حواشی

چه خبر از واگذاری سرخابی ها؟

پرونده ای که همچنان در حال خاک خوردن است

مرجع خبری پرسپولیس : خبرگزاری ایسنا دیروز در گزارشی روی پرونده‌ای کار کرد که به نظر می‌رسد حالا در آرشیو سازمان تربیت‌بدنی مشغول خاک خوردن است. اینکه باشگاه‌های دولتی چه زمانی به بخش خصوصی واگذار می‌شوند سوالی است که هیچ کس جوابی برای آن ندارد.

 

احتمالا ذهن کسی یاری نخواهد کرد که برای اولین بار کدام رییس دولت طرح «خصوصی‌سازی» پرسپولیس و استقلال را رسانه‌ای کرد، اما تقریبا این عادت تمامی دولت‌های گذشته بوده که در آستانه رخدادی سیاسی با نوشتن نامه برای رییس ورزش کابینه‌شان از معاون خود خواسته‌اند که «طرح واگذاری این دو مجموعه بزرگ ملی به طرفداران تیم‌ها در دستور کار قرار گیرد.»

 

نکته جالب و البته تقریبا مشترک در دستور رییس دولت‌ها به روسای سازمان تربیت بدنی این بوده که بر «میلیون‌ها هوادار» استقلال و پرسپولیس تاکید داشته‌اند و این را هم یادآور شده‌اند که دولت‌هایشان برای «حمایت از این دو باشگاه در راستای شادی مردم و هواداران آنها از هیچ تلاش و کوششی فروگذار نکرده» است.

 

۲۶ اردیبهشت سال ۸۸ محمود احمدی نژاد رییس دولت نهم در نامه‌ای که به محمدعلی آبادی نوشت از او خواست «به منظور ارج نهادن به علاقه و احساسات پرشور و ارزشمند مردم و توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر این باشگاه‌ها» طرح واگذاری این دو مجموعه ملی به «طرفداران» تیم‌ها در دستور کار قرار گیرد.
رییس‌جمهور در این نامه اشاره‌ای هم به اعلام آمادگی «افراد و گروه‌های مختلف» برای دریافت سهام باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس داشت و از رییس وقت سازمان تربیت بدنی خواست تا اقدامات لازم جهت واگذاری سهام این دو باشگاه به مردم را در راستای اجرایی کردن اصل ۴۴ قانون اساسی انجام داده و نتیجه را اعلام کند.

دقایقی بعد از دستور احمدی‌نژاد، علی‌آبادی این مصاحبه با سایت سازمان تربیت‌بدنی که به خبر اول روز بیست‌و‌ششم اردیبهشت این سایت تبدیل شده بود از «برنامه‌های گسترده سازمان برای واگذاری استقلال و پرسپولیس» خبر داد.

یک روز بعد فدراسیون فوتبال هم بیانیه‌ای در این باره صادر و اعلام کرد امیدوار است با استقبال از دستور رییس‌جمهور دیگر تیم‌های دولتی فوتبال ایران هم به سرعت و با کمک دولت و مجلس وارد این چرخه شوند.

دوم خرداد، سایت سازمان تربیت بدنی از برگزاری نخستین جلسه کارگروه واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس خبر داد. در بخشی از این خبر آمده بود: پیش‌بینی می‌شود که با توجه به تاکید رییس‌جمهوری، روند پیگیری و اجرای واگذاری استقلال و پیروزی به مردم باشتاب و سرعت لازم پیش رفته و عملیاتی شود.

با توجه به استقبال گسترده سازمان تربیت بدنی، فدراسیون فوتبال و برخی رسانه‌ها از دستور رییس‌جمهور در یک فاصله زمانی کوتاه این امیدواری ایجاد شد که برخلاف مرتبه‌های پیشین این بار روند خصوصی سازی پرسپولیس و استقلال روند جدی‌تری به خود بگیرد، حتی سخنگوی وقت سازمان تربیت بدنی هم پیش‌بینی کرد که «ضمن اهتمام به اصل واگذاری این دو باشگاه در کوتاه‌ترین زمان که در قانون بودجه سال ۸۸ نیز از آن یاد شده است تمامی اقدامات کارشناسی در این جهت در کمترین زمان انجام پذیرد.»

در روز هشتم خرداد سازمان خصوصی سازی کشور هم با انتشار فهرست سازمان‌ها و شرکت‌هایی که در اولویت واگذاری هستند اعلام کرد که در سه ماهه چهارم سال ۸۸ (زمستان سال قبل) صددرصد باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس از زیرمجموعه سازمان تربیت بدنی ازطریق بورس به فروش می‌رسد.
البته قبل از اینکه سازمان خصوصی‌سازی اعلام کند در زمستان ۸۸ پرسپولیس و استقلال وارد بورس می‌شوند، محمدعلی آبادی پیش‌بینی کرده بود که تا پیش از شروع لیگ نهم این دو باشگاه واگذار شوند.
با این حال مدیریت علی‌آبادی در سازمان تربیت بدنی مجال نداد ببیند که آیا پیش‌بینی و خوش باوری‌اش به آینده جواب می‌دهد یا نه اما سعیدلو که به سازمان آمد متوجه شد کار به این آسانی‌ها نیست. نه اینکه دیگر از پیگیری دستور رییس‌جمهور خبر بود و نه این که دیگر اصلا حساسیتی وجود داشت که قضیه واگذاری استقلال و پرسپولیس توسط سازمان تربیت بدنی دنبال شود.

احتمالا به همین خاطر ماه‌ها پس از غفلت از دستور رییس جمهور، علی سعیدلو، حبیب کاشانی و امیررضا واعظ‌آشتیانی را به دفترش فراخواند تا این دو «گزارشی از چگونگی برنامه تدوین شده برای خصوصی‌سازی» این دو باشگاه ارایه کنند اما همین که ۳۵۱ روز پس از دستور رییس‌جمهور چنین جلسه‌ای برگزار شده و خبری هم از ورود سرخابی‌ها به چرخه بورس نیست به خودی خود گواه غفلت سران ورزشی به دستور رییس دولت است. ضمن این که رییس سازمان تربیت بدنی دولت دهم برخلاف علی‌آبادی کمتر اظهارنظری درباره خصوصی‌سازی انجام داده که البته این می‌تواند نشات گرفته از دید واقع‌بینانه سعیدلو باشد.

شاید اگر خبرنگاری از رییس سازمان بپرسد که علی‌آبادی گفته بود پرسپولیس و استقلال در «آینده‌ای نزدیک» و شاید «پیش از شروع لیگ نهم» وارد بورس می‌شوند پس این اتفاق کی می‌افتد؟ باز هم این اتفاق را به رویا پردازی‌های رییس قبلی سازمان تربیت بدنی حواله کند!

تمام اظهارنظرها درباره خصوصی سازی پرسپولیس و استقلال در۵ سال اخیر:
محمد علی‌آبادی: روند خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس را دنبال خواهیم کرد تا در صورت نیاز به اجرا درآوریم. ۴ آذر ۸۴، ایسنا

محمد علی‌آبادی: تصمیم‌گیری برای واگذاری سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی سخت است. ۱۹ اردیبهشت ۸۶، ایسنا

محمد علی‌آبادی: همه باشگاه‌های ورزشی را به بخش خصوصی واگذار می‌کنیم که البته پرسپولیس و استقلال نیز جزو این طرح هستند. طرح این اتفاق آماده شده و سعی می‌کنیم به زودی عملیاتی شود. ۲۲ آبان ۸۶، ایسنا

محمد علی‌آبادی: اگر بخش خصوصی آماده نباشد، اعلام زمان خصوصی شدن استقلال و پرسپولیس فقط یک حرف خواهد بود. ۱۴ مرداد ۸۷، ایسنا

محمد علی‌آبادی: با گفتن این جمله که «خصوصی‌سازی را انجام می‌دهیم» باشگاه‌ها خصوصی نمی‌شوند بلکه باید شرایط مساعد روند خصوصی‌سازی ایجاد شود. ۲۸ دی ۸۷، ایسنا

محمود احمدی نژاد: پرسپولیس و استقلال واگذار می‌شوند. ۲۶ اردیبهشت ۸۸ ایسنا

محمد علی‌آبادی: تدبیر ریاست جمهوری در این رابطه بسیار شایسته است. ۲۸ اردیبهشت ۸۸، ایسنا

محمد علی‌آبادی: سهام دو باشگاه به طرفدارانشان در سراسر کشور واگذار می‌شود تا عملا مردم مالک این دو باشگاه شوند. لذا در آینده‌ای نزدیک این اتفاق پس از فراهم آوردن مراحل مقدماتی انجام خواهد شد. ۲۸ اردیبهشت ۸۸، ایسنا

محمد علی‌آبادی: سهام باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس سه ماه آینده به مردم واگذار می‌شود. ۳۱ اردیبهشت ۸۸، خبرگزاری مهر

محمد علی‌آبادی: ۷۰ درصد این سهام به مردم واگذار می‌شود و باقی سهام نیز در اختیار سازمان قرار می‌گیرد که توانایی مدیریت این دو باشگاه را دارد.۲ خرداد ۸۸، خبرگزاری مهر

محمد علی‌آبادی: نمی‌توان به راحتی پرسپولیس و استقلال را واگذار کرد. ۵ خرداد ۸۸، ایسنا
محمد علی‌آبادی: تلاش می‌کنیم تا پیش از شروع فصل جدید لیگ برتر دو باشگاه خصوصی شوند. ۸ خرداد ۸۸، ایسنا

محمد علی‌آبادی: اجرایی شدن دستوررییس جمهور پروسه‌ای زمان بر است اما با تشکیل تعاونی که نخستین گام در این فرآیند است، پذیره‌نویسی سهام این دو باشگاه انجام می‌شود. ۲۴ تیر ۸۸، ایسنا

علی سعیدلو: باشگاه استقلال ظرف یک هفته طرح خصوصی‌سازی این باشگاه را تدوین و به سازمان ارائه کند. ۱۷ آذر ۸۸، ایسنا

علی سعیدلو: اطلاعات لازم را از باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال به سازمان خصوصی‌سازی ارایه کردیم و هنوز مشخص نیست این تیم‌ها به کجا واگذار می‌شوند. ۲۵ فروردین ۸۹، ایسنا

نجف‌نژاد: می‌ترسند
خبرگزاری ایسنا از رییس کمیته فوتبال مجلس هم در مورد خصوصی‌سازی سرخابی مصاحبه گرفته است. نجف‌نژاد هم بدون تعارف گفته: «عزمی در سازمان تربیت‌بدنی برای واگذاری باشگاه‌های دولتی نمی‌بینم. به نظرم برای این قضیه ترس وجود دارد و لازم است برای جلوگیری از این تشویش‌ها کمیته‌ای خارج از سازمان تشکیل شده و یک برنامه‌ریزی دو، سه ماهه انجام دهد اما بررسی را به افرادی داده‌ایم که خودشان صاحب منافع‌اند.»

اشتراک
مطلع شدن
guest
0 نظرات
جدیدترین
قدیمی‌ترین پرامتیازترین
بازخورد (Feedback) های درون متنی
مشاهده همه دیدگاه ها