پرسپولیس نیوز : کارشناس مسائل حقوقی ورزش اعتقاد دارد بهتر است کمیته استیاف در نشست خود با تیم‌ها امتیاز کسر شده را بازگرداند.

هوشنگ نصیرزاده در برنامه امروز ورزش و مردم گفت: تمامی 50 فدراسیون ایران به غیر از چوگان و باستانی غربی هستند و مقررات هم از آنجا آمده تا بخواهیم خودمان را تنظیم کنیم مدتی طول می‌کشد. ورزش یک پدیده اجتماعی است که مقررات آن غربی است.

وی با اشاره به اینکه در ایران هنوز یک پیراهن ملی برای ورزشکاران طراحی نشده، اظهار داشت: ملی‌پوشان یک روز سفید می‌پوشند و یک روز قرمز، اما ما دیده‌ایم لباس ورزشکاران برزیل همیشه زرد و ایتالیا لاجوردی است. در این خصوص با وزرا و رؤسای قبلی ورزش صحبت کرده‌ام اما هنوز کاری انجام نشده است.

نصیرزاده درباره کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال عنوان کرد: در قاره آسیا 46 کشور عضو AFC هستند اما نکته جالب این است که هیچکدام به جز ایران کمیته اخلاق ندارند. کار کمیته اخلاق این است که به موارد خارج زمین رسیدگی می‌کند. تبانی، زد و بند، رشوه، نفوذ غیرقانونی در نتیجه مسابقات، افشاگری در قراردادها، شرط‌بندی و تبعیض نژادی در کمیته اخلاق تعریف شده است. کمیته انضباطی در موارد داخل زمین یعنی از دقیقه یک تا 90 را مورد توجه قرار می‌دهد. کمیته اخلاق دو بخش دارد، تحقیق و بررسی اولیه و دوم بخش قضایی و صدور رأی.

* رئیس کمیته اخلاق باید فردی خارج از فدراسیون باشد

این کارشناس مسائل حقوقی ورزش با اشاره به اینکه کمیته اخلاق در فدراسیون ایران جدید است، تصریح کرد: لازم است رئیس کمیته یک شخصی خارج از فدراسیون باشد، در فیفا رئیس اینترپل ریاست آن را برعهده دارد و بعد یک قاضی برجسته رأی می‌دهد. آراء از اخطار و تذکر شروع می‌شود تا موارد دیگر مانند محرومیت را در برمی‌گیرد. امیدوار هستیم بعد از مجمع روز دوشنبه ترکیب جدید این کمیته مشخص شود. لازم است رئیس کمیته کسی باشد که هیچ عضویتی در هیچ جایی نداشته باشد. هم اکنون آیت‌اللهی حکم سرپرستی این کمیته را دارد.

نصیرزاده در ادامه در خصوص ماده‌های فیفا در اجرای جرائم تماشاگران و کادر فنی تیم‌های فوتبال اظهار داشت: ماده 58 آئین‌نامه فیفا می‌گوید هر فرد یا گروهی به رنگ، زبان، دین، ملیت و شأن کسی توهین کند برای تخلف تماشاگران باید بازی بدون تماشاگر، بازی پشت درهای بسته و یا بازی در یک زمین بی‌طرف انجام شود اما کسر 3 تا 6 امتیاز و جریمه برای کادر فنی بازیکنان منظور شده است. تصمیماتی که کمیته انضباطی درباره کسر یک امتیاز می‌گیرد محتاطانه است و غیرقانونی نیست چرا که آنها مطابق آئین‌نامه‌ای رأی می‌دهند که به تصویب رسیده است. بند 5 ماده 46 آئین‌نامه فیفا هم می‌گوید هر فدراسیون از این ماده تخطی کرد جریمه نقدی می‌شود و هر فدراسیونی تخلفش از این آئین‌نامه جدی باشد از مسابقات فیفا اخراج می‌شود.

هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال می‌تواند با استیناف نشستی داشته باشد، بهتر است تجدید نظر شده و امتیاز را برگردانند اما یک نفر به این سؤال پاسخ دهد با تماشاگرانی که به مربی حریف توهین می‌کنند چه کار کنیم. بهتر است تیم‌ها جلسه‌ای بگذارند و اعتراض خود را به کمیته استیناف ارائه کنند تا به استناد ماده 58 فیفا بتوانیم نتیجه را برگردانیم.

* مجموعه داوری خوب درک نمی‌شود

نصیرزاده درباره مشکلات معیشتی داوران اظهار داشت: داوری مجموعه‌ای است که خوب درک نمی‌شود، هر قضاوتی 500 تومان است که 50 تومان مالیات کم می‌شود. فرض کنید بهترین داور 20 باز را سوت بزند که 9 میلیون تومان دستمزد می‌گیرد، 3 تا 4 میلیون آن در مسافرت خرج می‌شود بنابراین خالص دریافتی 6 میلیون تومان است که این از پول آب معدنی یک باشگاه کمتر است.

کارشناس مسائل حقوقی ورزش با اشاره به اینکه دیه یک بازیکن 120 میلیون تومان است اما 2 میلیارد می‌گیرد، تصریح کرد: این به معنای تبرئه برخی مسائل نیست بلکه توجه به داوری است، برخی داوران به خاطر علاقه قضاوت می‌کنند و آنهایی که در خارج از کشور قضاوت داشتند به دلایلی پولشان بلوکه می‌شود، اگر برخی‌ها می‌گویند داوری نمی‌کنیم به خاطر این است که می‌خواهند به آنها توجه شود. فدراسیون فوتبال باید توجه زیادی به داوری داشته باشد که چیدمان کردن هم بسیار مهم است. اشکان خورشیدی که یک داور بین‌المللی است در طول 10 هفته گذشته یک سوت زده است، باید هجوم از مجموعه داوری برداشته شود چرا که آنها وضعیت مالی خوبی ندارند.

وی در پاسخ به این سؤال که ورود کمیسیون اصل 90 را به مسائل چگونه ارزیابی می‌کنید، اظهار داشت: در قانون اساسی ورود مجلس در تمامی رشته‌ها وجود دارد و غیرقانونی نیست، اشکالی ندارد به شرطی که کمک کنند و در همه حوزه‌ها وارد شوند.

نصیرزاده در پاسخ به این سؤال که شنیده می‌شود حدود یک سال است به داوران پولی داده نشده، گفت: دقیقا در جریان نیستم، امیدوارم صحت نداشته باشد. فدراسیون فوتبال هم مجبور بود اعتبارات را از جای دیگر بگیرد البته اخیراً با وزارت ورزش تعامل خوبی داشته است.

* داوری مانند گل بنفشه نیست که زود رشد کند

کارشناس مسائل ورزش درباره سطح داوری و اینکه آیا پدیده‌ای در داوران داشته‌اید، عنوان کرد: نظارت رسانه‌ها، دانش‌ مردم و ریزبینی‌ها زیاد شده، باید چیدمان درون فدراسیون فوتبال هم درست باشد. داوری مانند گل بنفشه نیست که زود رشد کند، داور را تا به مسابقه پخش زنده نفرستیم نمی‌توانیم درباره‌اش صحبت کنیم. ما حالا با خیلی‌ از سرمایه‌هایی که داریم مشکل پیدا کرده‌ایم.

نصیرزاده درباره اینکه فکر می‌کنید فغانی و سخندان برای رقابت‌های جام جهانی برزیل اعزام شوند، گفت: آنها با رقبایشان شانسی برابر دارند، فغانی زبان می‌داند و رشد خوبی داشته است.

وی در پایان درباره حذف نام خلیج فارس اظهار داشت: با همکاری فدراسیون فوتبال و وزارت خارجه مکاتبات زیادی با فیفا شده، صحبت‌های زیادی هم با دبیر کل جهانی صورت گرفته امیدوارم نتیجه بگیریم.

 

برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)