مرجع خبری پرسپولیس : سازمان خصوصی سازی جدیدترین فهرست شركت های قابل واگذاری سال 91 را اعلام كرد كه نام سرخ آبی های پایتخت برای هفتمین سال متوالی در این فهرست دیده می شود.

 

در فهرست جدید سازمان خصوصی سازی، نام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بر خلاف سال های قبل از گروه اول به دوم واگذاری ها منتقل شده است تا 20 درصد سهام این دو باشگاه همچنان در مالكیت دولت باقی بماند.

 

 

سازمان خصوصی سازی در حالی فهرست 340 شركت دولتی قابل واگذاری در سال 91 را اعلام كرد كه با گذشت چهار ماه از آغاز سال هیچ اقدام عملی برای واگذاری سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس انجام نشده است و بعید به نظر می رسد پس از آغاز دوازدهمین دوره لیگ برتر باشگاه های ایران، تمهیدات لازم برای اجرای این قانون انجام شود تا طلسم واگذاری سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس شكسته شود.

 

گزارش زیر روند خصوصی سازی و مشكلات دو باشگاه استقلال و پرسپولیس برای خروج از بدنه دولت را درطول هفت سال گذشته بررسی كرده كه در پی آمده است:

 

* رویایی كه هفت ساله شد

سازمان تربیت بدنی سال 84 وكالتنامه فروش سهام باشگاه های پرسپولیس و استقلال را روی میز سازمان خصوصی سازی گذاشت تا سناریوی خصوصی سازی باشگاه های ورزشی آغاز شود.

 

در ابتدا همگان تصور می كردند دو باشگاه پرطرفدار پرسپولیس و استقلال در مدت زمان كوتاهی خصوصی خواهند شد اما پس از مدتی متوجه شدند كه این موضوع رویایی بیش نبوده و خواب آن ها به این زودی ها تغبیر نمی شود.

 

هم اكنون بیش از شش سال از موافقت هیات دولت برای واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال تهران می گذرد اما در این مدت مسئولان سازمان خصوصی سازی با مشكلات فراوانی برای واگذاری سهام این دو باشگاه روبرو شده اند.

 

بررسی مقدماتی، خصوصی سازی باشگاه های ورزشی در ایران نشان می دهد این صنعت با چالش های اساسی برای خصوصی سازی روبروست و با وجود گذشت سال ها از تصویب واگذاری سهام باشگاه های استقلال و پرسپولیس، هیچ اقدام عملی برای آماده سازی سهام این دو باشگاه انجام نشده است تا خصوصی سازی این دو باشگاه همچنان در هاله از ابهام قرار داشته باشد.

 

* باشگاه های شانسی برای ورود به بورس ندارند

بحث واگذاری سهام باشگاه های ورزشی اوایل سال 88 با اظهار نظر برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی وارد مرحله جدیدی شد اما رییس سازمان بورس و اوراق به صراحت اعلام كرد باشگاه های ورزشی هیچ شانسی برای ورود به بورس ندارند.

 

علی صالح آبادی داشتن شفافیت مالی و چشم انداز روشن را از مهم ترین شروط شركت ها به بورس اعلام كرد و افزود: در حال حاضر هیچ یك از باشگاه های ایرانی شرایط ورود به بازار سرمایه را ندارند.

 

در همین رابطه، رییس سازمان خصوصی سازی اواخر سال 88 از تشكیل كارگروهی برای واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال خبر داد و گفت : سهام این دو باشگاه پس از اصلاح اساسنامه و تعیین قیمت از طریق فرابورس واگذار می شود.

 

غلامرضا حیدری كرد زنگنه نبود صورت های مالی شفاف و زیان ده بودن دو باشگاه سرخ آبی پایتخت را از مهم ترین دلایل واگذار نشدن سهام آنها اعلام و وعده داد استقلال و پرسپولیس سال 89 خصوصی می شوند اما این امر در طول مدیریت كرد زنگنه تحقق نیافت.

 

* رد صورت های مالی سرخ آبی ها

در فاز سوم این ماراتن نفس گیر، مهدی عقدایی معاون سابق سازمان خصوصی سازی در اوایل سال 89 از دریافت صورت های مالی استقلال و پرسپولیس خبر داد و گفت: ارزش گذاری سهام این دو باشگاه نیمه دوم سال انجام می شود .

 

اما عقدایی با منتفی دانستن واگذاری سهام سرخ آبی پایتخت اعلام كرد، حسابرس سازمان خصوصی سازی ، صورت های مالی این دو باشگاه را به دلیل ابهامات فراوان رد كرد تا واگذار سهام این دو باشگاه به سال بعد موكول شود.

 

وی مشخص نبودن منابع درآمدی و هزینه ای، مبلغ دقیق قرارداد بازیكنان و كادر فنی، وضعیت دارایی ها و بدهی های دو باشگاه را مهم ترین نواقص صورت های مالی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس اعلام كرد.

 

* پرسپولیس 45 میلیارد؛ استقلال 42 میلیارد

پس از آنكه در بودجه سال 90 ، نام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس برای ششمین سال متوالی درفهرست شركت های مشمول واگذاری قرار گرفت، جلساتی اوایل سال با حضور سرپرستان این دو باشگاه برای ارزش گذاری برند سرخ آبی هی پایتخت در سازمان خصوصی برگزار شد.

 

معاون وقت سازمان خصوصی سازی روز چهارم مرداد سال 90 قیمت پیشنهادی این سازمان برای واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال تهران را به ترتیب 45 و 42 میلیارد تومان اعلام كرد اما قیمت نهایی سهام این دو باشگاه را منوط به انتخاب وزیر ورزش و جوانان و برگزاری جلسه هیات واگذاری ذكر كرد.

 

امیدواری اهالی ورزش بعد از واگذاری سهام باشگاه راه آهن به بخش خصوصی و انتخاب محمد عباسی به عنوان وزیر ورزش و جوانان افزایش یافت، آنان تصور می كردند ، سهام سرخ آبی پایتخت در نیمه نخست سال 90 به بخش خصوصی واگذار خواهد شد تا این دو باشگاه پس از چهل سال به مردم واگذار می شوند اما این رویا تحقق نیافت.

 

* سقوط سرخ آبی به لیگ دسته دوم

هیات وزیران نیز در جلسه روز ششم مهرماه سال 90 با استناد به اصل 138 قانون اساسی و با توجه به تشكیل وزارت ورزش و جوانان و ضرورت حفظ سهم بخشی دولتی در ورزش تصمیم گرفتند سهام دو باشگاه فرهنگی ورزشی پرسپولیس و استقلال را از گروه یك بنگاه‌ها و فعالیت‌های اقتصادی به گروه دوم منتقل كنند.

 

بر این اساس، مقرر شد تا 80 درصد سهام دو باشگاه سرخ آبی پایتخت تا پایان سال 93 به بخش های خصوصی، تعاونی و عمومی غیر دولتی واگذار شود.

 

اما به نظر می رسد زیان ده بودن ، اشكالات و ابهامات فراوان در صورت‌های مالی، شفاف نبودن اموال و دارایی‌ها، دریافت نكردن حق پخش تلویزیونی و بسیاری مشكلات دیگر ، مانع از تحقق رویای فوتبالدوستان ایرانی برای خصوصی سازی این دو باشگاه پرطرفدار شده و وعده مسئولان خصوصی سازی محقق شود.

 

برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)