بوجود می آید. شرایط مربوط به حق تعلیم در ضمیمه 4 این مقررات آورده شده اند.
ماده 39: مکانیسم همبستگی
اگر یک بازیکن حرفه ای قبل از انقضای قرارداد خود انتقال داده شود، هر باشگاهی که در آموزش و تمرین وی سهیم بوده باید سهمی از غرامت پرداخت شده به باشگاه قبلی را دریافت نماید (سهم همبستگی) . مقررات مربوط به سهم همبستگی در ضمیمه 5 این مقررات قید شده اند.
فصل هشتم – صلاحیت قضایی
ماده 40: صلاحیت قضایی فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران
بدون نقض حق هر بازیکن یا باشگاه برای ادعای خسارت در اختلافات مربوط به اشتغال نزد دادگاه های مدنی، فدراسیون فوتبال صلاحیت رسیدگی در موارد زیر را دارد:
الف. اختلافات بین باشگاه ها و بازیکن ها در رابطه با حفظ ثبات قراردادی (ماده های 34 – 29) درجائیکه تقاضای مجوز انتقال بین المللی ) ITC (و ادعایی از یکی از طرفین ذی نفع در رابطه با تقاضای ITC مذکور وجود دارد ، به ویژه در رابطه با صدور ITC، مجازات های ورزشی یا پرداخت خسارت برای نقض قرارداد؛
ب. اختلافات مربوط به استخدام مابین بازیکنان و باشگاه ها در ابعاد داخلی و بین المللی؛
ج. اختلافات مربوط به استخدام مابین یک باشگاه یا فدراسیون از یک طرف و یک مربی از طرف دیگر در ابعاد داخلی و بین المللی؛
د . اختلافات مربوط به حق تعلیم (ماده 38) و مکانیسم همبستگی (ماده 39) اعم از داخلی و بین المللی؛
ه . سایر اختلافات بین باشگاه ها که در چارچوب موارد ذکر شده در" الف" و، "د" فوق الذکر نمی گنجد.
ماده 41: کمیتۀ وضعیت بازیکنان
41.1- این کمیته براساس ماده 51 اساسنامه فدراسیون فوتبال در سازمان لیگ تشکیل می گردد تا مطابقت مقررات نقل و انتقال بازیکنان با مقررات فیفا در خصوص وضعیت و نقل و انتقال بازیکنان را نظارت نموده و وضعیت بازیکنان برای حضور در مسابقات مختلف که توسط فدراسیون فوتبال سازماندهی می شود را تعیین کند. هیأت رئیسه فدراسیون میتواند مقررات ویژهای در خصوص اختیارات قانونی کمیتۀ وضعیت بازیکنان و انتخاب اعضا وضع نماید. اعضا این کمیته شامل یک رئیس، یک نایب رئیس و سه عضو میباشد. کمیتۀ وضعیت بازیکن در مورد هر یک از موارد توصیف شده در بند "ج" و "ه" ماده 40 این قانون و همچنین در مورد همه اختلافات دیگر ناشی از کاربرد این قوانین با رعایت ماده 42 حکم خواهد دهد.
41.2 – در صورت عدم اطمینان در خصوص صلاحیت قضائی کمیته وضعیت بازیکنان یا اتاق حل اختلاف، رئیس کمیتۀ وضعیت بازیکنان تصمیم خواهد گرفت که چه ارگانی واجد صلاحیت می باشد.
41.3 – کمیتۀ وضعیت بازیکنان در حضور حداقل سه عضو شامل رئیس یا نایب رئیس و دو نفر از اعضا به موضوع رسیدگی خواهد نمود، اظهارات طرفین در طول مدت بررسی پرونده باید شنیده شود. از تصمیمات اتخاذ شده کمیتۀ وضعیت میتوان در نزد کمیته فرجام سازمان لیگ تجدید نظر خواهی نمود.
ماده 42: اتاق حل اختلاف (NDRC)
42.1 – اتاق حل اختلاف، محکمۀ داوری مستقلی بوده که رسیدگی منصفانه و بیطرفانه را تضمین نموده و به اصل نمایندگی مساوی بازیکنان و باشگاه ها در رسیدگی، احترام می گذارد.
42.2 – اتاق حل اختلاف به هر یک از موارد مذکور در بندهای" الف"، "ب" و" د" مادۀ این قانون به استثنای اختلافات مربوط به موضوع صدور ITC رسیدگی خواهد نمود. به طور کلی اتاق دارای صلاحیت رسیدگی به موارد ذیل می باشد:
• اختلافات مابین بازیکنان و باشگاه ها در خصوص مسائل استخدامی و ثبات قراردادها؛
• اختلافات مابین باشگاه ها در مورد حق تعلیم و مکانیسم همبستگی؛
• اختلافات در خصوص وضعیت بازیکنان در ارتباط با فدراسیون فوتبال و اعضای آن، مقامات رسمی و کارگزاران رسمی بازیکنان و مسابقات.
42.3 – اتاق در رسیدگی خود اساسنامه و مقررات فیفا ، فدراسیون فوتبال، تمام توافقات مابین طرفین، مقررات داخلی از جمله فوانین کار جمهوری اسلامی ایران ،توافقات تجاری جمعی همچنین ویژگی خاص فوتبال را در نظر خواهد گرفت.
42.4 – اتاق حل اختلاف از اعضای زیر تشکیل می شود:
الف. رئیس و نایب رئیس که به اتفاق آراء توسط نمایندگان بازیکنان و باشگاه ها از یک فهرست 5 نفره که توسط هیأت رئیسه فدراسیون تهیه شده انتخاب خواهند شد.
ب. سه نماینده از بازیکنان به انتخاب اتحادیۀ بازیکنان فونبال ایران که عضو انحادیۀ جهانی بازیکنان حرفه ای فوتبال (FIFPro) بوده و در صورت عدم تشکیل بر مبنای انتخاباب مورد تائید فیفا و اتحادیه جهانی بازیکنان حرفه ای فوتبال انتخاب می شوند.
42.5 – رئیس و نایب رئیس اتاق باید دارای تحصیلات حقوقی بوده و وکیل واجد شرایط باشند. رئیس اتاق باید فردی مستقل بوده و نسبت به منافع گروههای ذینفع نظیر بازیکنان و باشگاهها بیطرف باشد. در صورت تساوی آرا، رأی رئیس اتاق قاطع خواهد بود. همچنین رئیس نمی تواند عضوی از اتاق را منصوب نماید.
42.6- هر باشگاه بیش از یک عضو نمی تواند در اتاق داشته باشد. اتاق باید در حضور حداقل سه عضو شامل رئیس یا نایب رئیس به موضوع رسیدگی نماید و هیأت داوری در تمام موارد رسیدگی به موارد" الف" و "ب" ماده 42.4 فوق الذکر باید شامل تعداد مساوی از نماینده های باشگاه ها و بازیکنان باشد.
42.7 – به اختلافات مذکور در بند ج ماده 42.4 هیأت داوری مرکب از 3 نفر از اعضای اتاق رسیدگی می نماید که شامل رنیس یا نایب رئیس و دو داور به انتخاب هر یک از طرفین دعوی خواهد بود.
42.8 – اظهارات طرفین در طول مدت بررسی پرونده باید شنیده شود. از تصمیمات اتخاذ شده توسط اتاق حل اختلاف میتوان در نزد کمیته فرجام سازمان لیگ تجدید نظر خواهی نمود.
42.9– اعضای اتاق نمی توانند عضو هیأت رئیسه یا سایر کمیته های فدرسیون فوتبال و سازمان لیگ باشند.
42.10 – جزئیات تفصیلی دادرسی اتاق حل اختلاف در ضمیمه 6 پیش بینی شده است.
ماده 43: راهنمای آئین رسیدگی کمیته وضعیت بازیکنان و اتاق حل اختلاف.
43.1 – به عنوان یک قاعده کلی، کمیتۀ وضعیت بازیکنان یا اتاق حل اختلاف باید ظرف 60 روز حکم خود را صادر نمایند. آئین دادرسی تابع مقررات عمومی رسیدگی فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ می باشد.
43.2 – حداکثر هزینۀ دادرسی نزد کمیتۀ وضعیت بازیکنان و اتاق حل اختلاف در حد…….. ریال می باشد و باید توسط طرف ناموفق (محکوم علیه) پرداخت شود. تخصیص هزینه ها باید در رأی توضیح داده شود.
43.3 – بررسی انضباطی برای تخلف از این مقررات باید مطابق با قانون انضباطی فدراسیون فوتبال باشد مگر اینکه برخلاف آن در این مقررات پیش بینی شده باشد.
43.4 – اگر دلیلی مبنی بر وجود مورد انضباطی باشد، کمیتۀ وضعیت بازیکنان و اتاق حل اختلاف ( بر حسب مورد) باید پرونده را همراه با تقاضائی برای شروع رسیدگی انضباطی مطابق با قانون انضباطی فدراسیون فوتبال به کمیتۀ انضباطی ارسال نماید.
43.5 – کمیتۀ وضعیت بازیکن و اتاق حل اختلاف ( برحسب مورد، نباید به هیچ پروندۀ تابع این قوانین رسیدگی کنند اگر بیش از دو سال از زمان وقوع رویداد مورد اختلاف گذشته باشد. این مرور زمان باید به طور ویژه در هر مورد، ابتدا بررسی شود.
فصل نهم – مقررات نهایی
ماده 44: اقدامات انتقالی
44.1- هر دعوی که قبل از لازم الاجرا شدن این مقررات به فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ ارجاع داده شده است، بر اساس قوانین اجرایی در زمانی که قرارداد موضوع اختلاف امضا شده یا زمانی که اختلاف بوقوع پیوسته، باید رسیدگی شود.
44.2- به عنوان یک قاعده کلی به همه موارد دیگر باید مطابق با این قوانین رسیدگی شود.
44.3- فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ باید مقررات خود را ظرف 3 ماه مطابق با این مجموعه قوانین اصلاح نمایند.
ماده 45: موضوعات پیش بینی نشده
موضوعاتی که در این مقررات پیش بینی نشده و موارد قوۀ قاهره (فورس ماژور) توسط هیأت رئیسۀ سازمان لیگ تصمیم گیری خواهند شد که این تصمیمات، نهایی می باشند.
ماده 46: اجرا
این قوانین توسط هیأت رئیسۀ سازمان لیگ و هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال در تاریخ …………………….. به تصویب رسیده و از تاریخ ……………………….لازم الاجرا می باشد.
ضمیمه 1: در اختیار قرار دادن بازیکنان برای حضور در تیم های ملی
ماده 1: قواعد کلی
1.1 – باشگاه ها موظف به آزاد کردن بازیکنان تحت قرارداد خود برای حضور در تیم های ملی کشوری که بازیکن واجد شرایط بازی بر اساس ملیت خود بوده به شرط درخواست فدراسیون مربوطه میباشند. هرگونه توافق بین بازیکن و باشگاه برخلاف آن ممنوع می باشد.
1.2 – آزاد کردن بازیکنان بر اساس شرایط ذکر شده در پاراگراف یک این ماده برای مسابقاتی که در تاریخ تعیین شده و در تقویم هماهنگ مسابقه بینالمللی و برای کلیۀ مسابقاتی که وظیفه آزاد نمودن بازیکنان بر مبنای تصمیم خاص کمیتۀ اجرایی فیفا وجود دارد ، الزامی می باشد.
1.3 – آزاد کردن بازیکنان در مسابقاتی که در لیست تقویم هماهنگ مسابقه بینالمللی نیامده است ، الزامی نمی باشد .
1.4 – آزاد کردن بازیکنان باید برای دوره آماده سازی پیش از مسابقه که بقرار ذیل تنظیم گشته، صورت پذیرد:
الف. مسابقات دوستانه: 48 ساعت
ب ) مسابقات انتخابی برای تورنمنت های بین المللی:
– چهار روز ( منجمله روز مسابقه ). چنانچه مسابقه مربوط در کنفدراسیون دیگری غیر از کنفدراسیونی که باشگاه بازیکن در آن ثبت گردیده برگزار می شود مدت مرخصی تا پنج روز تمدید می شود؛
– قبل از بازیها در روزهای دوگانه پشت سر هم ( جمعه – سهشنبه ) مندرج در تقویم هماهنگ مسابقه بینالمللی ، زمان آزاد کردن بازیکنان در هر صورتی 5 روز قبل از شروع آن دوره زمانی که در تقویم مشخص شده است (شامل همان جمعه) نیز میباشد؛
ج. بازیهای انتخابی برای مسابقات بینالمللی که در تاریخ بازی های دوستانه قرار دارند: 48 ساعت.
د . بازی های دوستانه که درتاریخ های رزرو شده برای مسابقات انتخابی برای تورنمنت های بین المللی تعیین گردیده: 48 ساعت.
ه . مرحله نهایی مسابقات بین المللی : 14 روز قبل از اولین بازی مسابقات.
بازیکنان نبایدکمتر از چهل و هشت ساعت مانده به شروع بازی به تیم ملی کشورشان بپیوندند.
1.5 – بازیکنان فدراسیون هایی که به صورت مستقیم حائز شرایط بازی در مرحله نهایی مسابقات جام جهانی فیفا یا قهرمانی قاره ای جهت تیمهای ملی بزرگسال A می باشند، لازم است برای مسابقات دوستانه در تاریخ های رزرو شده برای مسابقات رسمی مرحله انتخابی طبق دستورالعملهائی که جهت مسابقات رسمی مقرر در همان تاریخها به اجرا درخواهد آمد ، آزاد گردند .
1.6 – باشگاه ها و فدراسیون فوتبال می توانند با مدت طولانی تر مرخصی موافقت نمایند .
1.7 – بازیکنانی که فراخوان فدراسیون فوتبال طبق شرایط مندرج در این ماده را رعایت می نمایند، می باید ظرف 24 ساعت بعد از اتمام مسابقۀ مذکور فعالیت خود را در باشگاه از سر گیرند. این دورۀ زمانی در صورتی که بازی مربوطه در کنفدراسیون دیگری غیر از آنچه باشگاه بازیکن در آن ثبت شده برگزار شده تا 48 ساعت قابل افزایش می باشد. فدراسیون فوتبال باید به صورت مکتوب برنامه تاریخ خروج و برگشت بازیکن را ده روز پیش از مسابقه به اطلاع باشگاه وی برساند . فدراسیون فوتبال باید تضمین نمایند که پس از اتمام مسابقه بازیکنان به موقع قادر به بازگشت به باشگاه خود باشند .
1.8 – چنانچه بازیکنی طی موعد مقرر در این ماده به باشگاه خود مراجعت نکند ، در نوبت بعد که از طرف فدراسیون فراخوانده می شود مدت آزادی بازیکن باید بقرار ذیل کوتاه گردد:
الف. بازیهای دوستانه: 24 ساعت
ب. برای بازی های انتخابی: 3 روز؛
ج . برای مسابقات نهایی در تورنمنت های بینالمللی : 10 روز.
1.9 – چنانچه فدراسیونی بطور مکرر این مقررات را نقض نماید، کمیتۀ وضعیت بازیکنان فیفا مجازاتهایی متناسب از جمله موارد ذیل اما نه محدود بدان را می تواند اعمال نمایند:
الف . جریمه ؛
ب. کاستن از مدت آزادسازی؛
ج . منع فراخوان بازیکن یا بازیکنان برای مسابقه یا مسابقات بعدی.
ماده 2:: مقررات مالی و بیمه
2.1 – باشگاههایی که بازیکنی را مطابق با مقررات این پیوست آزاد می نمایند، هیچگونه غرامت و تاوانی دریافت نخواهند داشت .
2.2 – فدراسیون فوتبال که به بازیکنی فراخوان می دهد باید هزینه های سفر او را بپردازد.
2.3 – باشگاهی که در آن بازیکن ثبت نام می نماید نسبت به پوششدهی بیمه ای بازیکن در برابر بیماری ها و حوادثی که طی مدت آزادسازی او اتفاق می افتد، مسئولیت دارد. این پوشش بیمهای باید تا حد هر صدمه ای که بر بازیکن طی مسابقه (مسابقات) بینالمللی که از باب آن مرخصی گرفته بر او وارد شده، تعمیم یابد.
ماده 3: فراخوان بازیکنان
3.1 – بعنوان قاعدۀ کلی ، هر بازیکنی که در باشگاهی ثبت نام نموده هنگام درخواست فدراسیون در صورتی که واجد شرایط بازی براساس ملیت خود برای یکی از تیم های ملی بوده، متعهد به ارائه پاسخ مثبت می باشد .
3.2 – فدراسیونی که مایل به فراخوان بازیکنی می باشد که خارج از کشور بازی می کند، باید پانزده روز پیش از آغاز بازی مراتب را کتباٌ به بازیکن اعلام نماید. . فدراسیونهایی که مایل به فراخوان بازیکن در مسابقات نهایی تورنمنتهای بینالمللی باشند، لازم است حداقل پانزده روز پیش از شروع مدت زمان 14 روز آزادسازی بازیکن بصورت مکتوب به او اعلام کنند ( مراجعه شود به پاراگراف 4 "د" ماده 1 همین پیوست). باشگاه بازیکن نیز باید در همان مدت کتباٌ در جریان امر قرار گیرد . ضرورت دارد باشگاه ظرف شش روز به دنبال اعلامیه مزبور، آزادی بازیکن را تائید نماید .
3.3 – فدراسیون فوتبال می تواند از فیفا درخواست کمک کند تا مرخصی بازیکنی را که خارج از کشور حضور دارد کسب نماید، تنها طبق دو شرط ذیل میتواند چنین درخواستی را مطرح نماید :
الف . درخواست از فدراسیونی که بازیکن در آن ثبت گردیده، برای آزادی بدون پاسخ باشد.
ب . موضوع مزبور حداقل باید پنج روز پیش از زمان بازی به فیفا ارائه شود که در آن روز، به بازی بازیکن نامبرده نیاز است.
ماده 4: بازیکنان مصدوم
هرگاه بازیکنی به خاطر بیماری یا آسیب دیدگی قادر نباشد درخواست فدراسیون را رعایت نماید، در صورت درخواست فدراسیون می پذیرد که جهت معاینات پزشکی به پزشک منتخب فدراسیون مراجعه نماید. در صورت درخواست بازیکن چنین معاینات پزشکی در کشوری که بازیکن در آن ثبت نام نموده ، صورت خواهد گرفت.
ماده 5: محدودیتهای بازی
بازیکنی که از طرف فدراسیون فوتبال برای یکی از تیمهای ملی فراخوانده شده ، بجز مواردی که بر خلاف آن با فدراسیون توافق شده، حق ندارد برای باشگاهی که ثبت نام کرده و طی مدتی که در اختیار تیم ملی قرار گرفته یا باید قرار می گرفت، پیرو مقررات این پیوست، بازی نماید . علاوه بر این، منع بازی برای باشگاه توسط بازیکن می تواند تا پنج روز افزایش یابد، در صورتی که بازیکن بنا به هر دلیلی نتواند و یا نخواهد که به فراخوان پاسخ مثبت دهد.
ماده 6: مجازات انضباطی
6.1 – تخطی از هر یک از مقررات پیش بینی شده در این پیوست می تواند با اعمال مجازات انضباطی مواجه شود .
6.2 – هر گاه باشگاهی برخلاف این مقررات بازیکنی را مرخص نکند یا در اقدام به این عمل قصور نماید، در پی آن کمیته وضعیت بازیکنان فیفا باید از فدراسیونی که باشگاه به آن تعلق دارد درخواست نماید تا هر مسابقه (مسابقاتی) که بازیکن در آن شرکت نموده، تیم مربوطه شکست خورده شناخته شود و هر گونه امتیازی که توسط باشگاه مربوطه بدست آمده، جریمه خواهد شد. هر مسابقۀ برگزار شده درمسابقات حذفی، صرفنظر از نتیجه آن با پیروزی تیم حریف در نظر گرفته خواهد شد.
6.3 – چنانچه بازیکنی بیش از یکبار پس از فراخوانی فدراسیون ، در حضور درباشگاه تأخیر نماید کمیتۀ وضعیت بازیکنان فیفا ممکن است بنا به درخواست باشگاه بازیکن، محدودیت های مضاعف بر بازیکن یا بر فدراسیون او اعمال نماید .
ضمیمه 2- رویۀ حاکم بر درخواستهای مربوط به اولین ثبت نام و انتقال بینالمللی افراد کمتر از 18 سال ( پاراگراف 4 ماده 36)
ماده 1: قواعد کلی
1.1 – سیستم انطباق انتقال ((TMS روند درخواست اولین ثبت نام بازیکن کمتر از 18 سال مطابق با بندهای 2و 3 ماده 36 درخصوص نقل و انتقال بینالمللی بازیکن صغیر (زیر 18 سال) را مدیریت خواهد نمود .
1.2 – غیر از مواردیکه در مقرارت ذیل مشخص گردیده ، قواعد حاکم بر روند رسیدگی کمیتۀ وضعیت بازیکنان و اتاق حل و فصل اختلاف باید در نحوه رسیدگی به درخواستهای مربوط به اولین ثبت نام و انتقال بینالمللی افراد کمتر از 18 سال نیز رعایت شود، با در نظر داشتن اندکی انحراف که میتواند ناشی از اثر فرآیند های مبتنی برکامپیوتر باشد.
ماده 2: مسئولیت فدراسیون فوتبال
2.1 – فدراسیون فوتبال باید پرونده بازیکنان صغیر (زیر 18 سال) را با فاصله منظم و حداقل هر سه روز یکبار در سیستم انطباق انتقال) (TMS بررسی نموده و توجه خاصی به هر یک از درخواست ها و استعلامهای مربوط به اظهارنامهها معطوف دارند .
2.2 – فدراسیون فوتبال در قبال هرگونه نقصان در نحوۀ رسیدگی که میتواند بر اثر عدم رعایت پاراگراف یک فوق الذکر بروز نماید، مسئولیت تام دارد.
ماده 3: اقامۀ دعوی و ارائه اسناد
3.1 – درخواست برای تصویب ثبت نام نخست ( پاراگراف 3 ماده 36 ) یا برای نقل و انتقال بینالمللی ( پاراگراف 2 ماده 36 ) لازم است در سیستم انطباق انتقال (TMS) و توسط فدراسیون ثبت گردد. هرگونه درخواست دیگر مورد نظر قرار نخواهد گرفت. متقاضیان تأییدیه رسید از TMS دریافت خواهند داشت.
3.2- بنا به جزئیات پرونده مورد اختلاف، فدراسیون فوتبال که درخواستی را تسلیم می دارد الزامی می باشد که مدارک خاص از لیست زیر را وارد سیستم انطباق انتقال) (TMS نماید:
– گواهی هویت و ملیت – بازیکن
– گواهی هویت و ملیت – والدین بازیکن
– گواهی تاریخ تولد- بازیکن
– قرارداد استخدام- بازیکن
– قرارداد استخدام – والدین بازیکن
– مجوز کار- بازیکن
– مجوز کار- والدین بازیکن
– گواهی اقامت – بازیکن
– گواهی اقامت- والدین بازیکن
– مدارک تحصیلی دانشگاهی
– مدارک آموزش فوتبال
– مدارک خوابگاه / مراقبت
– رضایت نامه والدین
– گواهی فاصله : قاعدۀ 50 کیلومتر
– گواهی رضایت فدراسیون همتا.
3.3 – چنانچه یکی از مدارک الزامی ارائه نشود یا اگر ترجمه مدارک با تأئید رسمی آن طبق ماده 7 ذیل تسلیم نگردد ، به متقاضی متعاقباً در سیستم تطبیق انتقال (TMS) اطلاع داده خواهد شد. تنها به درخواستی رسیدگی خواهد شد که کلیه اسناد الزامآور ویا ترجمه ها و تائیدیه های رسمی آنها بدرستی مطابق با ماده 7 ذیل تسلیم شده باشند .
3.4 – متقاضی همچنین میتواند هر نوع مدرک دیگری را که لازم می داند همراه با درخواست خود ارائه نماید .
ماده 4: اظهار نامه ، عدم تسلیم اظهارنامه
4.1 – در صورت وجود درخواست برای تأیید نقل و انتقال بینالمللی، فدراسیون پیشین امکان دسترسی به کلیه اسناد غیر محرمانه را در سیستم انطباق انتقال (TMS) خواهد داشت و دعوت میشود ظرف هفت روز از طریق TMS اظهار نامه مکتوب خود را ارائه نماید .
4.2 – فدراسیون پیشین همچنین از طریق سیستم انطباق انتقال ( TMS ) می تواند اسنادی را که مرتبط می داند، ارائه نماید .
4.3 – هرگاه اظهارنامه ای تسلیم نشود، فیفا براساس مدارک در دسترس تصمیم گیری خواهد نمود .
ماده 5: زبان اسناد
هرگاه مدرکی به یکی از چهار زبان رسمی و رایج فیفا موجود نباشد، در آن صورت فدراسیون مربوطه باید یا ترجمه سند را به یکی از چهار زبان رسمی فیفا ارائه کند و یا تائید رسمی خلاصهای از اطلاعات مذکور در هر مدرکی را به یکی از زبانهای مذکور تسلیم نماید . قصور در انجام این امر ، با در نظر گرفتن پاراگراف 3 ماده 3 فوق الذکر، عدم توجه به اسناد مورد اختلاف در فیفا را در پی خواهد داشت .
ماده 6 : مهلت ها
6.1 – مهلت مقرر قانوناٌ از طریق سیستم انطباق انتقال (TMS) تعیین خواهد شد .
6.2 – کلیه مدارک تسلیمی باید در سیستم انطباق انتقال (TMS) مطابق با زمان رسمی فدراسیون مربوط، ثبت گردد.
ماده 7: ابلاغ آرا
7.1 – طرفین دعوی از رأی کمیته فرعی فیفا از طریق سیستم انطباق انتقال ( TMS) قانوناٌ مطلع خواهند شد. پس از ثبت رأی در سیستم انطباق انتقال (TMS) مرحله ابلاغ رأی کامل شده بنظر می رسد. چنین ابلاغیه ای از آرا، قانوناٌ الزام آور خواهد بود .
7.2 – رأی صادره به طرفین دعوی ابلاغ خواهد شد. در همان زمان به طرفین اعلام خواهد شد که ده روز از تاریخ ابلاغ فرصت دارند تا بصورت مکتوب مستندات رأی را درخواست نمایند و قصور در انجام این امر منجر به نهایی و الزام آور بودن رأی خواهد شد. هرگاه یکی از طرفین مستند رأی را درخواست نماید، رأی مستدل بصورت مکتوب و به شکل کامل در اختیار متقاضی قرار گیرد. محدودیت زمانی برای درخواست تجدید نظر به محض دریافت رأی مستدل آغاز میگردد .
ضمیمه شماره 3- سیستم انطباق انتقال ( TMS )
ماده 1: قلمرو
1.1 – سیستم انطباق انتقال ( (TMS برای اطمینان از این طراحی شده است که مسئولان ویژه فوتبال جزئیات بیشتری درباره نقل و انتقالهای بینالمللی بازیکنان در اختیار داشته باشند. این امر موجب افزایش شفافیت در معاملات شده که در مقابل موجب بهبود اعتبار و جایگاه سیستم نقل و انتقال میشود.
1.2 – سیستم انطباق انتقال ( TMS ) برای تمایز آشکار بین پرداختهای مختلف در رابطه با انتقال بازیکنان بینالمللی طراحی شده است. تمام اینگونه پرداختها باید در سیستم وارد شوند زیرا این تنها راه شفاف سازی در ردیابی پول هاییست که در ارتباط با این نقل و انتقالات جابجا میشوند. به طور همزمان، این سیستم تضمین خواهد کرد که در واقع یک بازیکن حقیقی انتقال یابد نه یک بازیکن صوری جهت پولشویی مورد استفاده قرار گرفته است.
1.3 – سیستم انطباق انتقال ( TMS ) به تضمین محافظت از بازیکنان صغیر کمک خواهد کرد. اگر یک بازیکن صغیر برای نخستین بار به عنوان بازیکن غیر تبعه ثبت یا در یک انتقال بینالمللی داخل میشود، موافقت کمیته فرعی فیفا تعیین شده توسط کمیتۀ وضعیت بازیکنان فیفا برای این منظور باید اخذ گردد ( مراجعه شود به ماده 36 بند 4 ). درخواست موافقت از سوی فدراسیون متقاضی ثبت بازیکن و متعاقبا جریان کار تصمیم گیری در این خصوص از طریق سیستم انطباق انتقال انجام میگیرد ( مراجعه شود به پیوست 2 ) .
1.4 – سیستم انطباق انتقال ( TMS ) یک برنامه بر پایه وب است که بوسیله آن گواهی انتقال بینالمللی ( ITC ) الکترونیکی صادر خواهد شد. در چارچوب قلمرو این پیوست، روال مربوط قابل اجرا از طریق سیستم انطباق انتقال کاملاٌ جایگزین صدور گواهی نامه انتقال بینالمللی به فرم کاغذی خواهد شد.
1.5 – استفاده از سیستم انطباق انتقال ( TMS ) گامی الزامی برای کلیه انتقالهای بینالمللی بازیکنان مرد حرفه ای در چارچوب فوتبال 11 نفره است و هر گونه ثبت چنین بازیکنی بدون استفاده از سیستم انطباق انتقال، نامعتبر و باطل خواهد بود. درمواد آتی پیوست کنونی ، واژه " بازیکن " منحصراٌ برای ارجاع به بازیکنان مرد شرکت کننده در فوتبال 11 نفره به کار خواهد رفت .
1.6 – هر زمانی که بازیکنی پس از یک انتقال بینالمللی وضعیت حرفهای بدست آورد یا وضعیت حرفهای خود را حفظ میکند (مراجعه شود به بند 2از ماده 2 قوانین نقل و انتقالات )، این انتقال بینالمللی باید وارد سیستم انطباق انتقال گردد.
ماده 2: سیستم
2.1- سیستم انطباق انتقال ( TMS ) که جهت مدیریت و نظارت بر انتقال های بین المللی طراحی شده است، یک سیستم اطلاعات داده ای را بر پایه وب برای فدراسیونها و باشگاهها فراهم میآورد .
2.2 – بسته به نوع نقل و انتقال، اطلاعات مختلفی باید وارد سیستم گردد.
2.3 – در مورد یک انتقال بینالمللی در قلمرو پیوست 3 ماده 1 بند 5 که در آن هیچ قرارداد انتقالی امضا نشده است، باشگاه جدید باید اطلاعات خاصی را ارسال و اسناد معین مربوط به انتقال را در سیستم انطباق انتقال ( TMS ) ثبت نماید. این روند سپس برای انجام امور گواهی نامه انتقال بینالمللی ( ITC ) الکترونیکی به فدراسیونها منتقل می خواهد شد ( به ماده 6 در زیر مراجعه شود ).
2.4- در مورد یک انتقال بینالمللی در فلمرو پیوست 3 ماده 1 بند 5 که در آن یک قرارداد انتقال امضا شده است، باشگاه های مربوط پس از امضای قرارداد باید به طور مستقل از یکدیگر اطلاعات را ارسال و اسناد معین مربوط به انتقال را در سیستم انطباق انتقال ثبت نمایند. اطلاعات هر باشگاه براساس اینکه آیا مهمترین نکات با جزئیات وارده از سوی باشگاه دیگر همخوانی دارند ، مورد ارزیابی قرار میگیرند.
2.5- در موردی که در بند پیشین این ماده به آن اشاره شد ، روند انجام امور گواهی نامه انتقال بینالمللی ( ITC ) الکترونیکی صرفاٌ پس از حصول توافق در سطح باشگاهی به فدراسیونها منتقل خواهد شد ( به ماده 6 در زیر مراجعه شود ).
ماده 3: کاربران
3.1 – تمام کاربران باید براساس حسن نیت و صداقت عمل کنند.
3.2- تمام کاربران باید در فواصل زمانی منظم بصورت روزانه سیستم انطباق انتقال ( TMS ) را بررسی نموده و توجه ویژه ای به هر گونه استعلام یا درخواست اظهار نظر مبذول دارند.
3.3- این مسئولیت بر عهده کاربران است تا اطمینان حاصل نمایند که کلیه تجهیزات ضروری برای انجام تعهداتشان را دارا می باشند.
3.3.1 – باشگاه ها
3.3.1.1 – مسئولیت وارد نمودن و بازبینی و تأیید دستورات انتقال بازیکن در سیستم انطباق انتقال ( TMS ) و همچنین، در صورت لزوم حصول اطمینان از تطبیق اطلاعات الزامی بر عهده باشگاه ها می باشد و این امر شامل اسناد مورد نیاز هم میشود .
3.3.1.2- باشگاهها مسئول هستند تا از برخورداری از دانش و آموزش لازم جهت عمل به تعهداتشان اطمینان حاصل کنند. در این ارتباط ، باشگاهها باید افراد آموزش دیده برای کار با سیستم انطباق انتقال ( TMS ) را بعنوان مدیران سیستم انطباق انتقال، منصوب کنند. مدیران اجرایی سیستم انطباق انتقال و خط 24 ساعته مربوطه هم در صورت نیاز میتوانند به آنها در رابطه با کلیه مسائل فنی یاری رسانند . افزون بر آن پیوست 3 ماده 5.3 در این ارتباط اعمال خواهد شد .
3.3.2- فدراسیون فوتبال
3.3.2.1 – فدراسیون فوتبال مسئول نگهداری فصل نقل و انتقال خود و ثبت جزئیات و همچنین جزئیات مربوط به باشگاهها ( از جمله به طور خاص دسته بندی باشگاه ها در ارتباط با سازو کار حق تعلیم و تربیت ) و کارگزاران رسمی نقل و انتقالات هستند. یه علاوه، آنها مسئول اجرای روند صدور گواهی نامه انتقال بینالمللی ( ITC ) الکترونیکی ( به ماده 8 در زیر رجوع شود) و در صورت لزوم تایید خارج شدن بازیکنان از فهرست ثبت خود هستند .
3.3.2.1- فدراسیون فوتبال مسئول است تا از برخورداری از دانش و آموزش لازم جهت عمل به تعهداتشان اطمینان حاصل نمایند. در این ارتباط ، فدراسیون باید افراد آموزش دیده برای کار با سیستم انطباق انتقال (TMS ) را بعنوان مدیران سیستم انطباق انتقال منصوب کنند.
3.3.2- سرپرستان سیستم انطباق انتقال
سرپرستان سیستم انطباق انتقال ( TMS ) مسئول مدیریت دسترسی کاربران هستند .
ماده 4: تعهدات باشگاهها
4.1- باشگاهها برای نقل و انتقال های بینالمللی باید از سیستم انطباق انتقال ( TMS ) استفاده کنند.
4.2 – باشگاهها متعهد به وارد کردن دستورات انتقال از طریق ثبت حداقل اسناد الزامی و ارائه اطلاعات اجباری زیر بسته به نوع دستور انتخابی هستند:
– نوع دستور ( استخدام ؛ آزاد کردن ؛ مبادله ؛ استخدام بازیکن بدون قرارداد )؛
– اشاره به اینکه آیا انتقال در ازای پرداخت پول بوده است؛
– اشاره به اینکه آیا انتقال بصورت قرضی صورت میگیرد و اینکه در ادامه آیا بازیکن پس از مدت قرض باز میگردد ، بطور دائمی انتقال مییابد یا مدت قرض بازیکن تمدید میشود؛
– باشگاه طرف قرارداد؛
– فدراسیون باشگاه طرف قرارداد؛
– تاریخ پرداخت نهایی؛
– ارز پرداختی؛
– اشاره به اینکه آیا مبلغ پرداختی بابت انتقال بصورت یکجا یا در اقساط پرداخت میشود ؛
– کارگزار رسمی باشگاه(ها) ( در صورت وجود ) به اضافه میزان کارمزد،
– کارگزار رسمی بازیکن(ها) ( درصورت وجود )؛
– نام ، ملیت و تاریخ تولد بازیکن؛
– تاریخ شروع و پایان آخرین قرارداد بازیکن؛
– دلیل فسخ آخرین قرارداد بازیکن؛
– تاریخ شروع و پایان قرارداد جدید بازیکن؛
– جزئیات مورد توافق کلی و مشروط مبلغ قرارداد؛
– حق تعلیم و تربیت در کل؛
– برنامه پرداخت حق نقل و انتقال شامل نوع پرداخت، باشگاه مبدأ یا مقصد، تاریخ پرداخت، مقدار و جزئیات شرایط مبلغ قرارداد؛
– اظهارنامه پرداخت شخص ثالث؛
– جزئیات بانکی ( نام یا کد بانک ؛ شماره حساب یا شبا ( IBAN ) ؛ آدرس بانک ؛ ذینفع ).
4.3 – باشگاه ها همچنین موظف به تایید دستور نقل و انتقال وارد شده هستند.
4.4 – همچنین باشگاهها باید در صورت لزوم، ایرادهای عدم تطبیق اطلاعات را با مشارکت باشگاه دیگر رفع کنند.
4.5 – روند مربوط به درخواست گواهینامه انتقال بینالمللی ( ITC ) را تنها زمانی می توانند آغاز نمود که باشگاه(ها) تعهدات خود را مطابق بندهای پیشین این ماده رعایت کرده باشند .
4.6- در زمان اظهار پرداخت مالی ، باشگاه پرداخت کننده باید مدرک انتقال پول را در سیستم انطباق انتقال (TMS) ثبت نمایند.
ماده5: تعهدات فدراسیون فوتبال
فدراسیون فوتبال باید در رابطه با نقل و انتقالات بین المللی بازیکن از سیتم انطباق انتقال ( TMS ) استفاده کنند.
5.1 – دادههای اصلی
5.1.1 – تاریخ آغاز و پایان دو دوره نقل و انتقالات و فصل مسابقات باید حداقل 12 ماه پیش از اجرای آنها مشخص گردند. تحت شرایط استثنایی ، فدراسیونها می توانند تاریخهای دوره های ثبت انتقالات خود را حداکثر تا پیش از زمان شروع آنها اصلاح کنند یا تغییر دهند . پس از آغاز دوره ثبت ، هیچ تغییری در تاریخها امکانپذیر نیست؛
5.1.2 – اطلاعات مربوط به نشانی، تلفن ، ایمیل ، و دسته بندی پرورشی باشگاه ( به پیوست 4 ، ماده 4 مراجعه شود ) باید همواره به روز نگه داشته شوند؛.
5.1.3 – پروانه کارگزاران رسمی بازیکنان و جزئیات بیمه باید به روز نگه داشته شوند.
5.2 – اطلاعات مربوط به انتقال
5.2.1 – در هنگام وارد نمودن دستورات انتقال ، باشگاه ها باید بازیکن مربوطه را مشخص کنند. سیستم انطباق انتقال حاوی جزئیات مربوط به بسیاری از بازیکنانی است که در تورنمنتهای فیفا شرکت کرده اند. اگر جزئیات بازیکن مورد نظر در سیستم انطباق انتقال وجود نداشته باشد، باشگاه ها باید این اطلاعات را بعنوان بخشی از دستور انتقال وارد نمایند. روند مربوط به درخواست گواهی نامه انتقال بین المللی ( ITC ) را صرفاً زمانی میتوان آغاز کرد که این جزئیات مربوط به بازیکن توسط فدراسیون پیشین او مورد بازبینی و تایید قرار گرفته باشد. چنانچه جزئیات مربوط به هویت بازیکن کاملا قابل تایید نباشد ، فدراسیون قبلی باید بازیکن را رد کند .
5.2.2 – روند مربوط به درخواست گواهینامه انتقال بینالمللی ( ITC ) باید توسط فدراسیون جدید در زمان مناسب انجام گیرد .
5.2.3 – روند مربوط به پاسخ به درخواست گواهینامه انتقال بینالمللی ( ITC ) و خارج کردن بازیکن از فهرست ثبت باید توسط فدراسیون قبلی در زمان مناسب انجام گیرد.
5.2.4 – در مورد گواهی نامه انتقال بینالمللی (ITC ) فدراسیون جدید باید تاریخ ثبت بازیکن را وارد و تائید کند.
5.2.5 – در مورد رد درخواست گواهی نامه انتقال بین المللی ( ITC ) ، فدراسیون جدید یا باید آنرا بپذیرد یا بسته به مورد رد کرده و به آن اعتراض نماید. در صورت ثبت موقت یا در صورت مجاز شمردن ثبت موقت از سوی فیفا بدنبال اعتراض فدراسیون جدید به رد درخواست گواهی نامه انتقال بینالمللی ( ITC ) ، فدراسیون جدید باید اطلاعات ثبت را وارد و تایید کند.
5.3 – آموزش باشگاه ها
آموزش مداوم مسئولیت فدراسیون فوتبال است تا اطمینان حاصل گردد که باشگاه های وابسته قادر به انجام تعهداتشان در رابطه با این پیوست هستند .
ماده 6:آئین اداری حاکم بر انتقال بازیکنان حرفه ای بین فدراسیون ها
6.1- اصول
6.1.1 – هر بازیکن حرفهای که با یک باشگاه وابسته به یک فدراسیون ثبت کرده است ، واجد شرایط بازی در باشگاهی وابسته به یک فدراسیون دیگر نخواهد بود مگر آنکه گواهینامه انتقال بین المللی (ITC ) او مطابق با مواد پیشین این پیوست ، توسط فدراسیون قبلی صادر و توسط فدراسیون جدید دریافت شده باشد. گواهینامۀ انتقال بینالمللی باید منحصراً از طریق سیستم انطباق انتقال ( TMS ) ایجاد گردد . هر فرم دیگری از گواهینامه انتقال بین المللی بجز فرم ایجاد شده با سیستم انطباق انتقال ، نباید به رسمیت شناخته شود.
6.1.2- در دیرترین حالت ، درخواست گواهینامۀ انتقال بین المللی ( ITC ) باید از طریق سیستم انطباق انتقال و نهایتا در روز آخر دوره ثبت فدراسیون جدید ارسال گردد.
6.1.3 – فدراسیون قبلی صادرکنندۀ گواهینامۀ انتقال بین المللی ( ITC ) هم باید یک رونوشت از شناسنامه فوتبالی بازیکن ( به ماده 7 قانون نقل و انتقالات مراجعه شود ) را برای فدراسیون جدید ارسال نماید .
6.2 – صدور گواهینامۀ انتقال بینالمللی ( ITC ) برای بازیکن حرفهای
6.2.1 – همۀ اطلاعاتی که اجازۀ درخواست گواهینامه انتقال بینالمللی ( ITC ) را به فدراسیون جدید می دهد باید وارد سیستم انطباق انتقال ( TMS ) شده، مورد بازبینی قرار گرفته و با اطلاعات باشگاه خواهان ثبت بازیکن در یکی از دوره های ثبت تعیین شده توسط آن فدراسیون تطبیق داده شوند. در هنگام وارد کردن اطلاعات مربوطه، بسته به نوع دستور، باشگاه جدید باید حداقل اسناد زیر را در سیستم انطباق انتقال ثبت نماید :
– یک رونوشت از قرارداد بین باشگاه جدید و بازیکن حرفه ای؛
– یک رونوشت از توافقنامه انتقال بین باشگاههای جدید و قدیم ، در صورت وجود؛
– رونوشت از مدرک هویت بازیکن مانند گذرنامه یا کارت هویت ( شناسنامه )؛
– رونوشت از مدرک اثبات تاریخ تولد ( گواهی ولادت ) بازیکن؛
– مدرک اثبات تاریخ پایان آخرین قرارداد بازیکن.
سندی که به یکی از چهار زبان رسمی فیفا ( انگلیسی ، فرانسه ، آلمانی و اسپانیایی ) نمی باشد، در صورت درخواست صریح ، باید یا به همراه ترجمه سند به یکی از چهار زبان رسمی فیفا یا به همراه تاییدیه ای رسمی از فدراسیون باشگاه مربوطه که حاوی خلاصهای از حقایق مرتبط سند به یکی از چهار زبان رسمی فیفاست، ثبت گردد . عدم انجام این کار ممکن است منجر به نادیده گرفتن سند مربوطه گردد.یک بازیکن حرفه ای تا زمانیکه گواهینامه انتقال بین المللی ( ITC ) او از طریق سیستم انطباق انتقال ( TMS ) توسط فدراسیون قبلی صادر و توسط فدراسیون جدید دریافت نشده و فدراسیون جدید تاریخ ثبت بازیکن را وارد و تایید نکرده است ، نمیتواند در مسابقات رسمی برای باشگاه جدیدش بازی کند.
6.2.2 – در صورت اخطار سیستم مبنی بر اینکه دستور انتقال منوط به درخواست گواهینامه انتقال بین المللی ( ITC ) است، فدراسیون جدید باید فوراً از طریق سیستم انطباق انتقال ( TMS ) از فدراسیون قبلی درخواست صدور گواهینامه انتقال بینالمللی برای بازیکن حرفه ای را نماید.
6.2.3 – فدراسیون قبلی در هنگام دریافت درخواست گواهینامۀ انتقال بینالمللی ( ITC ) باید فوراً از باشگاه قبلی و بازیکن حرفهای بخواهدکه تائیدکند آیا قرارداد بازیکن حرفهای به پایان رسیده است، آیا قرارداد براساس توافق دوجانبه زودتر فسخ شده است یا آیا اختلافی بر سر قرارداد وجود دارد .
6.2.4 – فدراسیون قبلی ظرف هفت روز از زمان دریافت درخواست گواهینامه انتقال بینالمللی ( ITC ) باید یکی از دو مورد زیر را از طریق انتخاب گزینههای مناسب در سیستم انطباق انتقال ( TMS ) انجام دهد:
الف. گواهینامۀ انتقال بینالمللی ( ITC ) را برای فدراسیون جدید صادر نموده و تاریخ خارج کردن بازیکن از فهرست ثبت خود را وارد نموده ; یا
ب. درخواست گواهینامۀ انتقال بین المللی ( ITC ) را رد نموده و به فدراسیون جدید اطلاع دهد که نمیتواند گواهینامه را صادر نماید زیرا قرارداد بین باشگاه قبلی و بازیکن حرفه ای به پایان نرسیده است یا توافق دوجانبهای برای فسخ زودهنگام قرارداد حاصل نشده است.
6.2.5 – در هنگام دریافت درخواست گواهینامۀ انتقال بینالمللی ( ITC )، فدراسیون جدید باید دریافت آنرا تأیید و اطلاعات ثبت بازیکن مربوطه را در سیستم انطباق انتقال ( TMS ) تکمیل کند.
6.2.6 – اگر فدراسیون جدید پاسخ درخواست گواهینامۀ انتقال بین المللی ( ITC ) را ظرف 15 روز از تاریخ انجام درخواست، دریافت نکند باید فوراً بازیکن حرفهای را بصورت موقت با باشگاه جدید ثبت کند ( ثبت موقت). فدراسیون جدید باید اطلاعات ثبت بازیکن مربوطه را در سیستم انطباق انتقال ( TMS ) تکمیل کند. ثبت موقت باید یکسال پس از درخواست گواهینامۀ انتقال بینالمللی، دائمی گردد . کمیته وضعیت بازیکنان فیفا می تواند یک ثبت موقت را ملغی کند چنانچه در طی این بازه یکساله، فدراسیون قبلی دلایل معتبری برای پاسخ ندادن خود به درخواست گواهینامۀ انتقال بین المللی ارائه نماید.
6.2.7 – در صورت وجود اختلافی قراردادی بین باشگاه قبلی و بازیکن حرفهای، فدراسیون قبلی نباید گواهینامۀ انتقال بین المللی ( ITC ) را صادر نماید. در چنین موردی، بازیکن حرفهای، باشگاه قبلی یا باشگاه جدید محق هستند تا دعوی خود را به فیفا ارجاع دهند . فیفا سپس باید ظرف شصت روز درباره صدور گواهینامه انتقال بین المللی و مجازاتهای ورزشی تصمیم گیری کند. درکلیۀ موارد ، تصمیم گیری دربارۀ مجازاتهای ورزشی باید بیش از صدور گواهینامه انتقال بین المللی انجام گیرد. صدور گواهینامۀ انتقال بین المللی باید بدون نفی غرامت نقض قرارداد انجام پذیرد. فیفا می تواند در شرایط استثنایی، اقدامات موقت انجام دهد. اگر نهادی دارای صلاحیت اجازه ثبت موقت را بدهد، فدراسیون جدید باید اطلاعات ثبت بازیکن مربوطه را در سیستم انطباق انتقال ( TMS ) تکمیل نماید.
6.3- قرض دادن بازیکنان حرفهای
6.3.1 – مقررات وضع شده در بالا در مورد انتقال قرضی یک بازیکن حرفهای از یک باشگاه وابسته به یک فدراسیون به باشگاهی متعلق به فدراسیونی دیگر نیز اعمال میشود.
6.3.2 – در هنگام درخواست ثبت یک بازیکن براساس انتقالی قرضی، باشگاه جدید باید رونوشتی از توافقنامه انتقال قرضی که با باشگاه قبلی امضا شده و احتمالا به امضای بازیکن هم رسیده است را در سیستم انطباق انتقال ( TMS ) ثبت نماید. شرایط قرارداد انتقال قرضی باید به درخواست گواهینامه انتقال بینالمللی (ITC ) ضمیمه شود.
6.3.3 – با سرآمدن مدت انتقال قرضی، گواهینامۀ انتقال بین المللی (ITC ) باید از طریق سیستم انطباق انتقال ( TMS ) و براساس درخواستی ویژه که به دستور انتقال قرضی اولیه ارجاع دارد و خود نیز از طریق سیستم انطباق انتقال ارسال میگردد، به فدراسیون باشگاه قرض دهنده بازیکن حرفهای بازگردانده شود .
6.3.4 – موارد تمدید مدت قرض و انتقال دائم پس از انتقال قرضی هم باید در سیستم انطباق انتقال (TMS ) وارد گردند.
ماده 7: مجازاتها
7.1- ماده عمومی
7.1.1 – مجازاتها میتواند شامل حال باشگاه هایی شود که از مقررات پیوست حاضر تخطی نموده اند.
7.1.2 – مجازاتها همچنین میتواند شامل باشگاه هایی شود که مشخص گردد که اطلاعات نادرست یا غیر واقعی در سیستم انطباق انتقال ( TMS) وارد کرده یا از سیستم برای مقاصد غیر قانونی سوء استفاده کردهاند .
7.1.3 – باشگاه ها مسئول اعمال و اطلاعاتی می باشند که توسط مدیران سیستم انطباق انتقال ( TMS ) وارد می شود.
7.2- صلاحیت
7.2.1 – کمیتۀ انضباطی فدراسیون فوتبال مسئول تعیین و تحمیل مجازاتها براساس قوانین انضباطی فدراسیون می باشد.
7.2.2 – روند تعیین مجازاتها میتوانند توسط فدراسیون بنا به صلاحدید خود یا به درخواست یکی از طرفین مربوطه آغاز گردد .
7.3 – مجازاتها برای باشگاهها
بطور اخص ، مجازات های زیر مطابق با قوانین انضباطی فدراسیون فوتبال میتوانند بعلت نقض مفاد پیوست کنونی شامل حال باشگاه ها شوند :
– توبیخ یا تذکر؛
– جریمه؛
– ابطال نتیجه یک مسابقه؛
– بازنده اعلام شدن؛
– محرومیت از یک رقابت؛
– کسر امتیازات؛
– تنزل به یک دسته پایین تر؛
– محرومیت از نقل و انتقالات؛
– برگرداندن پاداشها.
این مجازاتها می توانند بطور جداگانه یا بصورت ترکیبی در نظر گرفته شوند .
ضمیمه 3 الف- روند اداری حاکم بر انتقال بازیکنان بین فدراسیون ها خارج ازسیستم انطباق انتقال ( TMS )
ماده 1: قلمرو
مقررات این پیوست بر روند نقل و انتقال کلیه بازیکنان به استثنای مواردی که مرتبط با پیوست 3 همین مقررات بوده، خصوصاً در ارتباط با بازیکنان آماتور مرد فوتبال یازده به یازده، همۀ بازیکنان زن و همچنین بازیکنان فوتسال اعمال می شود.
ماده 2- اصول
2.1- هر بازیکنی که با یک باشگاه وابسته به یک فدراسیون ثبت کرده است، واجد شرایط بازی در باشگاهی وابسته به یک فدراسیون دیگر نخواهد بود، مگر آنکه گواهینامۀ انتقال بین المللی (ITC ) او مطابق با مواد این پیوست ، توسط فدراسیون قبلی صادر و توسط فدراسیون جدید دریافت شده باشد. فرم های مخصوصی که توسط فیفا برای این منظور تهیه شده یا فرم هایی با عبارت بندی مشابه باید مورد استفاده قرار گیرد.
2.2- در دیرترین حالت ، گواهینامۀ انتقال بین المللی ( ITC ) باید نهایتا در روز آخر دورۀ ثبت فدراسیون جدید درخواست گردد.
2.3- فدراسیونی که گواهینامۀ انتقال بین المللی ( ITC ) را صادر می نماید همچنین باید یک رونوشت از شناسنامۀ فوتبالی بازیکن را ضمیمه نماید.
ماده3- صدور گواهینامۀ انتقال بینالمللی ( ITC ) برای بازیکن حرفهای
3.1- تمام درخواست های ثبت بازیکن حرفه ای باید توسط باشگاه جدید به فدراسیون جدید در طی یکی از دوره های ثبت نقل و انتقالات که توسط فدراسیون مربوطه تعیین شده ، صورت پذیرد. تمام درخواست ها می باید یک رونوشت از قرارداد منعقده مابین باشگاه جدید و بازیکن حرفه ای را به همراه داشته باشد. همینطور، یک رونوشت از قرارداد منعقده نقل و انتقال مابین باشگاه جدید و قدیم،در صورت وجود، نیز می باید به فدراسیون جدید ارائه گردد. یک بازیکن حرفه ای واجد شرایط بازی رسمی در باشگاه جدیدش نخواهد بود مگر آنکه گواهینامۀ انتقال بین المللی (ITC ) او توسط فدراسیون قبلی صادر شده و توسط فدراسیون جدید دریافت شده باشد.
3.2- فدراسیون جدید متعاقب دریافت درخواست باید فوراً از فدراسیون قبلی بخواهد که گواهینامۀ انتقال بینالمللی برای بازیکن حر فه ای را صادر نماید (درخواست ITC). فدراسیونی که بدون درخواست گواهینامۀ انتقال بینالمللی دریافت می دارد حق ثبت بازیکن حرفه ای مربوطه را در یکی از باشگاه هایش ندارد.
3.3- فدراسیون قبلی در هنگام دریافت درخواست گواهینامۀ انتقال بینالمللی ( ITC ) باید فوراً از باشگاه قبلی و بازیکن حرفهای بخواهد که تأیید کنند آیا قرارداد بازیکن حرفهای به پایان رسیده و آیا قرارداد براساس توافق دوجانبه زودتر فسخ شده است یا آیا اختلافی بر سر قرارداد وجود دارد.
3.4- فدراسیون قبلی ظرف هفت روز از زمان دریافت درخواست گواهینامه انتقال بینالمللی ( ITC ) باید یا :
الف. گواهینامۀ انتقال بینالمللی ( ITC ) را برای فدراسیون جدید صادر نموده; یا
ب . به فدراسیون جدید اطلاع دهد که نمیتواند گواهینامۀ انتقال بینالمللی را صادر نماید زیرا قرارداد بین باشگاه قبلی و بازیکن حرفه ای به پایان نرسیده است یا توافق دوجانبهای برای فسخ زودهنگام قرارداد حاصل نشده است.
3.5 – اگر فدراسیون جدید پاسخ درخواست گواهینامل انتقال بین المللی ( ITC ) را ظرف 15 روز از تاریخ انجام درخواست دریافت نکند باید فوراً بازیکن حرفهای را بصورت موقت با باشگاه جدید ثبت کند ( ثبت موقت). ثبت موقت ظرف یکسال پس از درخواست گواهینامۀ انتقال بینالمللی دائمی می گردد. کمیتۀ وضعیت بازیکنان فیفا می تواند یک ثبت موقت را ملغی کند چنانچه در طی این دورۀ یکساله، فدراسیون قبلی دلایل معتبری برای پاسخ ندادن خود به درخواست گواهینامۀ انتقال بین المللی ارائه نماید.
3.6 – در صورت وجود اختلافی قراردادی بین باشگاه قبلی و بازیکن حرفهای، فدراسیون قبلی نباید گواهینامه انتقال بین المللی ( ITC) را صادر نماید. در چنین موردی، بازیکن حرفهای، باشگاه قبلی یا باشگاه جدید محق هستند تا دعوی خود را به فیفا ارجاع دهند . فیفا سپس باید ظرف شصت روز درباره صدور گواهینامه انتقال بین المللی و مجازاتهای ورزشی تصمیم گیری کند.
3.7 – فدراسیون جدید می تواند در صورت دریافت گواهینامۀ انتقال بین المللی (ITC ) بوسیلۀ فاکس به بازیکن مجوز موقتی بازی تا آخر فصل مربوط اعطاء نماید. اگر اصل گواهینامه انتقال بین المللی ( ITC ) تا آن هنگام ارائه نشود، مجوز موقتی بازی برای بازیکن نهایی خواهد بود.
3.8 – قواعد و روند فوق همچنین برای بازیکنانی که متعاقب انتقال با باشگاه جدیدشان دروضعیت آماتور قرار می گیرند نیز اعمال خواهد شد.
ماده 4- صدور گواهینامۀ انتقال بین المللی ( ITC ) برای بازیکن آماتور
4.1 – تمام درخواست های ثبت بازیکن آماتور باید توسط باشگاه جدید به فدراسیون جدید در طی یکی از دوره های ثبت نقل و انتقالات که توسط فدراسیون مربوطه تعیین شده، صورت پذیرد.
4.2 – فدراسیون جدید متعاقب دریافت درخواست باید فوراً از فدراسیون قبلی بخواهد که گواهینامه انتقال بینالمللی برای بازیکن را صادر نماید (درخواست ITC).
4.3 – فدراسیون قبلی ظرف هفت روز از زمان دریافت درخواست گواهینامه انتقال بینالمللی ( ITC ) بایدگواهینامۀ انتقال بینالمللی ( ITC ) را برای فدراسیون جدید صادر نماید.
4.4 – اگر فدراسیون جدید پاسخ درخواست گواهینامۀ انتقال بین المللی ( ITC ) را ظرف 15 روز از تاریخ انجام درخواست دریافت نکند، باید فوراً بازیکن آماتور را بصورت موقت با باشگاه جدید ثبت کند ( ثبت موقت ). ثبت موقت ظرف یکسال پس از درخواست گواهینامۀ انتقال بینالمللی دائمی می گردد. کمیتۀ وضعیت بازیکنان فیفا می تواند یک ثبت موقت را ملغی کند چنانچه در طی این دوره یکساله ، فدراسیون قبلی دلایل معتبری برای پاسخ ندادن خود به درخواست گواهینامه انتقال بین المللی ارائه نماید .
4.5 – قواعد و روند فوق همچنین برای بازیکنانی که متعاقب انتقال با باشگاه جدیدشان دروضعیت حرفه ای قرار می گیرند نیز اعمال خواهد شد.
ماده 5- انتقال قرضی بازیکن
5.1 – مقررات وضع شده در بالا در مورد انتقال قرضی یک بازیکن حرفهای از یک باشگاه وابسته به یک فدراسیون به باشگاهی متعلق به فدراسیونی دیگر نیز اعمال میشود.
5.2 – شرایط قرارداد انتقال قرضی باید به درخواست گواهینامۀ انتقال بینالمللی (ITC ) ضمیمه شود.
5.3 – با سر آمدن مدت انتقال قرضی، گواهینامۀ انتقال بین المللی (ITC ) باید براساس درخواست به فدراسیون باشگاه قرض دهنده بازیکن قرضی بازگردانده شود.
ضمیمه 4 – حق تعلیم و تربیت
ماده 1: هدف
1.1 – تعلیم و تربیت بازیکنان در سنین بین 12 تا 23 صورت می پذیرد. بعنوان قاعدۀ کلی، حق تعلیم و آموزش تا سن 23 سالگی برای دوران آموزشی که تا 21 سالگی طول کشیده، قابل پرداخت خواهد بود، مگر شواهد نشان دهد که بازیکن پیش از 21 سالگی دوران آموزشی را به پایان رسانده است. در حالت اخیر، حق تعلیم و تربیت تا پایان فصلی که بازیکن به سن 23 سالگی میرسد قابل پرداخت می باشد اما محاسبه مبلغ قابل پرداخت مبتنی بر سن بین 12 سالگی و سنی که معلوم گشته بازیکن دوران آموزشی را واقعاً کامل کرده، خواهد بود .
1.2 – تعهد به پرداخت هزینۀ دوران آموزشی بدون تضییع حق نسبت به تعهد پرداخت خسارت ناشی از نقض قرارداد خواهد بود.
ماده 2: پرداخت حق تعلیم
2.1 – پرداخت حق تعلیم هنگامی مقرر میگردد که:
الف. بازیکنی نخستین بار بعنوان حرفه ای ثبت نام کند; یا
ب. بازیکنی حرفهای بین دو باشگاه از فدراسیون های مختلفی ( چه در دوران قرارداد یا در اتمام آن ) پیش از پایان فصل 23 سالگی تولد او انتقال یابد.
2.2 – پرداخت هزینه آموزشی مقرر نمیگردد هرگاه که :
الف. باشگاه قبلی بدون دلیل موجه قرارداد بازیکن را فسخ نماید( بدون تضییع حقوق باشگاههای پیشین )؛
ب. بازیکن به یک باشگاه ردۀ چهار انتقال یابد؛.
ج . بازیکن حرفهای در صورت انتقال، وضعیت آماتوری کسب نماید.
ماده 3: مسئولیت پرداخت حق تعلیم و تربیت
3.1 – با ثبت نام نخست بعنوان بازیکن حرفهای، باشگاهی که بازیکن مزبور را ثبت نام کرده نسبت به پرداخت هزینۀ دوران آموزش به هر یک از باشگاه هائی که بازیکن قبلاً در آن ثبت نام نموده مسئولیت دارد (طبق سوابق شغلی که در شناسنامه ورزشی بازیکن قید شده است) و این پرداخت به دوران آموزشی او که از فصل 12 سالگی آغاز گردیده تعلق می گیرد. میزان مبلغ قابل پرداخت به تناسب دورههایی که در هر یک از باشگاه ها گذرانده و براساس آن محاسبه می شود. در صورت نقل و انتقال بعدی بازیکن، هزینۀ دوران آموزش را تنها به باشگاه قبلی برای مدت زمانی که در آن باشگاه بطور موثرآموزش دیده بدهکار خواهد بود.
3.2 – مهلت پرداخت هزینۀ دوران آموزش در هر دو مورد فوق سی روز به دنبال ثبت نام بازیکن حرفه ای در فدراسیون جدید خواهد بود.
3.3 – هرگاه بین بازیکن حرفهای و هر یک از باشگاه هائی که به او آموزش داده نتوان ارتباط برقرار کرد و یا اگر باشگاههای مزبور ظرف 18 ماه از تاریخ نخستین ثبت نام بازیکن به عنوان حرفه ای خود را معرفی ننمایند، حق تعلیم به فدراسیون (های) کشور یا کشورهائی که بازیکن در آن آموزش دیده پرداخت خواهد شد . اینگونه پرداخت ها در برنامههای توسعه جوانان در فدراسیون (های) مورد نظر صرف خواهند شد .
ماده 4: هزینه های آموزش
4.1 – برای محاسبه هزینه های دوران تعلیم و آموزش و جبران آن، به فدراسیون فوتبال باشگاهها را به نسبت سرمایهگذاری مالی در زمینۀ آموزش حداکثر به چهار دسته تقسیم می نماید . هزینه های آموزش برای هر ردهای تنظیم میشود و معادل مبلغ مورد نیاز برای آموزش یک بازیکن برای یکسال ضربدر میانگین "عامل بازیکن " که نسبت بازیکنانی که نیاز به آموزش داشته تا یک بازیکن به بازیکنان حرفهای مبدل شود، می باشد.
4.2 – هزینههای آموزش بر مبنای هرکنفدراسیون برای هر دسته از باشگاهها و نیز دسته بندی باشگاههای هر یک از فدراسیونها مقرر می گردد و در وب سایت فیفا انتشار یافته است. فدراسیون ها ملزم می باشند تا اطلاعات مربوط به طبقه بندی آموزش باشگاههای خود را در سیستم انطباق انتقال ( TMS ) همواره به روز نگاه دارند ( به پیوست 3، ماده 5.1 بند 2 مراجعه شود ).
ماده 5: محاسبه هزینه های آموزش
5.1 – بعنوان قاعدۀ کلی ، برای محاسبه وجه پرداختی بابت جبران هزینۀ آموزشی به باشگاه (های) قبلی بازیکن، لازم است هزینه هایی که بر باشگاه جدید تحمیل خواهد شد در صورتیکه خودش به بازیکن تعلیم داده باشد را منظور نمود.
5.2 – برهمین اساس، بازیکنی که اولین بار بعنوان حرفه ای قرارداد منعقد مینماید، وجه قابل پرداخت بابت هزینه آموزش او با منظور نمودن هزینههای آموزشی باشگاه جدید ضرب در تعداد سالهای آموزش اصولًا از فصل دوازدهمین سال تولد بازیکن تا فصل بیست و یکم سال تولد وی محاسبه میگردد. در صورت نقل و انتقالات بعدی بازیکن، هزینۀ دوران آموزش براساس هزینههای آموزش باشگاه جدید ضرب در تعداد سالهای آموزش در باشگاه قبلی محاسبه خواهد شد .
5.3 – برای اطمینان از اینکه هزینۀ آموزشی برای بازیکنان خیلی جوان با این سیستم محاسبه میزان بالایی نمیباشد ، هزینۀ آموزشی برای بازیکنان 12 تا 15 سال (چهار فصل) همانند دسته چهارم باشگاهها از جدول هزینههای آموزشی میباشد. این استثنا به هر حال در جایی که پرداخت حق تعلیم و آموزش پیش از پایان فصل 18 سالگی تولد بازیکن بوقوع می پیوندد ( به پیوست 4، ماده 2بند 1 مراجعه شود ) قابل اجرا نمیباشد .
5.4 – اتاق حل و فصل اختلاف می تواند اختلافات مربوط به میزان وجه قابل پرداخت بابت جبران هزینههای آموزش را رسیدگی نموده و در تعدیل میزان وجه پرداختی در صورت وجود عدم تناسب آشکار صلاحیت دارد.
ماده 6: مقررات خاص
6.1 – میزان هزینۀ قابل پرداخت بابت آموزش باید بر اساس موارد زیر معین گردد:
الف. هرگاه بازیکن از یک باشگاه دسته پائین به دسته بالاتر انتقال یابد، محاسبه براساس میانگین هزینه های آموزشی دو باشگاه صورت می گیرد؛.
ب. چنانچه بازیکن از دسته بالاتر به رده پائین تر انتقال یابد محاسبه بر اساس هزینه های آموزش باشگاه رده پائین تر تعیین خواهد شد.
6.2 – پایان فصل آموزش می تواند پیش از 21 سالگی تولد بازیکن اتفاق بیافتد چنانچه ثابت شود که بازیکن مزبور پیش از آن زمان آموزش خود را به اتمام رسانده است .
6.3 – هرگاه باشگاه پیشین پیشنهاد قرارداد به بازیکن ندهد، هزینه آموزشی قابل پرداخت نبوده مگر آنکه باشگاه مزبور بتواند توجیه نماید که نسبت به دریافت چنین هزینه جبرانی محق می باشد. باشگاه قبلی باید حداقل شصت روز مانده به انقضای قرارداد اخیر از طریق پست سفارشی بصورت مکتوب به بازیکن پیشنهاد قرارداد بدهد . بعلاوه این پیشنهاد باید حداقل معادل ارزش قرارداد اخیر باشد. مفاد این ماده بدون تضییع حق هزینه جبرانی باشگاه ( باشگاه های ) پیشین بازیکن می باشد.
ماده 7: مجازات های انضباطی
کمیتۀ انضباطی فدراسیون فونبال می تواند اقدامات انضباطی را بر باشگاه ها یا بازیکنانی که تعهدات مطروحه در این پیوست را رعایت نکنند، اعمال نماید.
ضمیمه 5 – سازوکار همبستگی و مشارکت
ماده1: سهم همکاری
هرگاه بازیکن حرفه ای طی مدت قرارداد معتبر خود انتقال یابد ، پنج درصد از هرگونه غرامتی به غیر از هزینۀ آموزشی را که به باشگاه پیشین پرداخت می کند باید از مبلغ کل این هزینه جبرانی کسر و توسط باشگاه جدید بعنوان سهم همکاری بین باشگاهی ( باشگاهها ) که طی سالها در تعلیم و آموزش وی نقش داشته اند، تقسیم نماید. این اعانه همبستگی تعداد سالهائی ( اگر کمتر از یکسال باشد به نسبت محاسبه میشود ) را که بازیکن در باشگاه مربوطه بین فصول دوازدهمین سال تولد و بیست و سومین سال تولد او ثبت شده بود را منعکس می نماید. این امر به قرار ذیل است :
– فصل تولد 12 سالگی : 5% ( به عنوان مثال %25/0 از کل هزینه )؛
– فصل تولد 13 سالگی : 5 % ( به عنوان مثال %25/0 از کل هزینه )؛
– فصل تولد 14 سالگی : 5 % ( به عنوان مثال % 25/0 از کل هزینه ) ؛
– فصل تولد 15 سالگی : 5 % ( به عنوان مثال % 25/0 از کل هزینه )؛
– فصل تولد 16 سالگی : 10 % ( به عنوان مثال % 5 /0 از کل هزینه )؛
– فصل تولد 17 سالگی : 10 % ( به عنوان مثال %5/0 از کل هزینه )؛
– فصل تولد 18 سالگی : 10 % ( به عنوان مثال %5/0 از کل هزینه ).
ماده 2: نحوه پرداخت
2.1 – باشگاه جدید باید سهم همکاری به باشگاه آموزش دهنده بر اساس موارد فوق را تا 30 روز پس از ثبت نام بازیکن پرداخت نماید.
2.2 – محاسبۀ مبلغ سهم همکاری بر عهده باشگاه جدید بوده و در قبال تقسیم آن مطابق با ادوار تاریخچه بازی مذکور در شناسنامه فوتبالی بازیکن مطرح شده مسئولیت دارد. چنانچه ضرورت داشته باشد بازیکن نیز به سهم خود باید باشگاه جدید را نسبت به ایفای این تعهدات یاری نماید.
2.3 – هر گاه ارتباط بین بازیکن حرفهای و هر یک از باشگاههائی که به او آموزش داده ظرف 18 ماه از انتقال او اثبات نگردد اعانه همبستگی به فدراسیون فوتبال تعلق یافته که این مبلغ باید بابت برنامههای توسعه فوتبال جوانان صرف گردد .
2.4 – کمیتۀ انضباطی فدراسیون فوتبال میتواند جرائمی انضباطی را بر باشگاهی که تعهدات مذکور در این پیوست را رعایت ننموده وضع نماید.
ضمیمه 6 – آئین رسیدگی اتاق ملی حل اختلاف
ماده 1: صلاحیت رسیدگی
اتاق در ابتدا نسبت به صلاحیت خود رسیدگی نموده و در صورتی که تشخیص دهد که ازلحاظ قانونی واجد شرایط رسیدگی نمی باشد باید پرونده را فوراً به ارگانی که تشخیص می دهد واجد شرایط می باشد احاله داده و طرفین دعوی را از این امر مطلع سازد.
ماده 2: تعهد به رازداری
اعضای اتاق حل اختلاف ملزم به رازداری رسمی در خصوص تمامی وقایعی هستند که در طی رسیدگی و انجام وظایف به اطلاع آنها رسانده می شود. به طور خاص، آنها از فاش نمودن محتویات تصمیم گیری منع می شوند.
ماده 3: اعتراض
3.1 – در صورتی که اوضاع واحوال موجب شک مشروع به مستقل بودن یکی از اعضای اتاق شود، عضو مذکور می باید بلافاصله از رسیدگی انصراف دهد. این موضوع خصوصاً در موارد ریز می باشد:
الف. وی دارای منافعی در مورد اختلاف می باشد خواه به طور مستقیم یا غیر مستقیم به طور شخصی یا به دلیل نمایندگی یک موسسه حقوقی؛
ب. باشگاه او درگیر بوده یا ارتباطات فامیلی وجود دارد( همسر یا فامیل سببی و نسبی یکی از طرفین دعوی و یا نماینده وی)، رابطه وابستگی، دوستی صمیمی یا دشمن شخصی با یکی از طرفین دعوی یا نماینده وی داشته باشد.
3.2 – هر یک از اعضای اتاق که ملزم به کناره گیری می باشد می باید رئیس اتاق را از این امر مطلع ازد.
3.3 – اعنراض نسبت به یکی از اعضای اتاق که نسبت به بیطرفی یا مستقل بودن وی تردید موجه وجود دارد، می باید توسط طرفین دعوی صورت پذیرد. این اعتراض می باید ظرف 5 روز از آگاهی یافتن از زمینه های اعتراض به صورت مکتوب به اتاق تسلیم شود و قصور در آن موجب از دست رفتن حق اعتراض خواهد شد. درخواست اعتراض باید به دقت زمینه اعتراض و مدارک مرتبط با آن را بیان دارد.
ماده 4: تصمیم گیری نسبت به اعتراض
4.1 – در صورت اعتراض به یکی از اعضا، اتاق بدون حضور او نسبت به اعتراض مطروحه رسیدگی می نماید.
4.2 – اگر اعتراض در طی رسیدگی مورد قبول واقع شود، تمام مراحل رسیدگی که با حضور عضو مورد اعتراض صورت پذیرفته، باطل خواهد شد.
4.3 – درخواست تجدیدنظر نسبت به اینگونه تصمیمات به اعتراضات همزمان با اعتراض به خود رأی صادره در اصل دعوی صورت خواهد گرفت.
ماده 5: طرفین دعوی
طرفین دعوی در اتاق حل اختلاف، بازیکنان فوتبال، باشگاه ها، فدراسیون فوتبال و اعضای آن، مقامات رسمی و کارگزاران رسمی بازیکنان و مسابقات، می باشند.
ماده 6 – حقوق بنیادین رسیدگی
6.1- حقوق بنیادین رسیدگی طرفین دعوی و به طور خاص حق رفتار برابر و حق استماع سخنان آنان ( به ویژه حق توضیح اعمال، بررسی پرونده، حق ارائه مستندات و حضور در اخذ دلایل و تصمیم گیری در اصل دعوی) باید تضمین شود.
ماده 7: نمایندگی
طرفین دعوی می توانند فردی را به انتخاب خود به عنوان نمایندگان حرفه ای منصوب نمایند. هیأت تصمیم گیرنده ممکن است الزام نماید که نمایندگان اعتبارنامه خود را بوسیله یک وکالتنامه ثابت نمایند.
ماده 8: شکل رسیدگی
رسیدگی به صورت کتبی بوده و نامه های الکترونیکی (E-mail) قابل قبول نمی باشند.
ماده 9: تبادل مکاتبات
مکاتبات به آدرس قانونی طرفین دعوی و نمایندگان قانونی آنها تسلیم خواهد شد. این مکاتبات به طریقی ارسال خواهند شد که بتوان از گیرنده رسید دریافت نمود.
ماده 10- رعایت مهلت های قانونی
10.1 – طرفین دعوی باید اظهارات خود را در ظرف مهلت تعیین شده در مقررات اتاق یا سایرقوانین تسلیم نمایند. در صورت تحویل تا نیمه شب روز آخر مهلت مقرر و تأیید آن با دریافت رسید از دبیرخانه یا قبض پستی، مهلت تعیین شده رعایت شده است.
10.2 – برعهدۀ فرستنده مدارک است که دلیل رعایت مهلت زمانی را ارائه نماید.
10.3 – به عنوان یک قاعدۀ کلی، مهلت مقرر از طرف اتاق نباید کمتر از 10 روز و بیش از 20 روز باشد. در موارد اضطراری، مهلت تعیین شده ممکن است به 24 ساعت کاهش یابد.
10.4- در جایی که این مقررات نتایج قصور در رعایت مهلت قانونی را مشخص ننموده باشد، این موضوع به وسیله خود اتاق تعیین خواهدشد.
ماده 11: محاسبۀ مهلت قانونی
11.1 – مهلت قانونی از روز بعد از دریافت ابلاغیه ها توسط طرفین آغاز می شود. روزهای غیر کاری و تعطیلات عمومی در تعیین مهلت قانونی محاسبه نخواهد شد.
11.2 – مهلت قانونی در نیمه شب آخرین روز به پایان می رسد. اگر روز آخر روز غیرکاری یا تعطیل رسمی باشد، مهلت قانونی روز کاری بعدی خاتمه می یابد.
ماده 12: تمدید و تنظیم مجدد مهلت قانونی
12.1 – مهلت های قانونی مقرر در این مقررات تمدید نخواهد شد.
12.2 – مهلت های قانونی که تعیین آن ها براساس مقررات برعهده اتاق می باشد را می توان با دلیل موجه تمدید نمود اگر درخواست مستدلی قبل از اتقضا مهلت به عمل آمده باشد.
12.3- در جائی که یکی از طرفین یا نماینده وی قادر نباشد که مهلت مقرر به دلیلی خارج از کنترل وی رعایت نماید، مهلت قانونی پس از دریافت درخواست مستدل ظرف 3 روز از وقوع مانع مجدداً آغاز می گردد.
ماده 13: اظهاریه
13.1- طرفین باید اظهاریه ای تهیه نموده که حاوی نکات زیر باشد:
الف. نام و نام خانوادگی، اختیارات آدرس خواهان و نماینده وی؛
ب. مختصری از حقایق دعوی؛
ج. نتیجه گیری آنها؛
د. مبنای حقوقی اظهاراتشان؛
ه. هرگونه مدرکی که در اختیار دارند( اصل مدارک مربوط به دعوی؛ نام و آدرس سایر اشخاص حقیقی و حقوقی مرتبط با جنبه های مختلف دعوی)؛
و. ارزش اختلاف خصوصاً در اختلافات مربوط به اموال.
13.1 – اظهاریه باید دارای تاریخ بوده و در دونسخه امضا شده تسلیم گردد؛
13.3 – خواهان تأییدیه ای که شماره گذاری شده و به امضای رئیس اتاق رسیده است را دریافت خواهد داشت؛
13.4 – هر اظهاریه ای که ناقص بوده، دارای امضا نبوده یا توسط نمایندۀ عیر مجاز امضا شده است را به فرستنده آن عودت خواهد داد. مهلت اندکی برای رفع نواقص از طرف اتاق تعیین خواهد شد و در صورت کوتاهی در تکمیل، ادعا مورد بررسی قرار نخواهد گرفت.
13.5 – در صورتی که دلیلی مبنی بر بی اعتباری ادعا وجود نداشته باشد، موضوع به طرف دیگر یا طرفین ذینفع ارجاع داده می شود و از آنها دعوت می شود که دیدگاه یا پاسخ خود را در ظرف مهلت قانونی ارائه نمایند. در صورت عدم پاسخگویی یا اظهار دیدگاه در مهلت تعیین شده، بر مبنای مدارک و مستندات موجود تصمیم گیری خواهد شد. تبادل مکاتبات برای بار دوم تنها در موارد خاص و با تصمیم اتاق حل اختلاف امکان پذیر می باشد.
ماده 14: جلسۀ رسیدگی برای تحقیق و صدور رأی، صورتجلسات
14.1 – اتاق ممکن است که طرفین را برای حضور در جلسه رسیدگی برای تحقیق و صدور رأی احضار نماید مگر آنکه تشخیص دهد که پرونده برای تصمیم گیری آماده می باشد.
14.2 – هنگامی که جلسۀ رسیدگی تعیین گردید، رئیس اتاق فردی را برای تهیه صورتجلسات منصوب خواهد نمود که به امضای رئیس، طرفین دعوی، شاهدان (در صورت اقتضا) و کارشناسان خواهد رسید.
ماده 15: دلیل
15.1 – اتاق حل اختلاف در بررسی دلایل از روش های زیر استفاده خواهد نمود:
الف. پرسش از طرفین دعوی؛
ب. استماع اظهارات شاهدان؛
ج. ارزیابی گزارشات کارشناسان؛
د. بررسی اسناد ارائه شده؛
ه. هر روش دیگری را که مناسب تشخیص دهد.
15.2 – اتاق مدارکی را مورد نظر قرار می دهد که مناسب می داند. اتاق بر اساس اقناع خود تصمیم گیری خواهد نمود.
15.3 – وظیفۀ اثبات بر طرفی است که آن را اظهار نموده است.
15.4 – اتاق می تواند مدارکی به غیر از آنچه طرفین ارائه نموده اند را در صورت اقتضا در نظر گیرد.
15.5 – در جائیکه اخذ مدارک از طریق دادن شهادت یا گزارشات کارشناسی متضمن مخارجی باشد، این مخارج باید توسط خواهان پرداخت شود.
15.6- اتاق به واسطۀ مقام خود یا به درخواست یکی از طرفین ممکن است از پذیرش مدرکی که مرتبط با موضوع نبوده یا باعث تاخیر در رسیدگی شود، خودداری نماید.
ماده 16: تکلیف طرفین دعوی به همکاری
16.1 – طرفین دعوی ملزم به همکاری فعال در اثبات وافعیت می باشند.
16.2 – در صورت عدم توجه کافی طرفین، رئیس اتاق پس از صدور اخطار می تواند آنها را تا مبلغ………. ریال جریمه نماید.
16.3 – در صورت عدم همکاری طرفین دعوی، اتاق حل اختلاف بر مبنای مدارک در اختیار تصمیم گیری خواهد نمود.
ماده 17: تکلیف برای حضور
تمام افرادی که ملزم به رعایت قوانین و مقررات فدراسیون و سازمان لیگ بوده مکلف به رعایت احضاریه های اتاق می باشند.
ماده 18: استماع اظهارات شاهدان
18.1 – اتاق در مرحلۀ نخست می باید مدارک شناسایی شاهدان را تأیید نماید و نتیجۀ دادن شهادت دروغ را به آنها اخطار نماید.
18.2 – اتاق خود جریان رسیدگی به اظهارات شاهدان را هدایت خواهد نمود و به طرفین دعوی امکان درخواست از شاهدان برای روشن نمودن یا تکمیل شهادتشان را خواهد داد.
18.3 – پس از استماع سخنان ، شاهدان باید آن را خوانده و امضا نمایند.
ماده 19: گزارشات کارشناسان
19.1 – در جایی که نیاز به دانش کارشناسان برای تائید یا ارزیابی وقایع خاصی بوده باشد، اتاق می تواند موضوع را به کارشناسی ارجاع دهد. کارشناسان سپس گزارش مکتوبی را در مهلت تعیین شده از طرف اتاق تهیه خواهند نمود. کارشناسان همچنین ممکن است در جلسه رسیدگی شهادت دهند.
19.2 – اتاق با توجه به مقام خود یا به واسطه درخواست هر یک از طرفین ممکن است:
الف. درخواست ارائه اطلاعات تکمیلی از کارشناس نماید؛
ب. درخواست ارائه نظر از کارشناسی دیگر نماید در صورتی که گزارش کارشناسی اولیه ناقص، مبهم یا متناقض باشد.
19.3 – مقررات مربوط به اعتراض مذکور در ماده 3 فوق از طریق قیاس برای کارشناسان تیز اعمال خواهد شد.
ماده 20 : ارائۀ دلیل
20.1 – هر یک از طرفین یا اشخاص ثالث که تابع اساسنامه و مقررات فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ می باشند، ممکن است توسط اتاق ملزم شوند تا هرگونه مدرک و دلیلی را که در ارتباط با دعوی در اختیار دارند را ارائه نمایند.
20.2 – طرفین دعوی ار حق بررسی مدارک برخوردار بوده مگر آنکه این مدارک از درجۀ اهمیتی برخوردار بوده که محرمانه بودن آنها را ایجاب می نماید.
ماده 21 : خاتمه تحقیقات
هنگامیکه تمام دلایل جمع آوری گردید، اتاق ختم تحقیق را اعلام نموده و ار آن لحظه به بعد هیچگونه مدرک جدیدی از طرفین پذیرفته نخواهد شد.
ماده 22: صورت اظهارات طرفین دعوی
هر یک از طرفین که در رسیدگی شفاهی حضور داشته اند پس از اعلام مسئول رسیدگی به دعوی مبنی بر خاتمه یافتن رسیدگی می باید که صورت اظهارات خود را به طور کتبی تسلیم نمایند.
ماده 23: شور
اتاق حل اختلاف با اکثریت آرا تصمیم گیری خواهد نمود. رئیس جلسه و سایر اعضای حاضر هر کدام دارای یک رأی می باشند. تمام اعضای حاضر مکلف به دادن رأی می باشند و در صورت مساوی بودن آرا، رأی رئیس تعیین کننده خواهد بودو همچنین از طریق مکاتبه می توان اقدام به رأی گیری نمود.
ماده 24: شکل و محتویات آرا
تصمیمات اتاق حل اختلاف کتبی بوده و موارد زیر را باید بیان دارد:
الف. تاریخ تصمیم گیری؛
ب. نام اعضای اتاق؛
ج. نام طرفین دعوی و نمایندگان آنها؛
د. نتیجه گیری های طرفین دعوی؛
ه. یافته های مربوط به حقایق و امور حقوقی؛
و. تصمیم اتخاذ شده از جمله و سهم هزینه های دادرسی؛
ز. امضای رئیس اتاق؛
ح. تعیین راه حلهای حقوقی در دسترس نظیر شکل تجدیدنظر خواهی، مقام رسیدگی کننده به درخواست تجدیدنظر و مهلت فانونی برای درخواست آن.
ماده 25: ابلاغ آرا
25.1 – پس از تصمیم گیری، اتاق حل اختلاف آن را به طور کتبی به دبیرخانۀ سازمان لیگ تسلیم نموده که بلافاصله دبیرخانه می باید آن را به طرفین دعوی و نمایندگان آنها ابلاغ نماید.
25.2 – در موارد اضطراری، اتاق می تواند نتیجه رأی را به طرفین ابلاغ نموده و اصل رأی ظرف 20 روز به طرفین اطلاع داده خواهد شد.
25.3 – فرض می شود که طرفین دعوی از زمانی که رأی برای آنها پست یا فاکس شده رأی را دریافت نموده اند. ابلاغ رأی به نمایندگان طرفین نیز معتبر می باشد.
ماده 26: هزینۀ رسیدگی
هزینۀ رسیدگی در اتاق حل اختلاف ده میلیون ریال می باشد که می باید به حساب سازمان لیگ واریز گردد.
ماده 27: انتشار
هر رأیی که دارای نفع عمومی بوده با ترتیبی که اتاق مشخص نموده با پوشیده ماندن طرفین دعوی از طرف سازمان لیگ منتشر خواهد شد.
ماده 28: تجدیدنظرخواهی
28.1 – به عنوان اقدام نهایی، تصمیمات اتاق حل اختلاف در نزد کمیتۀ فرجام سازمان لیگ قابل تجدیدنظرخواهی می باشد. این کمیته شامل افراد زیر می باشد:
الف. رئیس مستقل کمیته که دارای سوابق حقوقی بوده و صلاحیت او به تائید اتحادیه بازیکنان حرفه ای فوتبال رسیده است و توسط هیأت رئیسه سازمان لیگ بدین سمت منصوب می گردد؛
ب. یک نفر به انتخاب سازمان لیگ،
ج. یک نفر به انتخاب اتحادیه بازیکنان حرفه ای.
28.2 – کمیتۀ فرجام صلاحیت رسیدگی به کلیۀ تصمیمات اتاق وضعیت بازیکنان و اتاق حل اختلاف را دارا بوده و می تواند آن تصمیمات را نقض یا تأیید نموده یا هر تصمیمی را که ضروری می داند اتخاذ نماید. کمیته با اکثریت آرا تصمیم گیری خواهد نمود.
28.3 – مهلت تجدیدنظرخواهی 21 روز از تاریخ دریافت رأی به طور کامل می باشد.
28.3 – رسیدگی به تجدیدنظرخواهی با درخواست کتبی که به دبیرخانه سازمان لیگ با شرائط زیر ارائه می شود، آغاز می گردد:
الف. نام و آدرس فرجام خواه و فرجام خوانده؛
ب. مقرراتی که بر طبق آن درخواست تجدیدنظر صورت گرفته است؛
ج. ماهیت فرجام خواهی و وقایع مرتبط با آن؛
د. وسائل جبران خسارات که درخواست شده است؛
ه. هرگونه مدارک و دلایل مورد استناد که رونوشت آنها باید ضمیمه شود؛
و. رسید واریز مبلغ بیست و پنج میلیون ریال به حساب سازمان لیگ بابت تجدیدنظرخواهی.
28.4 – به محض دریافت درخواست تجدیدنظر خواهی، دبیرخانه ملزم می باشد که:
الف. از کامل بودن درخواست تجدیدنظر و رعایت مهلت های قانونی اطمینان یابد؛
ب. یک نسخه از درخواست به همراه مدارک پیوست به رئیس و اعضای کمیته ارائه می گردد؛
ج. یک نسخه از مدارک فوق برای فرجام خوانده ارسال می گردد.
28.5 – فرجام خوانده مکلف است تا ظرف 14 روز پاسخ کتبی خود به همرا رونوشت تمام مدارک استنادی را از طریق پست سفارشی به دبیرخانه سازمان لیگ تسلیم نماید.
28.6 – ظرف یک هفته از دریافت پاسخ فرجام خوانده، سازمان لیگ موظف است که:
الف. رونوشت مدارک دریافتی را به رئیس کمیته تسلیم نماید؛
ب. رونوشت مدارک دریافتی را به فرجام خواه تسلیم نماید.
28.7 – رئیس کمیته دستورات لازم جهت هدایت جریان رسیدگی را یه طور مکتوب به طرفین دعوی ابلاغ نموده که طرفین مکلف به رعایت آن بدون هرگونه تأخیری می باشند.
28.8 – رئیس کمیته به واسطه مقام خود از حق احضار هر شخصی برای حضور در جلسه رسیدگی، ارائه شهادت و تسلیم مدرک برخوردار می باشد و در صورت غیبت و عدم رعایت موارد فوق، براساس این قوانین متخلف شناخته خواهد شد.
28.9 – دبیرخانه تمام اقدامات لازم جهت برگزاری جلسه رسیدگی را انجام داده و تاریخ و زمان رسیدگی را به طور کتبی به اطلاع طرفین خواهد رساند.
28.10 – اگر یکی از طرفین دعوی در جلسه رسیدگی غیبت نماید، اتاق ممکن است رسیدگی را تعطیل و به جلسه بعد موکول نموده یا در غیاب وی به رسیدگی ادامه دهد.
28.11 – رئیس کمیته دارای اختیار تام در شیوه ادارۀ جلسه رسیدگی می باشد.
28.12 – جلسۀ رسیدگی به طور خصوصی برگزار خواهد شد.
28.13 – هر یک از طرفین محق می باشند ک
ه در جلسۀ رسیدگی دارای مشاور یا وکیل حقوقی بوده مشروط برآنکه قبلاً ظرف 14 روز این امر را به طور کتبی به اطلاع رئیس اتاق و طرف دیگر برساند.
28.14- تصمیم اتاق باید در اسرع وقت به طور کتبی و از طریق دبیرخانه به طرفین دعوی ابلاغ گردد.
28.15- اتاق می باید دلایل تصمیم خود را بیان دارد.
28.16 – تصمیمات اتاق، نهایی و الزام آور می باشد.
ماده 29: عدم مسئولیت
اعضای اتاق وضعیت بازیکنان، اتاق حل اختلاف و کمیته قرجام در قبال فعل و ترک فعل خود در ارتباط با رسیدگی هیچگونه مسئولیت شخصی نخواهند داشت.
برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)
Saturday, 14 December , 2024