رئیس اکادمی ملی فوتبال درباره ایجاد آکادمیها توسط باشگاههای لیگ برتری گفت: اگر باشگاهی گزارشات خود را به صورت کامل ارسال نکند، مجوزش لغو می شود.
به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، محمدحسین علیزاده در پاسخ به این سوال که آیا در جهت اهداف آکادمی ملی فوتبال، این مرکز تیمداری می کند یا خیر اظهار داشت: آکادمی ملی فوتبال تیمداری نمی کند. در واقع ما بحث مدیریت جریان را در این مرکز داریم. قرار است تا رده های سنی زیر 8، 9، 10، 11، 12، 13 سال را زیر نظر خود داشته و اردوهای مختلفی را در این رده های سنی برگزار کنیم. این تیمها در کنار دیگر تیم های ملی اردو خواهند داشت و تمرین می کنند.
وی افزود: ما حافظ منافع خانواده ها هستیم تا چرخه مناسبی را بر روند مدارس فوتبال شاهد باشیم. کار ما بیشتر نظارتی است تا دخالت. باشگاهها باید در بخش آکادمی فعال شوند و ما را از لحاظ بازیکنان حمایت کنند که در تیم های ملی با کمبود استعدادها مواجه نباشیم. این وظیفه تیم های ملی نیست که بازیکنان را تربیت و در اختیار باشگاهها قرار دهد.
علیزاده درباره اینکه به نظر می رسد باشگاههایی که آکادمی دارند به صورت صوری در رده های پایه فعالیت می کنند یادآور شد: به سمتی پیش می رویم تا نهاد آموزشی و هویتی مشخص برای آکادمی ها تعریف کنیم. پس از اعلام اینکه باشگاهها باید آکادمی داشته باشند و در آکادمی ها فوتبال آموزان در رده های سنی پایه حضور داشته باشند، با استقبال مواجه شدیم. اینکه31 استان بتوانند آکادمی داشته باشند در بضاعت استانها نبود و عملا سرمایه گذاری هم در این رابطه صورت نمی گرفت. طی پیشنهادی که به سازمان لیگ ارائه کردیم، قرار شد هر باشگاه یک آکادمی داشته باشد تا فوتبال پایه در آن شکل بگیرد. در واقع باشگاهها شبکه فوتبال آموزشی کشور هستند و بدون شک خانواده ها در آینده به باشگاهها رو می آورند.
وی ادامه داد: از 16 تیم حاضر در لیگ برتر 10 تیم دارای آکادمی های استاندار مطابق با چک لیست های آکادمی ملی فوتبال هستند. معتقدم 70 درصد باشگاهها امکان این را دارند که آکادمی داشته باشند. در پایان شهریورماه ارزیابی نهایی از آکادمی های موجود خواهیم داشت و در صورت عدم فعالیت و یا کم کاری، بدون شک پروانه آکادمیشان را لغو می کنیم.
رئیس آکادمی ملی فوتبال تصریح کرد: تاکنون تیم های فولاد خوزستان، سپاهان، تراکتورسازی تبریز، پیکان، ساپیا و راه آهن آکادمی های خود را فعال کرده اند. تیم نفت نیز فعالیت خود را شروع کرده و با توجه به عدم ارسال مدارک و گزارشات تیم پرسپولیس در اختیارمان قرار نگرفته و تیم استقلال نیز در بخش آکادمی هیچ مجوز فعالیتی ندارد.
وی یادآور شد: متاسفانه برخی از مدیران تیم ها بیشتر به فکر تیمداری در رده بزرگسال خود هستند و رغبت چندانی برای ایجاد آکادمی و یا پیشرفت آن ندارند. خوشبختانه با ابلاغیه سازمان لیگ، 20 درصد هزینه های یک باشگاه باید برای آکادمی صرف شود و بخشی از بازیکنان در تیم های پایه باشد که امسال این امر اجرایی شده است. به نظر من باشگاه فولاد خوزستان با توجه فعالیت های مستمرش در آکادمی و لیگ های پایه مزد زحماتش را پس از چند سال گرفت و توانست قهرمانی لیگ برتر را به خود اختصاص دهد.
علیزاده در پاسخ به این سوال که چرا نسبت به گذشته استقبال مردم از حضور در استادیوم های ورزشی کمتر شده گفت: صورت مسئله کاملا روشن است. اولین اصل احترام به ارباب رجوع است. دومین مسئله امکاناتی است که در اختیارشان قرار می گیرد و بسیار محدود است. زمانی که فردی علاقمند به فوتبال وارد ورزشگاهی می شود که امکانات ندارد، آرامش ندارد و در نهایت امنیتش تامین نمی شود، چرا باید انتظار رشد تعداد تماشاچیان و پر شدن ورزشگاه ها را داشته باشیم؟
وی عنوان کرد: باشگاه سپاهان را برایتان مثال می زند. برای اسکان تماشاگرانش، رفت و امد و در مجموع امکاناتی که این باشگاه در نظر گرفته قابل قبول بوده و طرفدارانش نیز این تیم را تنها نمی گذارند. برخی باشگاهها نیز تا حدودی تلاش می کنند اما تلاششان مقطعی بوده و چندان مثمر ثمر نیست. در باشگاههای دنیا مردم با قیمت بالا لباس تیم مورد علاقه شان را می خرند، صندلی های خود را برای هر بازی رزرو می کنند اما آیا در ایران می توان چنین کاری را انجام داد؟ و یا رفتار برخی از بازیکنان که در لیگ حرفه ای رقابت می کنند آیا واقعا مناسب است؟ اگر فردی به همراه فرزندش در ورزشگاه حضور داشته باشد و شاهد رفتارهای نادرست باشد آیا بازهم باید با استقبال بالا به استادیوم روی آوید؟ در هر صورت تلاش مجموعه فدراسیون فوتبال رفع چنین مشکلاتی است. بدون شک تلاش خود را برای رفع آن بکار می گیرد.
برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)
Friday, 13 December , 2024