مسعود مرادی و محسن ترکی که در سال های قضاوت خود حرف و حدیث های بسیاری در خصوص تمایل به تیم های بزرگ را تحمل کرده بودند در پی افشاگری های صورت گرفته در خصوص فساد در داوری در اقدامی هماهنگ واکنش نشان دادند.

عضو کمیته داوران فوتبال گفت: کسانی که مدعی فوتبال پاک هستند، شاید اکنون پشت قضیه داوری کارهایی که می‌خواهند را انجام دهند.

مسعود مرادی در گفت‌وگو با  تسنیم، درباره انتقادات اخیر از داوری گفت: نباید شرایط این طور شود که داوران این قدر تحت فشار باشند. این تنش‌ها باعث دور شدن تمرکز از جامعه داوری می‌شود. نباید این‌گونه به داوران تاخت و تاز شود و جامعه داوری را زیر سوال ببریم.

وی ادامه داد: داوران قشر زحمت‌کشی هستند و نمی‌دانم این قضیه که از سوی کمیته اخلاق اعلام شده است، چیست. اینکه در کمیته اخلاق چه اتفاقاتی افتاده و چه حرف‌هایی رد و بدل شده را نمی‌دانم و در این باره نظری ندارم. در دنیا بزرگترین اشتباهات داوری رخ داده و با آن برخورد شده، اما هیچ کجا این قدر حاشیه ایجاد نشده است. نباید متن را فراموش کنیم. اکنون همه به جامعه داوری نگاه بدی دارند و فکر نمی‌کنم این به سود داوری کشور باشد.

عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال با اشاره به محرومیت ایلدروم از سوی کمیته اخلاق، عنوان کرد: ایلدروم یکی از کمک داوران موجه، با شخصیت و محترم ماست که نامزد لیست بین‌المللی هم بود. اگر بحث محرومیت او فنی است که فکر می‌کنم فقط کمیته داوران می‌تواند با توجه به گزارش ناظر بازی در این باره تصمیم بگیرد. خیلی تعجب کردم که این‌گونه درباره ایلدروم رای دادند و فکر می‌کنم هیچ مرجعی به جز کمیته داوران نمی‌تواند درباره بحث فنی داور نظر بدهد.

مرادی افزود: در همه جای دنیا ناظر داوری نمره‌ای را به داور می‌دهد که مشخص می‌کند از نظر فنی چگونه بوده است. این نمره‌ها را بررسی می‌کنیم و اگر مشکل فنی باشد درباره آن نظر می‌دهیم. اینکه کمک داور صحنه را دیده یا نه و درست قضاوت کرده یا نه به کمیته داوران مربوط است.

وی با بیان این که اطلاعی از قضیه محسن قهرمانی و اتهامات وارد شده به او ندارد و کمیته اخلاق اطلاعات ریزی به او نداده است، خاطرنشان کرد: فکر می‌کنم از کمیته داوران آقای اصفهانیان در جریان این مسائل هستند و خودشان هم در این باره صحبت می‌کنند. حرف من این است که درست نیست هر کسی که از راه می‌رسد، یک لگد به داوران بزند و عدم نتیجه‌گیری‌اش را به داوری ربط دهد.

مرادی اضافه کرد: اکنون همه از مسابقات چند سال پیش‌ هم مثال می‌آورند که در فلان بازی داور مقصر بود و قضاوت مشکوکی کرد. این حرف‌ها درست نیست و اگر ستون جامعه داوری این قدر متزلزل باشد و داوران را زیر سوال ببرند، آینده داوری کشور روشن نخواهد بود و من می‌خواهم فدراسیون از جامعه داوری حمایت کند.

عضو کمیته داوران با بیان اینکه داورها نیاز به آرامش دارند، اظهار داشت: در چنین شرایطی کاری کرده‌اند که داوران آرامش ندارند و وقتی هم می‌خواهند وارد زمین شوند، استرس‌شان زیاد است. با این فشارها درصد اشتباهات هم بالاتر می‌رود و اگر داور احیانا اشتباهی هم کند به او انگ می‌چسبانند. من صادقانه از رسانه‌ها می‌خواهم که از جامعه داوری حمایت کنند.

وی ادامه داد: اگر قضیه فساد در داوری اثبات هم بشود، ما به شدت از برخورد با آن استقبال می‌کنیم، اما اگر اثبات نشود چه کسی پاسخگوی بر هم زدن آرامش جامعه داوری است؟ قهرمانی هم حق دارد که از خودش دفاع کند و من هنوز صحبت‌های او را نشنیده‌ام اما اگر این موضوع صحت نداشته باشد چه؟ آیا فکر خانواده‌ها را کرده‌ایم؟ اعتبار و آبروی آدم‌ها را در نظر گرفته‌ایم؟ کاش تا چیزی ثابت نشده بود، این قدر حاشیه درست نمی‌شد و این مسائل را درون خانواده فوتبال حل می‌کردیم.

مرادی در ادامه به تسنیم گفت گفت: داوران با من در تماس هستند و می‌گویند استرس دارند. اکنون کوچکترین اشتباهی کنند، سنگین‌ترین اتهامات به آنها وارد می‌شود. جامعه داوری به این شکلی که می‌گویند نیست. اگر بخواهیم به فساد نگاه کنیم، شاید خیلی جاهای دیگر فسادهای بدتری باشد. آقایان یک مورد پیدا کرده‌اند و بدون مدرک اظهار نظر می‌کنند. این‌ها مشکلات خودشان را به داوری نسبت می‌دهند و همه جسد بی‌جان پیدا کرده‌اند و به آن یک ضربه می‌زنند. کسانی که مدعی فوتبال پاک هستند، شاید اکنون پشت این قضیه کارهایی که می‌خواهند را بکنند.

عضو کمیته داوران فوتبال کشورمان خاطرنشان کرد: اشتباه را می‌پذیریم اما اکنون همه داوران را زیر سوال برده ‌اند. از مردم عادی تا بازیکنان، مربیان، مدیران و … که این به هیچ وجه خوب نیست.

وی با بیان اینکه به قدری در مورد این قضیه حاشیه درست کرده‌ایم که این بار از آن طرف بام می‌افتیم، عنوان کرد: داوران ما با کمترین توقع در لیگ داوری می‌کنند و واقعا انسان‌های شریفی هستند. اگر این بحث هم ثابت شد همه باید برخورد کنیم اما اگر ثابت نشد، چه کسی جواب می‌دهد؟ قهرمانی هم داور با تجربه‌ای است که به وضعیت او در کمیته اخلاق رسیدگی خواهد شد و من در جریان این پرونده نیستم، اما خواهشم این است به جامعه داوری ضربه نزنید.

مرادی گفت: رسانه‌ها باید کمک کنند تا فشارها برداشته شود، چون ضربه زدن به جامعه داوری و وارد کردن استرس به داوران، دودش به چشم فوتبال می‌رود و همه به داوری بدبین می‌شوند. داوری ما این‌گونه که می‌گویند نیست و ما داوران بزرگی داریم که نمونه‌اش آقای کامرانی‌فر است که در جام جهانی قضاوت کرده و اکنون یک تیم نامزد داوری در جام جهانی داریم. این بحث‌ها به داوری ما در عرصه بین‌المللی ضربه می‌زند و داوری ما را تخریب می کند.

وی افزود: بازیکنان، مربیان، مدیران و داوران حلقه‌های به هم پیوسته فوتبال کشور هستند و هر کدام که تضعیف شوند روی دیگری تاثیر می‌گذارد و بهتر است جامعه فوتبال به فکر فوتبال باشد.

 

همچنین محسن ترکی داور بین‌المللی فوتبال ایران گفت: تعجب می‌کنم چرا جامعه داوری درباره اتفاقات اخیر هیچ اظهار نظری نمی‌کند و سکوت کرده‌ است؟

محسن ترکی  درباره محرومیت محسن قهرمانی از قضاوت اظهار داشت: به نظرم مسئولان فدراسیون فوتبال باید نقش حمایتی از جامعه داوران داشته باشند و تا زمانی که حکمی قطعی نشده نباید درباره آن صحبت کنند.

وی افزود: با این شرایط جامعه داوری سخت تحت فشار قرار می‌گیرد. انتظار داریم همانطور که برای همه تیم‌ها و تخلفات‌شان حکمی داده می‌شود، با تیم‌های تهرانی نیز همین‌گونه برخورد شود و این شائبه بوجود نیاید که فدراسیون برای تیم‌های تهرانی تبعیض قائل می‌شود.

داور بین المللی کشورمان تصریح کرد: تعجب می‌کنم چرا  جامعه داوری درباره اتفاقات اخیر هیچ اظهار نظری نمی‌کند و سکوت کرده‌ است؟ چرا آنها وارد نمی‌شوند تا از داوران حمایت کنند؟ ما به عنوان داور نباید در حاشیه قرار بگیریم. مردم و خانواده‌ام از من سوال می‌پرسند چرا دیگر قضاوت نمی‌کنی. آنها حق دارند این سوال را بپرسند ولی این را باید بدانید داور تا تمرکز نداشته باشد نمی‌تواند قضاوت کند.

ترکی خاطرنشان کرد: ما نمی‌گوییم با ناپاکی مبارزه نشود ولی تا زمانی که چیزی ثابت نشده نباید با آبروی کسی بازی کنیم و مقابل دوربین‌های تلویزیونی هر اظهارنظری انجام دهیم.

وی با اشاره به اعتراض‌هایی که باشگاه‌ها نسبت به قضاوت داوران دارند، گفت: فرمی در اختیار تیم‌ها قرار داده شده که اگر شبهاتی درباره قضاوت یک داور برای آنها پیش می‌آید پُر و به فدراسیون مراجعه کنند، نه اینکه با آبروی افراد بازی شود. اگر این موضوع برای هر تیمی بوجود می‌آمد به همین شکل صحبت می‌کردم. بهتر است تیم‌ها با آبروی اشخاص بازی نکنند.

داور بین‌المللی کشورمان درباره تبدیل کارت قرمز میثم حسینی به کارت زرد از سوی کمیته انضباطی عنوان کرد: در آن صحنه اظهارنظرهای متفاوتی از سوی کارشناسان صورت گرفت. داوران بر اساس دیده‌ها و شنیده‌ها قضاوت می‌کنند. وقتی توپ در جای دیگری است و اتفاقی مشابه اتفاق درگیری بازی سپاهان – پرسپولیس در قسمتی دیگری از بازی بیفتد در قوانین داوری این صحنه را برخورد شدید می‌نامیم.

ترکی تاکید کرد: در برخورد شدید جریمه تیمی که ممکن است در نظر گرفته می‌شود، پنالتی، ضربه آزاد مستقیم یا غیر مستقیم و شروع مجدد بازی بین طرفین خواهد بود ولی در جریمه شخصی فقط کارت قرمز داده می‌شود. این اتفاق مثل این می‌ماند که بازیکنی به بازیکن دیگری مشت بزند ولی به او برخورد نکند. آیا داور باید بگوید چون مشت به صورت بازیکن برخورد نکرده نباید با او برخورد صورت بگیرد؟

وی گفت: کمیته انضباطی در این زمینه اشتباه کرد و بهتر است این کمیته با صحنه‌های مشابه دیدار سپاهان – پرسپولیس که در گذشته نیز افتاده برخورد کند. اگر با بازیکنی که در زمین شیطنت می‌کند برخوردی صورت بگیرد دیگر شاهد این اتفاقات نخواهیم بود. البته جا دارد از کمیته انضباطی بابت حمایت‌ از داوران در این فصل تشکر کنم.

 

برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)