دبیرکل پیشین فدراسیون فوتبال گفت: امیدوارم پرسپولیسی ها با شهرخودرو به جمع‌بندی برسند تا پنجره باشگاه پرسپولیس باز شود.

مهدی محمدنبی دبیرکل پیشین فدراسیون فوتبال امروز (جمعه) اعلام کرد که در انتخابات 8 شهریور‌ماه ریاست فدراسیون فوتبال شرکت خواهد کرد.

مهدی محمد نبی درباره طلب باشگاه شهرخودرو از پرسپولیس که ماجرای آن از زمان عضویت خودش در هیات مدیره تیم تهرانی آغاز شده است، اظهار داشت: درویش مدت کمی است که در پرسپولیس مسئولیت دارد و بحث بدهی از محل‌های مختلف سبب می‌شود به او فشار وارد شود. امیدواریم هرچه سریع‌تر بتواند بدهی شهرخودرو را تسویه کند. در آن زمان هم انصاری‌فرد طبق توافق با حمیداوی زمان گرفته بود تا بدهی پرسپولیس پرداخت شود. آن زمان گذشت و هیات مدیره و مدیرعاملی که در آن دروه در پرسپولیس بودند جدا شدند.

وی ادامه داد: اکنون بحث به دوره مدیریت درویش رسیده است. او جزو پیشکسوتانی است که در ورزش سابقه دارد و امیدوارم طرفین بنشینند و با هم به جمع‌بندی برسند تا پنجره باشگاه پرسپولیس باز شود. البته خود حیدپور هم می‌داند که ناگهان پنج تا هفت میلیارد پول بابت تاخیر و تادیه به شهرخودرو نمی‌رسد و باید درمورد این مبلغ بررسی‌های لازم انجام شود.

نبی درباره اینکه خالی شدن خزانه مربوط به کدام دوره مدیریتی بود، توضیح داد: بخشی از این موضوع به دلیل دریافت نشدن منابع درآمدی مان از فیفا و AFC است. همه می‌دانیم چه مشکلاتی داریم و به همان دلایل آنها مبالغ در وجه فدراسیون را پرداخت نمی‌کردند. طبیعی بود فدراسیون فوتبال با خزانه خالی مواجه شود. از طرفی وقتی کرونا آمد، بیشتر مجموعه‌هایی که با فدراسیون، سازمان لیگ و حتی باشگاه‌ها قرارداد تبلیغاتی داشتند به دنبال اقاله قرارداد رفتند زیرا خودشان هم درآمدی نداشتند که بخواهند درآمد فدراسیون را بدهند.

وی افزود: در کنار این مسئله اساسنامه پاشنه آشیل فدراسیون بود. فیفا و AFC اولتیماتوم و تاکید مکرر داشتند که باید اساسنامه را به سرانجام برسانید و هرچه سریع‌تر انتخابات را برگزار کنید. این موارد جزو بحران‌هایی بود که در کف فوتبال وجود داشت. بحران‌های دیگری هم بود. سعی کردیم در سال 99 آرامش را در سطح فوتبال ملی کشور ایجاد کنیم و نمی‌خواستیم به این بحران‌ها چندان پرداخته شود.

دبیرکل پیشین فدراسیون فوتبال درخصوص اینکه او توانست وضعیت اساسنامه را به سر و سامان برساند اما چه اتفاقی رخ داد که نتوانستیم برای بند یک تاییدیه بگیریم، توضیح داد: از سال 86 انتخابات فدراسیون طبق اساسنامه قدیمی برگزار شد. فدراسیون در سال 90 انتخابات را طبق اساسنامه ای که فیفا مدنظر داشت، برگزار کرد. از آن سال به بعد فیفا برای همه فدراسیون‌ها الزام کرده بود که حتما باید اساسنامه به روز رسانی شود. قبل از من به هر دلیل این کار انجام نشد و حتی انتخابات اسفند سال 98 به دلیل تایید نشدن اساسنامه از طرف فیفا، لغو شد.

نبی افزود: پس از حضور من در فدراسیون در سال 99 با حضور اعضای کمیته های وضعیت، دپارتمان حقوقی و بین‌الملل فدراسیون و کارشناسان حقوقی و بین الملل وزارت ورزش یک تیم را تشکیل دادیم. این تیم اساسنامه ای را مدون کرد و آن را برای اعضای مجمع فرستاد. نقطه نظرات آنها را گرفت و مجدد اساسنامه به کمیته حقوقی و تدوین مقررات آمد. در ادامه در هیات رئیسه فدراسیون روی آن چکش کاری اساسی انجام دادیم و سپس برای فیفا فرستادیم. البته به این دلیل که در آن ایام حضور فیزیکی در فیفا میسر نبود، از طریق کنفرانس تلفنی و وسایل ارتباطی معمول، مذاکراتی با مسئولان بخش پرونده های اساسنامه در فیفا و AFC داشتیم.

وی ادامه داد: در تمامی جلسات کارشناسان حقوقی و معاونت ورزش قهرمانی وزارت ورزش هم حضور داشتند. در نهایت فیفا اساسنامه را با تعریف ماهیت قانونی و حقوقی اش پذیرفت. در بند یک تعریف آمده و زمانی را برای ما در نظر گرفتند که این بند اصلاح شود. در جلسه تودیع و معارفه هیات رئیسه جدید، اعلام کرد هیات رئیسه قبلی زحمت خود را کشیده و هیات رئیسه جدید باید درخصوص تعهدی که به فیفا در مورد یک داده شده است باید تلاش کند و آن را به مجموعه هیات وزیران ببرد. این اتفاق در زمان سلطانی فر افتاد. در دولت قبلی این بند به تایید رسید. البته کارشناسان حقوقی نهاد هم آن را تایید کردند.

دبیرکل پیشین فدراسیون فوتبال درباره اینکه چرا بند یک اساسنامه با وجود تمام این اقدامات و گذشت بیش از یک سال همچنان به تایید نرسیده است، پاسخ داد: در آن زمان به علی نژاد گفتم باید کمیته ای در فدراسیون‌ و بخش‌های مختلف تشکیل شود. او هم این کمیته را برای پیگیری بحث اساسنامه تشکیل داد. مجلس شورای اسلامی نقطه نظراتی دارد که آن هم باید دیده شود. اگر این پروسه برای رسیدن به مسیر بخواهد روال عادی را طی کند، یک سال زمان نیاز است. در غیر این صورت اگر بخواهد اعمال نظر صورت بگیرد، شاید ظرف شش ماه هم بتوانند کار را انجام بدهند و امیدواریم فدراسیون بعدی بحث را تمام کند.

نبی درباره اینکه آیا این بحث مهم‌ترین چالش فدراسیون بعدی است، توضیح داد: 100درصد. هر مسیری را بخواهید دنبال کنید باید تابع قوانین و مقررات باشید. ما تابع مقررات کشور و همین طور منشور المپیک بوده و هستیم اما مراجع بالاتری دیگری هم هستند.

وی درباره دلیل جدایی کارلوس کی‌روش از تیم ملی فوتبال کشورمان، توضیح داد: پس از پایان جام ملت‌های 2015 استرالیا وقتی به تهران آمدیم، تعدادی از مسئولان وزارت ورزش به فرودگاه آمده بودند. وقتی رفتار آنها را دیدم فهمیدم کی‌روش نباید در تیم ملی بماند. خودش هم گفت آنها خیلی اخمو هستند. سپس در جلسه ای که در وزارت داشتم به این نتیجه رسیدم. دوستان چند موضوع را خواسته بودند که ضرورت ندارد آنها را بگویم. من به کفاشیان گفتم یکی از مبانی فدراسیون فوتبال، داشتن تیم ملی چابک و قوی است. او هم پذیرفت و در هیات رئیسه مطرح شد. قرارداد کی روش تنظیم و تمدید شد. یکی از دلایلی که من از فدراسیون رفتم، همین بود که برخلاف نظر وزارت ورزش، قرارداد این مربی تمدید شد.

دبیرکل پیشین فدراسیون فوتبال گفت: کفاشیان گفتم من از چشم خود بدی دیدم ولی از شما ندیدم اما از او تشکر کرده و گفتم کناره‌گیری می‌کنم تا مسیر را بروید. به هر صورت از آن موضوع گذشت. تیم ملی هم کارش را با کی روش به دلیل تمدید قرارداد او ادامه داد. خوشبختانه جلسات 8-7 ساعته زیادی در اتاق دربسته با کی روش داشتیم. 10 موضوع را می‌گفت که 9 مورد را قبول می‌کردم. برخی مواقع هم من 10 مورد را می‌گفتم که 5 مورد را قبول می‌کرد ولی هرچه بود در همان اتاق بود. حاشیه نبود. منطق درست کی روش و فدراسیون بود که من به عنوان دبیرکل مطرح می‌کردم. به هر صورت این مربی حرفه‌ای بود. طبق آنچه خاطرم است بعد از دوره کفاشیان و تمدید قرارداد چهار ساله با کی روش، در دوره تاج هم با وی قراردادی تمدید شد.

 

برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)