مرجع خبري پرسپوليس : نماینده کنفدراسیون فوتبال آسیا از شرایط فوتبال ایران ابراز رضایت کرد.

 

مایکل استوارت در نشست خبری خود که در فدراسیون فوتبال برگزار شد در مورد بازدید از ورزشگاه‌ها و باشگاه‌های ایران گفت: این بازدید برای سهمیه لیگ قهرمانان در سال 2013 و 2014 است.

 

 

برنامه‌ای که ای اف سی دارد نسبت به سال قبل تغییر کرده و سیاست جدیدی را دنبال می‌کند. قبلا تمام استادیوم‌ها و باشگاه‌ها مورد بررسی قرار می‌گرفتند اما امسال تنها بخشی از باشگاه‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت. دلیل آن هم این بود که سال گذشته همه ورزشگاه‌ها مورد بررسی قرار گرفت اما هنوز در برخی از زمینه‌ها جا برای پیشرفت وجود داشت.

 

وی افزود: نکته‌ای که امسال وجود داشت برای صدور مجوز حرفه‌ای بود که ایران هم برای رسیدن به این مسئله کار را شروع کرده است. خوشحالم و می‌خواهم به اطلاع شما برسانم ایران گام‌های بسیار خوبی برداشته و ای اف سی کاملا رضایت دارد.

 

نماینده کنفدارسیون فوتبال آسیا تاکید کرد: بازدید ما از ایران تقریبا 5_ 6 روز طول کشید و به طور کلی در همین 5_ 6 روز متوجه شدیم ایران از لحاظ ساختاری پیشرفت خوبی کرده و درآمد‌های لیگ از لحاظ مالی پیشرفت خوبی داشته است. این مسئله ای اف سی را ترغیب می‌کند که ایران به سمت حرفه‌ای شدن پیش رفته است.

 

استوارت گفت: نکته‌ای که باید اشاره کنم در مورد ساختار باشگاه‌های ایران است که هر ساله پیشرفت بیشتری می‌کند و معلوم است باشگاه‌ها افراد حرفه‌ای‌تری را در بدنه خود استخدام می‌کنند. این چیزی است که ای اف سی متوجه شده و با توجه به تمام مدارکی که دیدیم و از باشگاه‌ها تهیه کردیم وضعیت بسیار خوب بوده است. ایران تقریبا اکثر مدارکی که باید ارسال می‌کرد فرستاده و یک سری نواقص وجود داشت که آنها گزارش شده و تا قبل از مرحله نهایی قرار شده که آنها را رفع کند.

 

استوارت در ادامه نشست خبری در پاسخ به این سؤال که آیا تغییرات باشگاه‌های ما باعث می‌شود سهمیه را از دست دهیم، گفت: خیلی زود است در این باره صحبت کنیم زیرا سهمیه هر کشور به کشورهای دیگر هم بستگی دارد و در ارزیابی جدید، کشورها و فدراسیون‌ها رده‌بندی و گروه‌بندی می‌شوند و این رده‌بندی است که میزان سهمیه‌ها را مشخص می‌کند. دو کشور اردن و هند نیز به غرب آسیا اضافه شده‌اند اما تعداد سهمیه‌های غرب آسیا همان 16 تیم باقی مانده است.

 

وی ادامه داد: هنوز از دو کشور اردن و هند ارزیابی انجام نشده بنابراین نمی‌توانیم در مورد تعداد سهمیه‌ها ارزیابی نهایی داشته باشیم. با توجه به عملکرد قبلی و پیشرفت کشورها وضعیت مشخص می‌شود و اکنون نمی‌توان گفت ایران نسبت به سال گذشته سهمیه بیشتری می‌گیرد یا آن سهمیه را حفظ می‌کند اما آنچه مسلم است اینکه ظرفیت فوتبال ایران خیلی خوب بود و فدراسیون و سازمان لیگ برای انجام ارزیابی‌ها به ما خیلی کمک کردند.

 

نماینده کنفدراسیون فوتبال آسیا در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که اگرچه قطر بهترین ورزشگاه‌ها را دارد اما آنها هرگز تماشاگران ما را ندارند و این علاقه‌مندی چقدر در تعیین سهمیه‌ها تعیین کننده است گفت: تخصیص سهمیه‌ها متفاوت است. ممکن است ایران در معیار ورزشگاه‌ها ضعیف باشد اما در معیار تماشاگران و علاقه‌مندی به فوتبال قوی است و همین بالا و پایین بودن معیارها باعث تعقیب امتیازات می‌شود. باید توجه کرد امتیازبندی برای سال 2013 و 2014 استاندارد فنی بالاترین امتیاز را دارد و این مسئله به نفع کشورهایی مثل ایران است اما باید قبول کرد بحث زیرساخت‌ها در فوتبال هم خیلی مهم است.

 

وی اضافه کرد: زیرساخت‌ها فقط در سرویس بهداشتی و نور نیست بلکه امنیت تماشاگران، محل برگزاری مسابقه، امکانات رسانه‌ها و شیوه برگزاری بازی مسائلی است که AFC‌ روی آنها تأکید دارد. ممکن است ایران در برخی معیارها ضعیف باشد اما در برخی معیارهای دیگر قوی است.

 

نماینده کنفدراسیون فوتبال آسیا در مورد کاهش سهمیه ایران در فصل آینده لیگ قهرمانان آسیا گفت: چه کسی این شایعه را گفته است؟ این مسئله صحت ندارد و تا ارزیابی نهایی هیچکس نمی‌تواند تضمین بدهد سهمیه کشورها کم یا زیاد می‌شود. در این ارزیابی استاندارد فنی بالاترین امتیاز را دارد بنابراین تمام مسابقات باشگاهی و برد و باخت‌ها مهم و تأثیرگذار هستند. اگر باشگاهی که اکنون در مرحله اصلی لیگ قهرمانان آسیا حضور دارد به مرحله بعدی صعود کند امتیاز ایران بیشتر می‌شود.

 

استوارت در پاسخ به این سؤال که آیا رنکینگ تیم‌های ملی آیا تأثیری در کسب سهمیه دارد گفت: اگر کل امتیاز صددرصد باشد، 70 درصد امتیاز به عملکرد باشگاهی و 30 درصد به رنکینگ تیم ملی که توسط فیفا اعلام می‌شود بستگی دارد پس با توجه به اینکه 70 درصد امتیاز به عملکرد باشگاه‌ها بستگی دارد امتیاز باشگاه‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کند.

 

وی گفت: اینکه امتیاز فنی باشگاه‌ها را چطور محاسبه می‌کنند مسئله خیلی پیچیده‌ای است. این موضوع را بعداً به فدراسیون ارسال می‌کنیم و آنها اگر تشخیص بدهند اعلام می‌کنند که نحوه محاسبه چگونه است. باشگاه‌هایی که نماینده در مسابقات دارند اگر عملکرد خوبی داشته باشند می‌توانند امتیاز بیشتری کسب کنند.

 

وی در مورد اینکه چه نواقصی در مدارک ایران وجود داشت، عنوان کرد: در حال حاضر نواقصی در مدارکی که باشگاه‌ها باید ارسال کنند وجود دارد، برخی از مدارک یک سری ایرادها داشت که AFC آنها را گفته و به زودی به ایران اعلام می‌کند. این مکاتبات چیزی است که بین AFC و فدراسیون انجام می‌شود و خود فدراسیون تصمیم می‌گیرد آنها را رسانه‌ای کند یا نه.

 

نماینده کنفدراسیون فوتبال آسیا در پاسخ به این سؤال که امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری باشگاه‌هایی که تازه وارد لیگ برتر شده‌اند بررسی شد و ارزیابی آنها از این مدارک چیست، اظهار داشت: مدارک سه باشگاه تازه‌وارد گهر، پیکان و آلومینیوم بررسی شد و من خیلی تعجب کردم که این باشگاه‌ها اینقدر حرفه‌ای بودند. چیزی که برای ما خیلی مهم بود این بود که در جلسات متوجه شدیم این باشگاه‌ها علاقه زیادی دارند که به استاندارد سازی برسند. کار خیلی سختی است که باشگاهی که تازه از یک لیگ پایین‌تر به لیگ بالاتر آمده بخواهد این شرایط را فراهم کند.

 

استوارت خاطرنشان کرد: در رابطه با زیرساخت‌ها باید از فدراسیون سؤال کنید که چرا باشگاهی مثل گهر در استادیومی بازی می‌کند که متعلق به خودش نیست. خیلی خوشحالم شدم که باشگاه گهر استادیومی خانگی برای خود تأسیس می‌کند و بسیار جالب است که باشگاه‌های ایرانی در تلاش هستند برای خود استادیومی شخصی و خانگی تأسیس کنند. خیلی علاقه‌مند هستم که استادیوم‌هایی که ایرانی‌ها قصد دارند درست کنند را در آینده ببینم.

 

وی در پایان گفت: از تمام رسانه‌ها تشکر می‌کنم. دوستان رسانه‌ای حمایت خوبی از حرفه‌ای شدن دارند، در تمام باشگاه‌هایی که برای بررسی رفتیم رسانه‌ها حضور داشتند و می‌خواستند با ما مصاحبه کنند. قدوت ایران هواداران و تماشاگران فوق‌العاده خوبش است. این چیزی است که توسط رسانه‌ها به نمایش گذاشته می‌شود و می‌خواهم فوتبال ایران را حمایت کنید. می‌خواهم به اطلاع شما برسانم فدراسیون و سازمان لیگ در راه صحیحی قرار گرفته و حضور رسانه‌ها بسیار مهم است.

 

 

 

برای ثبت نظرات خود بدون نیاز به تایید عضو کانال تلگرام پرسپولیس نیوز شوید(کلیک کنید)